Hírek

COVID-19 oltás: Egy kínai vállalat arra kényszeríti az alkalmazottakat, hogy vegyenek részt a klinikai vizsgálatokban

A COVID-19 első oltási tesztje Kínában már elérhető. Egy állami tulajdonban lévő vállalat most arra kényszeríti alkalmazottait, hogy csoportosan részt vegyenek egy ehhez kapcsolódó klinikai vizsgálatban.

Legalább négy kínai gyógyszergyártó dolgozik oltóanyag fejlesztésen a COVID-19 ellen. Az egyik a pekingi székhelyű biofarmakon társaság, a Sinovac Biotech. A Sinovac CoronaVac oltóanyagot, amely nem aktív oltóanyagjelölt, a kínai Nemzeti Orvosi Eszközök Igazgatósága nem hagyta jóvá.

A kínai állami tulajdonú TravelSky vállalat hét munkavállalói csoportot arra kényszerített, hogy tesztelje a Sinovac által gyártott CoronaVac oltást. Ez világosan kiderül a június 15-én kelt belső dokumentumokból. A dokumentum az Epoch Times tulajdonában van.

A TravelSky Technology fejleszti a légi utazási információk technológiáját, és különféle légitársaságokat, repülőtereket, légi utazási irodákat és légi árufuvarozási szolgáltatókat tart számon ügyfelei között. Az éves jelentés szerint 2019 decemberében a TravelSky 7476 embert foglalkoztatott.

A TravelSky belső dokumentuma szerint: „A vakcina nagyon biztonságos és hatékony, és készen áll arra, hogy az embereken a vészhelyzetben felhasználják”.

A hét csoport munkavállalói „kulcsfontosságú pozíciókban” dolgoznak. Olyan alkalmazottak, akik repülőtéri terminálokon dolgoznak, vagy akiknek a közeljövőben üzleti utazásra kell menniük, vagy olyan személyek, akik gyakran utaznak Németországba. Az üléseken gyakran részt vevő vezetők és alkalmazottak szintén a hét csoportba tartoznak. Csakúgy, mint a vírusmegelőzési feladatokért felelős alkalmazottak és a vakcinát tesztelni kívánók.

A Sinovac egy Hongkong-i magánvállalat és az állami tulajdonban lévő Sinobioway közös vállalkozása.

A fejlesztésben való részvételnek önkéntesnek kell lennieZhang Hua (álnév), a betegségmegelőzési tartományi központ egészségügyi tisztviselője elmondta a kínaiul Epoch Timesnak, hogy a klinikai vizsgálatban való részvételnek jelenleg önkéntesnek kell lennie.

Zhang szerint a TravelSky nem egyszerűen csak arra kérte alkalmazottait, hogy teszteljék a CoronaVac-ot, és vegyenek részt a klinikai vizsgálatban – a vállalat erre rákényszerítette alkalmazottait…- mondta Zhang az Epoch Times-nak.

Hozzátette, hogy az állami szabályozó rendszerint önkénteseket keres a szélesebb körökben végzett tanulmányokhoz, ha egy vállalat sikeresen folytatja klinikai vizsgálatait.A COVID-19 elleni vakcinák még mindig a tesztelési szakaszban vannak – a hatások kockázatosak lehetnek

„Ezen engedély nélküli vakcinák bevétele kockázatos. Lehet, hogy a vakcina nem működik. A legrosszabb esetben megfertőzheti az embereket a Wuhan tüdővírussal ”- mondta Chan King-ming, a kínai Hongkong Egyetem környezettudományi programjának igazgatója és az Egyesült Államok Toxikológiai Társaságának tagja.

Chan elmondta a kínai nyelvű Epoch Times-nak, hogy egy oltás kidolgozása és tesztelése általában körülbelül egy évet vesz igénybe. Laboratóriumi és állatkísérletek után a vakcinát klinikai vizsgálatok során három szakaszban kellett megvizsgálni. Miután értékelte a vakcina biztonságosságát és hatékonyságát, és megerősítette, hogy nincsenek biztonsági aggályok, az állami közigazgatás jóváhagyhatja a vakcinát.

„Szeretném megkérdezni: a vakcinát nem hagyták jóvá. Ki lesz a felelős az oltás biztonságáért? – kérdezte Chan az Epoch Times-ban.

A kínai COVID-19 oltással foglalkozó egyéb kínai gyógyszergyártók között szerepel a CanSino Biologics, amely Caixin szerint befejezte az Ad5-nCoV oltással kapcsolatos klinikai vizsgálatok első két szakaszát. Kína Központi Katonai Bizottsága jóváhagyta a katonák részvételét az oltási kísérletekben.

Az államilag működtetett Wuhan Biológiai Termékek Intézete szintén kidolgozott egy oltást, és azt állította, hogy a II. Fázisú klinikai vizsgálatban minden résztvevő kifejlesztett antitesteket a vírus ellen – mondta az államilag működtetett Xinhua hírügynökség.

A Kínai Tudományos Akadémia Állami Mikrobiológiai Intézete szintén dolgozik egy oltással. Az Anhui Zhifei Longkema Biopharmaceutical magánvállalattal együttműködött a vakcina kifejlesztésében. Június 24-én a két vállalat bejelentette, hogy jóváhagyták nekik a klinikai vizsgálat I. fázisának végrehajtását.

Mind a négy oltóanyag még jelenleg a klinikai vizsgálati szakaszokban van. – Tudtuk meg az Epoch Times cikkèből.

Forrás: https://www.epochtimes.de/china/china-medizin/impfstoff-zu-covid-19-chinesisches-unternehmen-zwingt-seine-mitarbeiter-zur-teilnahme-an-klinischer-studie-a3284589.html

COVID-19 oltás: Egy kínai vállalat arra kényszeríti az alkalmazottakat, hogy vegyenek részt a klinikai vizsgálatokbanA…

Közzétette: Kína Fókusz – 2020. július 8., szerda