Hírek

Az 5G hálózat bővítése: Románia teljesen kizárja a Huawei-t ​​az 5G piacról

A következő bejegyzés az NTD videójának eredeti szövegét tartalmazza: „Románia kizárja a Huawei-t ​​az 5G hálózat kiterjesztéséből” az NTD-Deutsch YouTube-csatornáról.

A mobiltelefon-piac veszteségei mellett a kínai távközlési óriásnak, a Huawei-nek fel kell készülnie egy újabb ütésre Európában. A kelet-európai ország, Románia kizárja Kínát a Huawei 5G infrastruktúrájából.

A döntés nemrégiben lépett hatályba, miután a román kormány elfogadta az USA által támogatott törvényt.

Pavel Popescu, a romániai Információs és Kommunikációs Technológiai Bizottság titkára ismertette az intézkedést. Elmondta, hogy a törvényjavaslat egy 2019-ben Washingtonban aláírt memorandumot zárt le. Ez azt jelenti, hogy Kína és a Huawei ki van zárva a román állammal való esetleges partnerségből az 5G területén.

Az eredeti videó az NTD-től:

A Washingtoni Memorandum részeként Románia és az Egyesült Államok megállapodott abban, hogy az 5G szolgáltatók nem lehetnek külföldi kormányok ellenőrzése alatt, és nem lehetnek olyan országok, melyeknél az etikátlan magatartás felmerül.

Úgy tűnik, hogy a Huawei nem tartja be ezeket a szabályokat. A céget azzal vádolják, hogy szoros kapcsolatban áll a Kínai Kommunista Párttal. A társaság számos jogsértést is elkövetett, ideértve a szellemi tulajdon lopását és az üzleti titkokkal való visszaélést. Mivel a Huawei székhelye Kínában van, a kínai biztonsági törvény előírja, hogy információt adjon a rendszerről, amikor erre felkérik.

A Huawei távozásával olyan európai távközlési vállalatok, mint az Ericsson és a Nokia beszállóként léphetnek be a román 5G piacra.

Európában Nagy-Britannia, Svédország, Franciaország és Szlovénia már kizárta a Huawei-t ​​az 5G hálózat bővítéséből. Világszerte az USA-ban, Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Izraelben lévő Huawei-nek már nincs lehetősége belépni az 5G hálózatba.

Forrás:

https://www.epochtimes.de/china/china-politik/5g-…