Hírek

A KKP visszatartott a pandémiával kapcsolatos adatokat a nyilvánosságtól, a kiszivárgott dokumentumok szerint

A The Epoch Times-hoz eljutott, kiszivárgott belső dokumentumok azt mutatják, hogy a kínai kommunista rezsimnek nagy mennyiségű adata van az influenzáról és más olyan betegségekről, amelyeknek a tünetei hasonlóak a COVID-19-hez, de ezt nem közölték a külvilággal.

A KKP (Kínai Kommunista Párt) vírusjárvány eredetével kapcsolatos vizsgálat befejezése után a WHO által kijelölt csapat szakértői panaszkodtak, hogy a kínai rezsim megtagadta a kapcsolódó adatok átadását.

Dominic Dwyer, a WHO szakértői csoportjának egyik tagja, aki az ausztrál fertőző betegségekkel is foglalkozik, elmondta, hogy amikor a WHO szakértői csoportja vizsgálatot folytatott a wuhani járvány forrásával kapcsolatban, a KKP megtagadta 174, a járvány korai szakaszában lévő COVID-19 -es beteg adatainak átadását jelentette a The Wall Street Journal február 12-én.

(https://www.wsj.com/articles/china-refuses-to-give-who-raw-data-on-early-covid-19-cases…)

A KKP nem volt hajlandó adatokat szolgáltatni azokról a tüdőgyulladásos betegekről sem, akiket valószínűleg 2019 decembere előtt fertőzött meg a vírus.

A riport szerint a KKP csak egy gyermekkórházból és egy általános kórházból nyújtott be 2019. december előtti influenza-megfigyelési adatokat. A jelentés a WHO szakértőit ​​idézi, akik szerint az egyik oka annak, hogy a rezsim elutasította a COVID-19 eredetkövetési adatok benyújtását, a korai influenzával kapcsolatos adatok hiánya volt.

Influenza adatok

A The Epoch Times azonban a közelmúltban számos olyan belső dokumentumot szerzett meg, amelyeket 2019-ben és 2020-ban a kínai rezsim egészségügyi osztályai és betegségellenőrzési központjai állítottak ki, és amelyeket nem hoztak nyilvánosságra. Nem világos, hogy ezt az információt a WHO rendelkezésére bocsátották-e.

A The Epoch Times kérdésére válaszolva a WHO szóvivője elmondta, hogy a testület „arra a teljes jelentésére vár a nemzetközi csapatnak, amelyben további részletek lesznek”.

A dokumentumok az influenzás esetek hirtelen növekedéséről és azonosítatlan kórokozó okozta tömeges lázkitörésekről, valamint a rezsim által gyűjtött nagy mennyiségű influenza-ellenőrzési adatokról szólnak.

Az egyik dokumentum a Jilin megyei Meihekou város Betegségkezelési és Megelőzési Központjának „Fertőző betegségek járványtájékoztató információi” című jelentésének 2019. decemberében megjelent 12. kiadása.

Azt írja: „Ebben a hónapban 234 [influenza] esetet jelentettek, 40,70 / 100 000 előfordulási gyakorisággal, ami 11600,00% -os növekedést jelent az előző hónaphoz képest. 46,25% -os növekedés az előző év azonos időszakához képest. ”

Egy másik dokumentum a pekingi Chaoyang körzet közegészségügyi bizottságának nemrégiben közzétett, az influenza megelőzésére és az ellenük való védekezésre vonatkozó ajánlásairól szóló jelentés, amelyet 2019. december 6-án tettek közzé. Ez feltárta a fertőzések növekedését Chaoyang körzetben 2019. szeptember 1. és december 5. között. Ez alatt a három hónap alatt négy tömeges láz kitörés volt, amelyek közül az egyik adenovírus-járvány volt, az egyiket parainfluenza okozta, a másik kettőnél „nem észleltek közös légúti kórokozókat”.

2020 februárjában Hszi Csinping, a KKP vezetője ellenőrizte a járványmegelőzési munkát Chaoyang körzetben, ahol abban az évben többszörös COVID-19 kitörés történt.

Korábbi vizsgálatok

2020. február 26-án a Hebei Tartományi Egészségügyi Bizottság továbbította a Nemzeti Egészségügyi Bizottság által a tartomány különböző városi egészségügyi osztályainak kiadott levelét:

„Levél az együttműködés igényléséről a [vírus] eredetének felkutatásában a vadállatokon”. A dokumentum előírta, hogy az erdészeti és mezőgazdasági osztályoknak epidemiológiai vizsgálatokat kell folytatniuk a vadon élő állatokon, valamint előírta a mintavételt és a környezeti és állati minták vizsgálatát.

Ez azt is előírta, hogy a közeli kapcsolatoktól összegyűjtött összes vérmintát a helyi tartományi központokba kell küldeni betegség kontrol és megőrzés céljából, mindaddig, amíg ellenanyag tesztet nem végeznek rajta.

Meghatározta, hogy miután más környezeti és állati mintákon COVID-19 nukleinsav-tesztet hajtottak végre, az eredményeket jelenteni kell a helyi közbiztonsági osztálynak.

Mind a továbbított értesítést, mind a Nemzeti Egészségügyi Bizottság COVID-19 vírus eredetének felkutatásáról szóló hivatalos levelét „nem hozható nyilvánosságra” jelzéssel látták el.

2019 decemberében a wuhani önkormányzat és a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság számos vizsgálatot folytatott és mintát vett a wuhani Huanan tenger gyümölcsei piacon, amelyről a kínai rezsim eredetileg azt állította, hogy a COVID-19 járvány „epicentrumát” képezi. Ezt követően a rezsim csak azt jelentette be, hogy a Huanan tenger gyümölcsei piac környezeti mintái pozitív eredményt mutatnak, és nem hoztak nyilvánosságra olyan egyéb információkat, amelyek segíthetnének a vírus forrásig történő felkutatásában, beleértve a The Epoch Times által megszerzett belső dokumentumokat is.

Néhány másik, a The Epoch Times által megszerzett belső dokumentum azt mutatja, hogy a rezsim nagy mennyiségű influenzával kapcsolatos adattal rendelkezik, és 2019 végén titkos értesítést tett közzé, hogy ne hozzák nyilvánosságra azokat, köztük a „Daily Intelligence Meeting Minutes” című dokumentumot Kína Nemzeti Betegségkezelési és Megelőzési Központjától, valamint monitorozzák az influenzáról szóló jelentéseket, amelyeket a regionális járványvédelmi központok és az egészségügyi osztályok adnak ki.

Ezek a dokumentumok azt mutatják, hogy 2019-ben Wuhanban legalább négy ügyeletes kórház kísérte figyelemmel az influenza járványt, és biológiai mintákat gyűjtött az influenzás betegektől, akiknek hasonló tüneteik voltak a COVID-19-ben szenvedőkhöz. A kórházak a mintákat tesztelés és megőrzés céljából elküldték a velük együttműködésben álló wuhani laboratóriumukba.

Forrás:

https://www.theepochtimes.com/mkt_app/chinese-communist-regime-withheld-pandemic-data-from-who-leaked-documents-reveal_…

A link alatt a konkrét kínai dokumentumok is megtekinthetőek.

(Kép: https://commons.m.wikimedia.org/…/File:Novel… / Credit: NIAID / Jogok: https://commons.m.wikimedia.org/…/File:Novel…)