Kultúra

Mr. Zhang álma

Mr. Zhang Quaiya Chengdu város egy hivatalnoka volt. Egy éjjelen azt álmodta, hogy meghívta egy istenség, hogy látogassa meg. Miközben beszélgettek, valaki egy üzenetet adott át: „Mr. Huang Jianji a Nyugati Kaputól megérkezett.” Majd egy taoista ruhákat viselő személy lépett a szobába. Az istenség rögtön nagy tisztelettel köszöntötte őt.

A következő reggelen Mr. Zhang mindenhol kereste és végül megtalálta Mr. Huang Jianji-t és meghívta őt az irodájába.

Ránézett, Mr. Zhang rájött, hogy ez a személy pontosan ugyanaz, akit az álmában látott.

Megkérdezte Mr. Huang-ot: „Milyen jótetteket vittél véghez? Miért tisztelne téged egy istenség?”

Mr. Huang válaszolt: „Én nem tettem semmi igazán jelentőségteljes jótettet, kivéve azt, hogy búzát vettem rendes áron, amikor az érett volt. Aztán a következő évben az eredeti áron adtam el az embereknek, mikor nehéz idők jártak. Ugyanazon az áron adtam el, amin én ezt megvettem. Semmit sem vesztettem ezzel, de megoldotta a válságot.”

Miután hallotta, amit Mr. Huang mondott, Mr. Zhang felsóhajtott. Tisztelettel hellyel kínálta Mr. Huangot, majd mélyen meghajolt előtte.

„Egy istenség tisztelni fogja azt a személyt, aki jó dolgokat tesz másokért. Tudatnunk kellene mindenkivel azokat a jótetteket, amiket Mr. Huang tett. Hadd tudjanak az emberek róla, hogy a jótettek el fogják nyerni az istenségek tiszteletét. Remélhetőleg több ember fogja követni.”

Forrás:

Történetek az ősi Kínából