Hírek

Kínában azzal a céllal végeznek agymosást a diákokon, hogy gyűlöljék Istent és arra kényszerítsék a szüleiket, hogy adják fel a hitüket

The Epoch Times: Az agymosott diákok ateista generációjának felnevelése egy hosszú távú fegyver, amelyet a Kínai Kommunista Párt (KKP) gonoszul használ fel a lelki meggyőződés letörésére.

A rezsim az oktatást tönkre téve használta fel azt – egy olyan potenciális eszközt, amely bármely társadalmat pozitívan formálhat -, hogy az inkább gyűlöletet teremtsen a vallások iránt, a diákokat kommunista ideológiákkal tanítják be és arra használják fel őket, hogy a családjuk további fenyegetésnek legyen kitéve és a lelki hitük feladására kényszerüljenek.

Az 1949-es hatalomra kerülése óta a KKP számos kampányt indított az emberek teljes irányításának megszerzése érdekében. A tekintélyelvű rezsim már az óvodás korban elkezdi „előkészíteni” Kína fiataljait arra, hogyan lehet az ateizmusban gyökerező „helyes ötletekkel és gondolatokkal” megfigyelni és „agymosni” a rokonokat – jelentette a Bitter Winter, egy a kínai vallásszabadságról és emberi jogokról szóló magazin.

„Az iskolakezdés előtt meséltem a gyermekemnek Isten teremtéséről, és ő hitt benne. De miután az iskolában betanították, gyermekem olyan lett, mint egy másik ember. Az ateista Kínában ezeket a tiszta és ártatlan gyerekeket megtanították gyűlölni Istent.”

-egy anonim keresztény édesanya Kínából

A vallások iránti gyűlölet belenevelése a diákokba

A vallások iránti gyűlölet felkeltése érdekében a kínai iskolák különféle államilag megszabott intézkedéseket hajtottak végre azzal fenyegetve a diákokat, hogy szüleiket és rokonaikat őrizetbe veszik, ha egyházi vagy vallási helyeket látogatnak meg.

A Bitter Winter egy olyan esetet idézett, amikor egy keresztény szülő fia a házban talált egy a kereszténységről szóló szórólapot. Az aggódó gyermek figyelmeztette édesanyját: „A tanárom azt mondja, hogy a kereszténység Xie jiao. Ha hiszel benne, akkor el fogod hagyni az otthonod, és nem fogsz vigyázni rám. Talán te is felgyújtod magad.”

A „Xie jiao” vagy „eretnek vallás” egy olyan kifejezés, amelyet a KKP arra használ, hogy megtámadjon Kínában minden olyan hitet, amelyek a párt hivatalosan támogatott, és államilag ellenőrzött vallási szervezetein kívül esnek. A rezsim a kifejezés félrevezető angol fordítását a „kultuszt” vagy „gonosz kultuszt” használja arra, hogy legitimitást adjon a vallások brutális elnyomásának.

A kisfiú ekkor elővett a táskájából egy „Erkölcs és társadalom” című tankönyvet, és felmutatta azokat az oldalakat, amelyek megemlítették a Xie jiaót és azt, hogy hogyan lehet ellenállni az ilyen csoportoknak, hozzátéve, hogy tanára azt mondta, hogy a Xie jiao csoportok „szörnyűek”. Az által befolyásolva, amire be lett tanítva, felszólította az édesanyját, hogy tépje össze a tájékoztató szórólapot.

A keresztény anya azt remélve, hogy így nem fokozza a feszültséget, minden vallási tárgyat elrejtett a házban. Egy hónappal később azonban a fiú ismét talált egy vallási szórólapot, és egy gyümölcskéssel kezdte el szurkálni, lyukakat ütött rajta, miközben az anyját fenyegette, hogy adja fel hitét, hangsúlyozva, hogy „a kereszténység egy xie jiao”, és neki „nem szabad hinnie benne.”

A fiú agresszív viselkedésén megdöbbenve az anya azt mondta: „Az iskolakezdés előtt meséltem a gyermekemnek Isten teremtéséről, és ő hitt benne. De miután az iskolában betanították, gyermekem olyan lett, mint egy másik ember. Az ateista Kínában ezeket a tiszta és ártatlan gyerekeket megtanították gyűlölni Istent.”

Így a kommunista ideológia:

„A kereszténység a Kommunista Párttal verseng a fennhatóságért és az emberek szívéért, a templomokban és vallási találkozóhelyeken végzett munka révén. Ezért elengedhetetlen, hogy minden általános és középiskola, valamint az óvodák kibővítsék a fiatalokkal kapcsolatos ideológiai munkát a politikai állapotuk javítása érdekében.”

-Bitter Winter: a kínai Yugan megye oktatási és sportirodájának közleménye

A kommunista „vörös gén” beültetése

Egy jelentés szerint Hszi Csin-ping kínai vezető „erőteljesen támogatja a hazafias nevelést”, hogy a fiatalokba beleneveljék a kommunista ideológiákat. Amikor 2020. szeptember 16-án Hunan központi tartomány, Chenzhou városában meglátogatott egy általános iskolát, hangsúlyozta a „vörös gén” beépítését a diákokba és „a forradalmi ügy nemzedékről nemzedékre való továbbadását”.

Heze város tisztviselője úgy vélekedett, hogy a gyerekek „naivak” saját gondolatok nélkül. Ezért már korán „meg kell tanítani őket a párt szeretetére”. „Ha ilyen módon oktatják őket, akkor felnőve szolgálhatják az országot” – mondta a tisztviselő.

A jelentés szerint egy alkalommal Shandong Jinan városában egy általános iskola arra kérte a szülőket, hogy a gyermekeik kötelezzék el magukat az alapvető szocialista értékek mellett azáltal, hogy bemagolják azokat; a szülők azt panaszolták, hogy gyermekeiket annyira megterhelték a „dogmák” memorizálása, hogy sírtak a frusztráltságtól.

2020. szeptember 1-jén, az új tanév első hazafias nevelési óráján az északkeleti Heilongjiang tartomány általános iskolásai feltűnő szlogeneket láttak a táblán: „Emeljük magasan a fiatal úttörők zászlaját, kövessük a pártot, és készüljünk fel arra, hogy mindig harcolni tudjunk a kommunista ügyért. ” Ezenkívül a tábla közelében volt néhány más elektronikus kijelző, amelyek hasonló hazafias jelszavakat hirdettek – áll a jelentésben.

A gyerekeket az iskolák arra is kényszerítik, hogy számoljanak be azokról a szülőkről, akik egy bizonyos hit követői, és egyes esetekben ezeket a gyerekeket ki is zárták az iskolából, ha a családjukban valakit lelki hívőnek találtak.

2020. szeptember 6-án például a Hubei tartománybeli Macheng városi óvodában dolgozó nyugdíjas tanár 4 éves unokáját eltiltották az iskolába járástól, annak ellenére is, hogy a család előre megfizette a teljes díjat. A kitiltásának az oka az volt, hogy az anyja és a nagymamája Fálun Gong gyakorlók, akik nem voltak hajlandóak lemondani hitükről – jelentette a Minghui amerikai weboldal, amely első kézből készít jelentéseket a Fálun Gong kínai üldözéséről.

A Fálun Gong, vagy más néven Fálun Dáfá, egy békés meditációs gyakorlat, amely az őszinteség, együttérzés és a tolerancia értékein alapul. Egyetemes szellemi tanításaitól tartva Jiang Zemin a KKP akkori vezetője úgy tekintett a békés gyakorlatra, amely fenyegetést jelent a materializmust, ateizmust és marxizmust magában foglaló kommunista ideológiákra. Ezért 1999 júliusában brutális üldözési kampányt indított a Fálun Gong ellen. Melynek eredményeképpen gyakorlók tízezreit zárták börtönbe, kínozták meg, vagy akár még az erőszakos szerveltávolításoknak is áldozatul estek.

Fogadalmat tenni a „vallásoktól való távolságtartásra”

Eközben az iskolák 2019-es ellenőrzése során a kommunista hatóságok „problémákat azonosítottak” azokban a módszerekben, ahogy a munkatársak a vallásokkal kapcsolatos ideológiai kérdéseket kezelték, majd ezt követően ugyanezen év márciusában egy közleményt adott ki a Yugan megyei Oktatási és Sportiroda a Bitter Winter riportja szerint.

A közlemény kimondta, hogy „A kereszténység a Kommunista Párttal verseng a fennhatóságért és az emberek szívéért, a templomokban és vallási találkozóhelyeken végzett munka révén. Ezért elengedhetetlen, hogy minden általános és középiskola, valamint az óvodák kibővítsék a fiatalokkal kapcsolatos ideológiai munkát a politikai állapotuk javítása érdekében.”- áll a riportban.

Shanxi tartomány Jinzhong városában egy általános iskola diákjait az igazgató figyelmeztette, hogy „az Egyesült Államok és más országok a vallást használják fel a kínai emberek gondolkodásának befolyásolására”, és arra figyelmeztette őket, hogy „maradjanak éberek” a Bitter Winter egy másik 2019-es riportja szerint.

Abban az évben, áprilisban az általános és középiskolák kampányokat tartottak transzparensekkel és a „vallástól való távolmaradásra” tett fogadalmakkal, miután utasítást kaptak a Suiyang kerületi oktatási és sportirodától Shangqiu városban, Henan tartományban. Kína különböző részein ezt hasonló események követték, amelyekben mind az iskolások, mind az óvodások részt vettek.

Az egyik középiskolában az igazgató megkövetelte, hogy a diákok és a tanárok vegyenek részt egy „ideológiai találkozón”, hogy megakadályozzák, hogy bármilyen vallásban higgyenek, miközben a nevüket propaganda bannereken kellett aláírniuk. Annak érdekében, hogy még nagyobb félelmet keltsenek, a diákokat megfenyegették, hogy kizárják őket, ha kiderül, hogy hisznek Istenben – a riport szerint.

Hatalmas transzparensek lógnak az óvodákon és az iskolákon, amelyek olyan üzeneteket tartalmaznak, mint „ellenállunk, a vallások iskolai campusokba történő bejutásának”, és ártatlan gyermekeket kényszerítenek arra, hogy a KKP bábjaivá váljanak.

Egy névtelen óvónő azt mondta a Bitter Winter-nek: „A gyerekek leginkább a tanáruknak hisznek, ezért a kormány arra kényszerít minket, hogy ezekkel az elméletekkel oktassuk őket.

„Egyértelműen rá kell venni a gyermekeket, hogy már kicsi koruktól elutasítsák a hitet” – tette hozzá a tanár. „Még fiatalok, és nem értenek mindent. Nem akarom ezt tenni, de nincs más választásom: a kormány követelményeinek való megfelelés érdekében át kell mennem ezeken a formaságokon.”

Forrás.

https://www.theepochtimes.com/students-in-china-brainwashed-to-hate-god-and-force-parents-to-renounce-faith_3616354.html

Kèp: Illusztráció (Forrás: https://commons.m.wikimedia.org/…/File:Assembly_in_Nan…; Credit: JinKai97 https://commons.m.wikimedia.org/w/index.php?title=User:JinKai97&redlink=1; Jogok: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)