Hírek

A tudósok becslése szerint akár 2,2 millió fertőzött ember lehetett március elején Hubei-ban – a kínai rezsim megsemmisíthette a bizonyítékokat

Epoch Times hír: “Egy ismert mikrobiológus Hongkongból olyan információkat fedett fel, miszerint Peking eltusolhatta a COVID-19 első kitörését Kínában. Yuen professzor és csapata becslése szerint március elején 2,2 millió ember „lehetett megfertőzve” Hubei-ban.

Yuen Kwok-yung professzor, a hongkongi egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó szakembere Kína egy vezető légzőszervi szakértőjének, Zhong Nanshannak a vezetése alatt álló szakértői csoporthoz tartozott, amelyet január 19-én felderítő küldetésre küldtek Wuhanba, ahol a vírus először tört ki.

Több mint hat hónappal később Yuen egy július 27-i interjúban azt mondta a BBC-nek, hogy a kínai helyi hatóságok lassan reagálnak a kitörésre, és bizonyítási anyagot semmisíthettek volna meg a kitörésről.

A Huanan-piac már tiszta volt, amikor a hongkongi tudós és csapata megérkezett

„Az a gyanúm, hogy valamit eltusoltak Wuhanban, a helyszínen. A helyi tisztviselők, akiknek az információt azonnal tovább kellett volna adniuk, nem hagyták ezt olyan készségesen megtörténni, ahogyan tulajdonképpen kellett volna” – mondta a professzor.

Visszaemlékezett a wuhani Huanan tenger gyümölcsei piacon januárban tett látogatására, és azt mondta: „Nem volt mit látni, mert a piac már tiszta volt.” A wuhani hatóságok eredetileg azt állították, hogy a vírus valószínűleg a piacról származott, bár a tanulmányok közben kimutatták, hogy Wuhan első páciensei közül néhánynak nem volt kapcsolata a piaccal.

Hozzátette:

“…a piacot kitakarították. Ezért már nem azonosíthatunk olyan gazdaszervezetet, amely a vírust emberekre terjeszti át.”

A tudósok becslése szerint 2,2 millió fertőzött ember volt március elején Hubei-ban

Nem ez az első alkalom, amikor Yuen nyíltan megkérdőjelezte Pekingnek a vírus kitörésével kapcsolatos állításait. Március 18-án Yuen és kollégája, David Lung mikrobiológus, a hongkongi egyetem tiszteletbeli asszisztensprofesszora közösen írtak egy beszámolót, amelyet a hongkongi „Ming Pao” helyi újságban tettek közé.

A cikkben tagadták, hogy a vírus az Egyesült Államokból származna. Azt mondták, hogy ezek az állítások minden bizonyítékot nélkülöznek, és nem kellene terjeszteni őket.

Június elején Yuen és csapata egy kutatási iratot tett közzé a „The Lancet Microbe“-on, a tudományos folyóiratok Lancet-családjának egy online-platformján. 452 hongkongi lakos vérmintáit kutatták. Ezek ahhoz a 469 hongkongihoz tartoztak, akiket március elején evakuáltak a középkínai Hubei tartományból, ahol Wuhan fekszik.

A kutatók elmondták, hogy megállapították, hogy 452-ből 17 (3,8 százalék) volt pozitív, vagyis a testükben COVID-19 elleni antitesteket hordoztak, amelyeket a vírus okozott.

Ennek a százalékos aránynak és Hubei összlakosságának (59 millió) az alapján a kutatók becslése szerint március elején 2,2 millió ember „lehetett megfertőzve” Hubei-ban. Az irat rámutatott, hogy Hubei Egészségügyi Bizottsága március 31-ig csak 67.802 COVID-19 esetet jelentett.

Yuen cikke dühös reakciót váltott ki a „Global Times” kínai állami média részéről. A június 15-én megjelent cikkben a Global Times „az Egyesült Államokkal való együttműködéssel” vádolta meg Yuen-t, „hogy így lesújtsanak Kínára”.

Forrás: https://www.epochtimes.de/china/china-medizin/wissenschaftler-schaetzen-22-millionen-infizierte-anfang-maerz-in-hubei-chinas-regime-hat-beweise-vernichtet-a3301643.html

Kép: Kína Fókusz