Egyéb kategória,  Hírek

Egy Fálun Gong-gyakorló, aki megmenekült a kínai kommunista rezsim brutális üldözésétől

Vision Times: Képzeljék el, hogy milyen az, amikor az embert életében többször súlyosan megkínozza egy olyan kormány, amely vadul és kegyetlen eltökéltséggel arra kényszeríti, hogy adja fel hitét. Angelt, a kínai Fálun Gong-gyakorlót ilyen borzalmas bánásmódnak vetették alá a Kínai Kommunista Párt által. Egy YouTube-videóban Angel megosztja tapasztalatait és elárulja, hogyan vizsgálták őt szerveltávolítás céljából. Mielőtt azonban a gonosz az utolsó csapását mérte volna rá, megszökött Kínából, és most biztonságban él Ausztráliában.

Az üldözés

A kínai hatóságok háromszor üldözték Angelt. Először 1998-ban hallott a Fálun Gongról (más néven Fálun Dáfáról). Mivel az egészsége akkoriban nem volt olyan jó, Angel úgy döntött, hogy kipróbálja ezt a spirituális gyakorlatot. Miután elkezdte gyakorolni a Fálun Gongot, Angel egészségesebbnek, energikusabbnak és optimistábbnak érezte magát. Angelt 2000 júliusában üldözték először az állami tisztviselők. Megérkezett a Tiananmen térre, hogy meditáljon négy másik Fálun Gong-gyakorlóval. Nem sokkal azután, hogy leült, a hatóságok jöttek és elvitték őket.

Angelt egy rendőrőrsre vitték, ahol a tisztek arra kényszerítették, hogy árulja el a címét és a munkájával kapcsolatos informàciók részleteit. A tisztek súlyosan megkínozták, és egy öngyújtóval megégették az ujjait. Ennek a hatására Angel nem tudott sem enni, sem aludni. Hólyagok voltak a kezén. Egy monitoron keresztül folyamatosan megfigyelték.

2001 decemberében a rendőrök elvitték Angelt a munkahelyéről, és egy „átnevelő táborba” küldték – ami alapvetően agymosás volt -, ahol többször felszólították, hogy mondjon le hitéről. Éhségsztrájkot tartott a létesítményen belül, hogy tiltakozzon az illegális őrizetbe vétel ellen. Válaszul a hatóságok egy tubust tettek a szájába, és erőszakkal kezdték etetni. Amikor a csövet kivették, vér borította azt. Miután a vérnyomása veszélyesen alacsony szintre esett, a hatóságok megijedtek és hazaküldték.

Az üldözés harmadik esete 2004 februárjában történt. Egy helyi fogdába vitték, ahol a létesítmény foglyai összefogtak a rendőrökkel, hogy megkínozzák őt, hogy mielőbb szabadon bocsássák őket. Teljes erővel a mellkasára ugrottak. Kényszerítették Angelt, hogy sós ételeket egyen, hogy szomjasnak érezze magát. Áprilisban kényszermunkatáborba vitték. A létesítménybe érve az orvosok megvizsgálták, és megállapították, hogy a test endokrin rendszere rendellenességet mutat. Kijelentették, hogy felesleges tovább kezelni őt. Angelt hazavitték, ahol átadták az anyjának. Abban az időben csak az anyja sírását hallotta.

Szervrablás

Miután Angel magához tért, eszébe jutott, hogy a hatóságok vérmintát vettek tőle. Az zavarta, hogy a kínzói nem vettek vért a teremben lévő másik 20 embertől. Angel 2006-ban végre megtudta, hogy a vérmintával meghatározták a szervei eltávolításának lehetőségét.

„A Kínai Kommunista Párt ilyen gonoszságot folytat, és igény szerint ártatlanokat ölet meg. Mindenki tudja, hogy megfelelő vese vagy máj beszerzése normál körülmények között évekbe telik. A pártnak a Fálun Gong elleni üldözésének a csúcspontján az évekbe telt várakozási idő a megfelelő szervekre drámai módon lecsökkent”- mondta egy interjúban.

Attól tartva, hogy az élete veszélyben van, Angel végül Ausztráliába menekült, ahol jelenleg is tartózkodik. Annak ellenére, hogy nem térhet haza, Angel örül, hogy szabadon gyakorolhatja hitét. Nem akart szociális segélytől függni, ezért takarítói munkát vállalt. Idén júniusban egy független bíróság megerősítette, hogy a Kínai Kommunista Párt által irányított rendszerben lemészárolhatják a Fálun Gong gyakorlókat és eltávolítják szerveiket.

(Megjegyzés: a szerveltávolításokkal kapcsolatban lásd még az Európai Parlament határozatát: https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2013-0603+0+DOC+XML+V0//HU)

Forrás : https://visiontimes.com/…/a-falun-gong-practitioner-who…