Hírek

A Vodafone Németország felfüggeszti a kábeles kínai állami televízió sugárzását

A Vodafone Németországnak le kellett állítania a kínai állami “CGTN” televízió műsorainak sugárzását a kábelszolgáltatásain. A történtek a Nagy-Britannia és Kína közötti médiaveszély eredményei, ugyanis a brit licenc alapján történt a sugárzás a németeknél.

Az előzményekhez tartozik, hogy Nagy-Britannia a múlt héten visszavonta az engedélyt, amely lehetővé tette a CGTN terjesztését az országban. Ez természetesen egyből kiváltotta Kína tiltakozását, ezért a kommunista rezsim válaszul pénteken letiltotta a BBC-t a televíziós hálózatáról, és korlátozta annak elérhetőségét Hongkongban.

Egy az Európa Tanács égisze alatt létrejött, a határokon átnyúló televíziózásról szóló 1989-es megállapodás feltételei szerint, amelynek Nagy-Britannia továbbra is tagja, az egyik európai országban megadott terjesztési engedély a kontinens nagy részén is érvényes – vagyis a CGTN-nek most el kellene hallgatnia a régióban.

A történteket a Vodafone azzal kommentálta, hogy bízik a CGTN sugárzásának mielőbbi visszaállításában.

Mivel a megállapodást az Európai Unió összes országa, valamint számos nem EU-ország, köztük a legtöbb balkáni ország és Ukrajna is aláírta, elvileg bármelyikük engedélye lehetővé teheti a terjesztés folytatását.

A CGTN egyelőre nem kommentálta a történteket.

Több: https://m.theepochtimes.com/vodafone-germany-suspends…

Kép: Kinafokusz