Hírek,  Történelem

A kínai vörös rezsim újra írja a Bibliàt úgy nevezett gondolati reformja részeként!

Egy államilag irányított keresztény havi magazinban a bibliai történetekben Jézust tradicionális han öltözékben ábrázolják, és Máriát egy ősi kínai nővé változtatják. Nem engedik a kínai embereknek, hogy a “külföldiek Istenében” higyjenek, de soha nem számítottunk arra, hogy az Úr Jézus és a szentek az idők folyamán kínaiakká válnak. A KKP (Kínai Kommunista Párt) teljesen őrült lett!” – mondta egy 70 éves Qinghai északnyugati tartománybeli keresztény az ábrákról a Tian Feng-ben.

A kínai keresztények attól tartanak, hogy a KKP a hagyományos kultúrát használja a Biblia cseréjéhez és a bibliai tanítások torzításához.

„A KKP az Isten szavát az emberi erkölcsi normákkal váltja fel, titokban elferdíti a tant és rontja a keresztény hit alapjait. Ez egy igazán baljósló megközelítés. Csak az ördög csinálna ilyen dolgot ”- kommentálta dühösen egy templomi prédikátor.

A rendszer tavaly március óta betiltotta a Biblia online értékesítését, még korábban eltávolítva azt az üzletek polcairól. A Bibliát szintén újraszerkesztik és feliratozzák, a konfuciánus, a taoista és a buddhista klasszikusok fejezeteinek beillesztésével a kormány azon munkatervének részeként, amely a „gondolkodási reform” révén kínai jellegzetességekkel “támogatja” a kereszténységet.

„Ez olyan, mintha valaki láthatatlan késsel gyilkolna” – mondta aggódva Shaanxi északnyugati tartományának prédikátora, aki a kulturális forradalom során sokat szenvedett. „A kulturális forradalom idején, ha hittél Jézusban, a Kommunista Párt letartóztatott téged és nyíltan meggyilkolt. Most a rendszer fokozatosan és titokban eltorzítja a keresztény tanítást. ”

Forrás: https://bitterwinter.org/bible-characters-reborn-as-ancien…/