Politika

Az USA legfelsőbb tisztviselői elítélik a KKP-t a szabad világra jelentett fenyegetése miatt

(Minghui.org) Szeptember 29-ig a koronavírus több mint 33 millió embert fertőzött meg, és több mint egymillió embert ölt meg a világon. Sok más nyugati országhoz hasonlóan az Amerikai Egyesült Államokat is felébresztette a Kínai Kommunista Párt (KKP) által terjesztett dezinformáció és hazugság, és megkezdték a Kínával kapcsolatos stratégiájuk átalakítását.

A Fehér Háztól kezdve az államtitkárságon át az FBI-ig a tisztviselők a közelmúltban kiemelték, hogy a kínai nép nem a KKP. Közleményeik a nyugati értékek megőrzését és a vallási meggyőződés védelmét szorgalmazzák.

1) A Fehér Ház tanácsadója: „Ez a vírus a Kínai Kommunista Párt terméke volt”

– Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója

2020. június 21-i cikkében a Washington Times Peter Navarrot, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadóját idézte, aki azt mondta: „Ez a vírus a kínai kommunista párt terméke volt, és amíg nem kapunk információt arról, hogy mi történt ezekben laboratóriumokban vagy mi történt azon az élő állat piacon, addig is tudjuk, hogy a vírus Kínában született.”

Navarro a Fox News szeptember 13-i interjújában megismételte azt az álláspontját, miszerint a KKP helytelen koronavírus-járvány kezelése súlyosan károsította a világgazdaságot. Ezen belül, „a Kínai Kommunista Párt a történelem legerősebb és legrugalmasabb gazdaságára mért ütést, amelyet Trump elnök épített fel. És emiatt le kellett zárnunk.”

Az Egyesült Államok január 31-től törölte a Kínából induló járatokat, és az utazási tilalom „több százezer életet mentett meg”. Ezt követően védőfelszereléssel, terápiával, teszteléssel és vakcina előállítással harcoltak a betegség leküzdéséért.

Az amerikai közigazgatás és „ez a négy támadási vektor tette lehetővé számunkra a gazdaság újbóli megnyitását, és azt, hogy sokkal felkészültebbek vagyunk a Kínai Kommunista Párt vírusának kezelésére” – jegyezte meg.

Reméli, hogy az amerikai gazdaság ellenálló képességével ezek az erőfeszítések nemcsak „segítenek népünknek megvédeni magát a Kínai Kommunista Párt vírusától”, hanem gazdasági fellendüléshez is vezetnek.

2) Külügyminiszter: Ne ismételjük meg a múlt hibái – Michael R. Pompeo, amerikai külügyminiszter

Michael Pompeo amerikai külügyminiszter július 23-án, a Los Angeles-i Richard Nixon Elnöki Könyvtárban és Múzeumban mondott beszédében kifejtette, hogy a korábbi amerikai adminisztráció azt képzelte, hogy a Kínával való szoros kapcsolat jólétet eredményez. „Ma még mindig maszkot viselünk, és figyeljük a világjárvány számainak emelkedését, mert a KKP nem teljesítette a világnak tett ígéreteit. Minden reggel új címsorokat olvasunk a Hongkongban és Xinjiangban történő elnyomással kapcsolatban”- mondta.

Pompeo hozátette, hogy bár a nyugati országok segítették a KKP-t gazdaságának növekedésében, a rezsim viszont kihasználta ezt a segítséget és károkat okozott a szabad világnak. A hazai megfigyelés és cenzúra mellett a saját kommunista ideológiáját erőltette rá a sajtótájékoztatókra, a kutatóközpontokra, az iskolákra, a hírmédiákra és a szórakoztatóiparra is.

A külügyminiszter különbséget tett a kínai nép és a KKP között. „A hidegháború idején nőttem fel és szolgáltam a hadseregben. És ha valamit megtanultam, hogy a kommunisták szinte mindig hazudnak. A legnagyobb hazugság, amit mondanak, azt gondolni, hogy 1,4 milliárd ember nevében beszélnek, akiket megfigyelnek, elnyomnak, és akik félnek attól, hogy felszólaljanak ”- mondta. „Valójában éppen ellenkezőleg. A KKP minden ellenségnél jobban fél a kínai nép őszinte véleményétől […] ”

„És ha most nem cselekszünk, a KKP végül szétrombolja a szabadságunkat, és felforgatja a szabályokon alapuló rendet, amelynek felépítésében társadalmaink olyan keményen dolgoztak” – tette hozzá.

Pompeo elmondta, hogy ez különösen igaz a vallásszabadságot illetően. A szeptember 18-i “First Things” című cikkében azt írta: „egyértelmű, hogy a kínai-vatikáni megállapodás nem védte meg a katolikusokat a párt pusztításától, nem is szólva a párt keresztényekkel, tibeti buddhistákkal, a Fálun Gong követőivel és más vallásosok tagjaival szembeni szörnyű bánásmódjáról.”

Hangsúlyozta, hogy „Amit az egyház a világnak tanít a vallásszabadságról és a szolidaritásról, azt most a Vatikánnak erőteljesen és kitartóan kell közvetítenie a Kínai Kommunista Párt könyörtelen erőfeszítéseivel szemben, hogy minden vallási közösséget a párt akaratához és totalitárius programjához igazítson. ”

Pompeo felszólította a Vatikánt, hogy támogassa a vallásszabadságot, és kijelentette: „A Külügyminisztérium Kínában és az egész világon határozottan képviselte a vallásszabadságot, és lépéseket tett annak érdekében, hogy felelőssé tegyék a tetteikért azokat, akik bántalmazzák a hívőket. Ezt továbbra is folytatjuk. ”

3) Kelet-Ázsiáért felelős amerikai diplomata: “A KKP egy törvénytelen zsarnok” – mondta David Stilwell, az Amerikai Egyesült Államok kelet-ázsiai és csendes-óceáni ügyekkel foglalkozó helyettes államtitkára

David Stilwell, az Amerikai Egyesült Államok kelet-ázsiai és csendes-óceáni ügyekkel foglalkozó helyettes államtitkára szeptember 17-én azt mondta, hogy az USA nem arra kéri a többi országot, hogy válasszanak két oldal között, hanem hogy álljanak ki Kína „rosszindulatú” magatartása ellen, és védjék meg saját szuverenitásukat és gazdasági érdekeiket.

Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban „különösen felháborító volt Peking magatartására”. A világjárványtól a szomszédos országokkal folytatott konfliktusokig sok amerikai tisztviselő tudatában van a KKP agresszív megmozdulásainak.

A KKP a mongol és a tibeti kultúra „kiirtására” irányuló kampányainak közelmúltbeli eseteire hivatkozva Stilwell úr azt mondta: „Ezek nem egy felelős globális szereplő cselekedetei, hanem egy törvénytelen zsarnoké.”

4) FBI: “10 óránként indulnak új, a KKP-val kapcsolatos vizsgálatok” – mondta Christopher Wray, az FBI igazgatója, amikor a szeptember 17-i amerikai kongresszus előtt beszámolt a KKP fenyegetéseiről

Christopher Wray, az FBI igazgatója felszólalt a washingtoni Hudson Intézetben július 7-én. Azt mondta: „Az Egyesült Államok népe olyan hatalmas mértékű, Kína által elkövetett lopás áldozatává vált, ami az emberiség történelmének egyik legnagyobb volumenű vagyonkivitelét jelenti.”

Azt is elmondta az Egyesült Államok kongresszusának szeptember 17-én, hogy a KKP beszivárgása széleskörű és mély. Az FBI-nak több mint 2000 kémelhárítási vizsgálata van folyamatban Kínával kapcsolatban, amelyek „messze a legnagyobb részét alkotják az kémelhárításii portfóliónknak.

„Körülbelül 10 óránként indítunk új Kínához kötődő elhárítást” – mondta a Ház Belbiztonsági Bizottságának.

Rengeteg kutatás és szellemi tulajdon kapcsolódik állami finanszírozáshoz, a KKP pedig az információk ellopásával és az adófizetők pénzének pazarlásával jut előnyökhöz.

Mr. Wray hozzátette, hogy nyugaton sok ember ráébred most a fenyegetésre. „Nagyon bátorítóak a reakciók, amiket az üzleti szektortól, és őszintén megmondva az egyetemi szektortól kaptunk” – mondta. „Az utóbbi időben azt gondolom, hogy az emberek ebben az országban kezdenek ráébredni a fenyegetésre, és önként megteszik a megfelelő intézkedéseket.”

5) Politikai tanácsadó: “Pekingben nem lehet megbízni” – így Miles Yu, aki Kínában született és az amerikai külügyminisztérium fő Kína-politikai és tervezési tanácsadója

Miles a The Washington Times-nak adott június 15-i interjújában elmondta, hogy „a kínai rendszert valójában egy olyan kommunista párt irányítja, amely nem engedi, hogy a külvilág befolyást gyakoroljon rá, és elhatározta, hogy létrehoz egy saját világrendet.”

Megjegyezte, hogy „Ez a rendszer egy méltó és komoly stratégiai versenytárssá vált, amelyet egy marxista-leninista ideológia és a Kína-központú nacionalizmus támaszt alá”, amely szerinte „lehetővé tette Kína számára, hogy megpróbálja magát a világ erkölcsi és politikai központjává tenni a nyugati liberális rend és a demokrácia rovására.”

Mr. Yu további észrevételeket tett a KKP demokráciával szembeni szeptember 22-i megtorlásával kapcsolatban a Hongkongról tartott online beszélgetés során, amelyet a kanadai kutatóközpont, a Macdonald-Laurier Intézet rendezett.

Azt mondta, hogy „Hongkong egy próba volt a Kínai Kommunista Párt megbízhatóságának tesztelésére, amely kudarcot vallott, és felfedte a világ számára, hogy nem bízhatnak Pekingben.”

Rámutatott, hogy Peking az „egy ország, két rendszer” 50 évig tartó fenntartásának ígéretét visszavonta azzal, hogy „megpróbálja a kommunizmust és a totalitarizmust rákényszeríteni a hongkongi emberekre”.

Hozzátette: „Azt hiszem, hogy a hongkongi emberek a szabadság és a jogállamiság rendszerét választották, nem pedig a kommunista autokrácia rendszerét a természetes egyesülés nevében.”

Forrás: https://en.minghui.org/html/articles/2020/10/5/187688.html

Kép: Fehér Ház / Washington

https://commons.m.wikimedia.org/…/File:White_House…

Credit: Cezary p (https://commons.m.wikimedia.org/wiki/User:Cezary_p)

Creative Commons: https://commons.m.wikimedia.org/…/Commons:GNU_Free…