Politika

Hárompontos terv: A hongkongi üzletember meg akarja dönteni a kínai KKP-t – “Adjátok Hongkongot a hongkongiaknak”

“Elmer Yuen, a híres hongkongi üzletember, feladta befektetéseit és kapcsolatait Kínában. Meg akarja dönteni a Kínai Kommunista Pártot, és kidolgozott egy tervet is erre.

Egy sikeres hongkongi üzletember feladta érdekeit és kapcsolatait Kínában. Elmer Yuen hárompontos tervet dolgozott ki a demokráciáért demonstráló hongkongi hallgatók megmentésére. Meg akarja védeni Hongkong szuverenitását a pekingi rezsim törekvéseivel szemben, és kezdeményezte, hogy a Kínai Kommunista Pártot (KKP) az Egyesült Államokban peres úton törvényesen illegitimnek nyilvánítsák.

Az év elején Elmer Yuen, a Golden Bridge Technology Inc. ügyvezetõ igazgatója üzenetet küldött Kínában élő összes barátjának. “Már nem érzem magam kèpesnek arra, hogy hozzájáruljak ehhez a rendszerhez, tehát ne számítsatok többet rám. Nem fogtok többé látni “- írta Yuen. Az üzletember arra is felkérte alkalmazottjait, hogy “működjenek együtt valaki mással” mindazon projekteknél, amelyekben részt vett.

A diákok megmentése HongkongbanYuen azt akarja látni, hogy az amerikai egyetemek elkötelezzék magukat amellett, hogy egyetemi helyeket kínálnak hongkongi hallgatóknak, és az USA kormánya vízumot bocsát ki ennek lehetővé tétele érdekében.

“Nagyon kedvelem a fiatalokat” – mondta Yuen, utalva a kiadatási törvény ellen 2019. júniusában megkezdett tiltakozásokra, amely fenyegette Hongkong polgárainak polgári és politikai jogait az egykori brit gyarmatban.

A tüntetések ebben az évben folytatódtak egy nemzeti biztonsági törvényjavaslat nyomán. Sok tiltakozót letartóztattak a tüntetések miatt, némelyiket “elítélték” – mondta Yuen. „Ha nem járnak jó iskolákba, nem kapnak jó munkát. Ezért kell őket Amerikában kiképzni. Hongkongba kerülnek majd a végén, hacsak a kommunisták nem távoznak ”- hangsúlyozta.

Az önrendelkezés jogaMike Pompeo külügyminiszterhez intézett levelében Elmer Yuen körvonalazta gondolatait arról, hogyan lehet megvédeni Hongkongot a kommunista rezsim egyre növekvő beavatkozása ellen.

Kína megsérti Peking azon szerződéses kötelezettségvállalásait, hogy Hongkong szuverenitását átadja Nagy-Britanniának – mondta Yuen. Ezeket a kötelezettségvállalásokat 1985-ben tették és 1997-ben léptek hatályba. Mindezek bekerültek a Kína – Egyesült Királyság közti együttes nyilatkozatba, és egy olyan szerződésről van szó, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezetében letétbe helyeztek.

“A kínai kommunisták nem töltötték be szerepüket a Kína – Nagy-Britannia közti közös nyilatkozatnak megfelelően” – mondta Yuen. A britek azonban megtették volna a részüket. „A britek pénzt hagytak nekik, semmit sem vettek el tőlük…”- mondta Yuen.

Patten, Hongkong utolsó brit kormányzója az új nemzetbiztonsági jogszabályokat Hongkong “árulásaként” írta le.

“Különösen a nemzetbiztonsági törvény kapcsán próbálják elvenni a jogalkotási jogot a saját jogalkotási tanácsunkon keresztül” – mondta Yuen. “Az ígéretük megszegése után nem jogosultak Hong Kong szuverén jogaira” – mondta…

Yuen megoldása: “Adjátok Hongkongot-ot Hongkong népének”

Yuen megpróbál amerikai támogatást szerezni a tervéhez.

„Hat hónapon belül népszavazást kell tartanunk, és az embereknek el kell dönteni, hogy mit akarnak, függetlenül attól, hogy a britekkel, az amerikaiakkal, a kommunistákkal tartanak-e, vagy inkább függetlenséget akarnak. Népszavazás!”- mondta Elmer Yuen.

Nevetve hozzátette: “Természetesen a kínai kommunisták gyűlölik a népszavazásokat.” “A hongkongiak Kína szabad emberei, a szabad kínaiak”.

“A szárazföldi kínaiak rabszolgák” – mondta. “Etnikailag meg akarják tisztítani a szabad kínai emberektől Kínát. Ez abban a pillanatban megkezdődött, amikor elindították a nemzetbiztonsági törvény tervezetét, elkezdik a holokausztot, mert így már törvényes joguk van erre.”- Yuen így vázolta Hongkong homályos jövőjét.

“A KKP bűnszervezet”

“Szeretnénk egyszer és mindenkorra megszabadulni a Kínai Kommunista Párttól…”- mondta Yuen.

„Ha egy szervezet következetesen követ el ilyen emberiség elleni bűncselekményeket, akkor mi az valójában? Bűnszervezet. Az emberiség elleni szervezett bűnözés már 71 éve zajlik! ”- mondta Yuen.

„Amerika nagyon dühös. Több mint 100 különféle intézkedés van folyamatban a kongresszusnál, az adminisztráción és az együttes fellépésen keresztül.”- mondta Yuen. De ezen dolgok egyike sem az “igazi szuper agyat” célozza. “Az igazi szuper agy a kínai KP. Az áldozatok a kínai nép. Az igazi bűnöző a KKP, és 90 millió van ezekből “- mondta a hongkongi ember.

Yuen azt is mondta, hogy azt tervezi, hogy “kettős úton jár”, amelyek közül az egyik a jogalkotásról szól. Üdvözölné, ha az USA kongresszusa elfogadna egy olyan határozatot, amelyben a KKP-t bűnszervezetnek nevezik. Akkor „minden tagot bűnözőként kell kezelni. Mindenkinek a Magnitsky törvény hatálya alá kell tartoznia. (…) A búcsú nem olyan nehéz. Mert ki fél tőle? Mindenki szenvedett e [korona] világjárványtól. “A globális Magnitsky törvény lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy tagadja meg a vízumot és szankciókat szabjon ki azok számára, akik emberi jogi jogsértéseket és jelentős korrupciót követtek el.

“A másik út az igazságszolgáltatáson keresztül történik” – mondta Yuen. Aki a KKP-t egy szövetségi bíróság előtt fogja feljelenti.

Forradalmi háttér

Elmer Yuen Sanghajban született, és apja Hong Kong-ba ment 1956-ban, amikor Yuen 7 éves volt. Yuen apja Hongkongba menekült, miután a kommunista hatóságok megfosztották vagyonától azzal az indokkal, hogy szükség van rá “az amerikaiak elleni küzdelemhez Koreában”. Édesanyja, Nancy Yuen, négy gyermekével Sanghajban maradt, szenvedélyes Jehova Tanújaként Kína egész területén megpróbálta ösztönözni az embereket a hitre.

E vallási tevékenységek közepette Nancy Yuen 1956-ban hirtelen eltűnt. A KKP hatóságok elrabolták őt. Családját soha nem értesítették, a kínai vallásos elképzelések más terjesztőihez hasonlóan 20 évig egy kínai munkatáborban tartották.

Yuennek sikerült kimenekíteni az újonnan szabadon bocsátott anyját és két fivérét Kínából Hongkongba. Yuen éveken át gyárakat nyitott az egész országban, és technológiába, ingatlanba és golfba fektetett be.

A South China Morning Post 1993 márciusában jelentette, hogy Elmer Yuen vezető befektető volt Kína egyik legkorábbi és leghíresebb golfklubjában. Yuen számos vállalkozásba fektetett be Kínában. A legutóbbi beruházás egy milliárd dolláros projekt volt, amelynek célja földgáz- és olajvezetékek építése Szibériától a Belső-Mongóliaig. Ez a projekt Yuen kínai üzleti karrierjének a vége.

Yuen motivációja a családja

Yuen az anyjától kapta határozottságát: “A génjeimben van” – mondta büszkén.

Azonban azonnali motivációját, hogy végre szembenézzen a Kínai Kommunista Párttal, felébresztették a Hongkongban felnőtt gyermekei is, akik a szabadságukat fenyegető veszélyek miatt most el akarnak menekülni onnan.

Yuen úgy tervezte, hogy egy 14 napos karantén alatt megdönti a Kínai Kommunista Pártot. Lánya bemutatta gondolatait egy YouTube-videóban, amely nagyon gyorsan elterjedt. Június 4-én Yuen video levelet küldött Pompeo miniszternek.

Végül Yuen azt mondta: „Kína már nem ország. Ez valójában egy párt. Maffiapárt. “

“Mi egy ország? Egy országnak alkotmánya van. [Kína] alkotmánya nem alkotmány; bármikor megváltoztathatja azt, ha akarja…” – mondta Yuen

Részletek innen: https://www.epochtimes.de/china/china-politik/hongkonger-geschaeftsmann-will-die-kp-chinas-mithilfe-des-us-kongresses-und-us-gerichten-stuerzen-a3270905.html

Fotó: Sean Lin/Sound of Hope