Hírek

Április végén a Guangxi Zhuang autonóm régióban fekvő Cenxi város kormánya erőszakkal lebontott egy 9 méter magas és 16,8 méter széles szabadtéri Buddha-szobrot egy helyi virággazdaságban.

Április végén a Guangxi Zhuang autonóm régióban fekvő Cenxi város kormánya erőszakkal lebontott egy 9 méter magas és 16,8 méter széles szabadtéri Buddha-szobrot egy helyi virággazdaságban. A hely ingyenesen nyitva állt a látogatók számára, és vonzotta a szomszédos területek lakosait, hogy itt tiszteljék és imádják Buddhát.

Április közepén a faluban, ahol a gazdaság található, a tisztviselőket feletteseik értesítették arról, hogy a szobrot le kell bontani, mert az „jóvá nem hagyott és illegális, túl magas és túl nagy”. A falusiak azt mondták a Bitter Winternek, hogy a szobor védelme érdekében a falusi tisztviselõ azt tervezte, hogy sárral takarja el, és megtiltja az emberek az imádását. A terv kudarcot vallott, mivel a szobor túl nagy volt. Április végén a város központi munkaosztályának vezetője alkalmazottakat vett fel a szobor lebontására. Több mint 20 fegyveres rendőr őrizte a helyszínt több mint 100 szemlélő ellen.

A Buddha-szobrot először iszap borította, később rommá alakult.

Forrás: https://bitterwinter.org/outdoor-buddhist-statues-demolished-nationwide/