Hírek

Kína legalább 11 régiót zárt le a KKP vírus újabb robbanása miatt hivatalos adatok szerint

A Kínai Kommunista Párt (KKP) országos méretű COVID-19 járványhullámmal küzd és hétfőtől legalább 10 régiót lezárt – körülbelül két héttel a wuhan-i újévi ünnepség után, amely egyes szakértők szerint csak propaganda gyakorlat volt a KKP népszerűsítésére, miközben más országok a vírussal birkóznak.

A KKP által támogatott Global Times újság azt állította, hogy a wuhan-i ünnepség az eljövendő dolgok jele, és a Nyugatnak „hozzá kell szoknia”. A rezsim gyakorlatilag abbahagyta a valódi KKP vírusadatainak lejelentését tavaly év elején, azt követően, hogy a vírus 2019-ben megjelent Wuhan-ban, és világméretű járvány lett belőle. Emberi jogi szakértők szerint a KKP semmibe vette az emberi életeket és leplező kampánnyal súlyosbította a vírus terjedését világszerte.

De ugyanez az állami újság január 18-án azt állította, hogy jelenleg 11 kínai régió van „de facto lezárva” a vírusfertőzések közepette. A lap igyekezett nem kifejteni a „lezárás” definícióját, de azt leírta, hogy az e területeken lakók nem hagyhatják el otthonukat, és a mozgásszabadságukat korlátozzák.

„Az északkelet-kínai Heilongjiang-ban legalább öt régiót lezártak – Zhaodong, Qinggang, Suihua város belvárosát, Angangxi kerületet Qiqiharban és Hulan kerületet Harbinban. A helyi lakosoknak az otthonukban kell tartózkodniuk, a járművek pedig nem közlekedhetnek az utakon. A kifelé és a befelé vezető utak is le vannak zárva ”- mondta a lap.

Időközben úgy tűnik, hogy a KKP propagandakampányt indít, hogy a jelenlegi víruskitörést külföldi forrásoknak tulajdonítsa. Hua Chunying, a külügyminisztérium szóvivője megismételte azt az állítást, hogy az Egyesült Államok laboratóriumban hozta létre a vírust, míg a Weibo közösségi oldal lehetővé tette Hua állításának terjedését.

Az állami média szintén megpróbálta a vírus Kínában történő elterjedését az Új-Zélandról és Ukrajnából származó alapanyagokkal ellátott fagylaltnak felróni. Egy helyi járványvédelmi központ megállapította, hogy a Tianjin Daqiaodao Food Co. által tárolt fagylalt tesztje pozitívnak bizonyult a vírusra nézve – jelentette az állami média az elmúlt hétvégén.

A tisztviselők állításai a fagyasztott élelmiszerekben található vírusról taktika lehet, hogy más országokat okoljanak a vírus terjedéséért. Novemberben a hatóságok azt állították, hogy vélhetőleg COVID-szennyezett élelmiszereket importáltak más országokból.

Az Egyesült Államok Járványügyi Ellenőrző és Megelőző Központja (CDC) szerint nincs ‘bizonyíték’ arra, hogy a fagyasztott élelmiszerek képesek továbbvinni a KKP vírust. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly hozzátette, hogy nem szükséges az élelmiszer-csomagolásokat fertőtleníteni.

Eközben a KKP hatóságai mintegy 20.000 embert helyeztek át Hebei tartomány fővárosában, Shijiazhuangban más területekre karantén alá néhány napja. A tisztviselők szerint a járvány Qiqihar-ra is kiterjedt – Észak-Kína egyik legnagyobb városára, Heilongjiang tartományban.

A Shijiazhuang-i COVID-19 járvány új hulláma Gaocheng körzet Zengcun településén koncentrálódott, és Kína más részeire is átterjedt.

Az Epoch Times január 11-én megtudta, hogy miután sok zengcun-i lakost karantén alá helyeztek, a helyi hatóságok az ott maradókból csaknem 20.000 embert értesítettek, hogy elszállítják őket távoli területek karanténközpontjaiba.

A The Epoch Times által megszerzett kiszivárgott kormányzati dokumentumok azt mutatták, hogy a hebei-i tisztviselők a KKP-vírus eseteinek megugrására számítanak, és előkészületeket tesznek a terjedés megfékezésére.

A kínai tisztviselők Heilongjiang tartományban január 14-én mind a 38 millió lakost otthoni karanténra szólították fel, bár azt nem mondták meg, hogy meddig.

Forrás: https://www.theepochtimes.com/…/china-shuts-down-at…