Hírek

Kína „Magányos Szívek Klubja”: az egyedülálló népesség hamarosan 400 milliós nagyságú lesz

Egyedülálló és fenyegető országos katasztrófa: A kínai „Magányos Szívek Klubja” hamarosan eléri a 400 milliós létszámot.

Kínában a regisztrált házasságok száma folyamatosan csökkent az elmúlt hat évben, miközben a válások aránya ugyanebben az időszakban nőtt. Becslések szerint a kínai lakosság egyharmada a Magányos Szívek Klubjának tagja.

Nagy a nemek közötti egyensúlyhiány, amelyet a kommunista rendszer egygyermekes politikája okoz, és az előrejelzések szerint hamarosan akár 400 millió egyedülálló ember is lehet az országban.

A házasság aránya 2013 óta 30 százalékkal csökkent. A legfrissebb információk szerint 2019-ben fele annyi házasságot regisztráltak, mint válást.

A házasságok csökkenése a születési arány drámai csökkenését eredményezte

A 21. századi gazdasága c. szervezet a közelmúltban megállapította, hogy Kínában az egyedülállók száma elérte a 240 milliót 2018-ban, ebből 77 millióan élnek teljesen egyedül. Becslések szerint ez a szám eléri a 92 milliót ebben az évben.

A házasságok csökkenése, a válások arányának növekedése és az egyedülálló életmódot választók növekvő száma mind a születési ráta csökkenéséhez vezetett. 2019 és 2020 között 14,9 százalékkal csökkent a születési arány. Ez egy jelentős csökkenés egy 12 hónapos időszak alatt.

A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy sokan úgy érzik, hogy egyszerűen nem engedhetik meg maguknak a gyermeknevelés költségeit. A képzési költségek nőnek, a lakásárak pedig sokak számára megfizethetetlenek.

A növekvő egyedülálló népesség társadalmi katasztrófákat rejteget magában

A vidéki térségeket és a falvakat különösen két probléma érinti – a nemek közötti egyenlőtlenség, valamint az esküvőkkel és házasságkötésekkel kapcsolatos költségek. Számos család eladósodott és szegénységbe került, miután fizetett az esküvőkért, a lakhatásról és egyéb házassággal kapcsolatos kiadásokról nem is beszélve.

A nemek közötti egyensúlyhiány azt jelenti, hogy sok vidéki térségben vannak olyan házasságra érett életkorú fiatal férfiak, akiknek nincs közvetlen kilátásuk a megfelelő partner megtalálására.

Ezek a faktorok az emberkereskedelem, a szexuális erőszak és a családon belüli erőszak növekedéséhez vezettek. Remélhetőleg a kormány át fogja gondolni ezeket a szocialista politikája által okozott problémákat, és intézkedik a nemek közötti egyensúlyhiány és az ebből fakadó, olyan sok kárt okozó társadalmi problémák kezeléséről.

Forrás:

https://visiontimes.com/2021/03/04/%E2%80%AFchinas-single-population-may-exceed-400-million…

Kép:

Dreamstime.com © Ruting Huang

(https://www.dreamstime.com/huangswan_info)