Hírek,  Politika

Kanadai képviselők: „Emlékezni fogunk április 25-re”

„Egy olyan napról álmodom, amikor minden kínai állampolgár élvezni fogja a szólás- és gyülekezési szabadságot – mindazokat a demokratikus jogokat, amelyeket mi Kanadában túl gyakran természetesnek veszünk. Álmodom egy olyan napról, amikor az emberi jogok védelmezőit már nem tekintik a kínai állam ellenségének, egy olyan napról, amikor a kínai televízió már nem közvetíti a zsarolással és kínzással kikényszerített vallomásokat, egy olyan napról, amikor a politikai foglyokat már nem vetik alá a szerveltávolításoknak, egy olyan napról, amikor a Fálun Dáfá – vagy Fálun Gong – követői hangosan beszélhetnek a Tienanmen téren a Zhen Shan Ren – Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia – szavakról.”

Ezeket a megjegyzéseket Peter Kent, parlamenti képviselő és korábbi kanadai környezetvédelmi miniszter mondta. 22 évvel ezelőtt, miután a Kínai Kommunista Párt (KKP) letartóztatott néhány Fálun Gong gyakorlót Tianjinban, 1999. április 25-én mintegy 10 000 gyakorló gyűlt össze békésen Pekingben, hogy felszólaljanak a hitük szabadságáért. Három hónappal később a KKP országos üldözést indított, amely a mai napig tart.

Teljes cikk:

https://hu.clearharmony.net/articles/a113571-Kanadai-kepviselok-Emlekezni-fogunk-aprilis-25-re.html#.YIvIHt28qUk

Videó üzenet:

https://media4.minghui.org/media/video/2021/4/20/MP-Peter-Kent.mp4?fbclid=IwAR30Wu9DJhYBLpm0h3CDGjvVOEaUumO44qBpMOhpu5mzbg3YIaICGOeMOD8