Egyéb kategória

Danube Institute Blog: Repedeznek Kína Csernobiljának falai

Ki hallott már a Három Szurdok Gát-ról? És arról, hogy milyen problémák vannak vele? Egyelőre nem sokan… ugyanakkor a gát veszélyes állapota miatt százmilliók (!) élete veszhet oda a közeljövőben Kínában – legalábbis a link alatt található figyelemre méltó szakértői fejtegetések szerint, melyben Orbán Tamás a Danube Institut kutatója azt írja, hogy „Nem sokkal a projekt 1986-os megkezdése után már jó pár ellenzője volt a gátnak a kínai tudományos élet berkeiből, akik véleményeit Taj Csing polgárjogi aktivista gyűjtötte össze és a „Jangce! Jangce!” című kötetben sikerült publikálnia is. A kutatók a munkáikban nemcsak felhívták a figyelmet az esetleges problémákra, de határozottan kérték is Pekinget, hogy állítsa le az építkezést, amíg valóban elfogadható tervek nem születnek.” Orbán Tamás azonban elárulja azt is, hogy a figyelmeztetések ellenére a párt akaratának engedelmeskedve megépítették a gátat a problémás tervek szerint, mely most óriási katasztrófával fenyeget.

A kommunista Kínában a Minghui oldal jelentései szerint korábban is jócskán akadt probléma abból, hogy eltitkolták a valóságos adatokat és helyzeteket. Így következett be a nagy éhínség Kínában, amikor a parasztoktól elvettek minden gabonát, hogy a számokat valahogy tartani tudják. Legalább 36 millió ember vesztette ekkor életét: „A nagy ugrás idején a KKP tisztviselői először hamisan eltúlozták a terméshozamokat, mint például „65 000 kiló hántolatlan rizs / mu (0,165 hektár)”, majd amikor a kormány elkezdte adóztatni a túlzott hozamokat, a helyi KKP tisztviselők elkobozták az összeset a parasztok gabona adagjaiból, vetőmagjaikat és vágó állataikat, anélkül hogy élelemmel ellátták volna őket vagy hagytak volna nekik bármit.” – számolt be róla a Clearharmony és Minghui.org oldal.

(http://hu.clearharmony.net/articles/a113331-Nezzuk-meg-kozelebbrol-hogy-milyen-is-valojaban-a-kinai-kormany.html#.XwSuBi2w600)

Természetesen nem kell messzire menni a példák keresésénél, hiszen sok kritikus megjegyezte, hogy a COVID-19 pandémia is azért vált világjárvánnyá, mert hónapokon keresztül eltitkolták az erről szóló híreket és figyelmeztetéseket.

https://danubeinstitute.blog.hu/2020/07/06/repedeznek_kina_csernobiljanak_falai

Ki hallott már a Három Szurdok Gát-ról? És arról, hogy milyen problémák vannak vele? Egyelőre nem sokan… ugyanakkor a…

Közzétette: Kína Fókusz – 2020. július 8., szerda