Hírek

A kínai városok további lezárásokról döntöttek, a nyilvános eseményeket lemondják, mivel a COVID-19 járvány súlyosbodik

Epoch Times hír: Peking, Dalian és Shenyang városai újabb korlátozásokat írtak elő, mivel új COVID-19 eseteket fedeztek fel.

Néhány daliani lakos a kínai nyelvű Epoch Timesnak elmondta, hogy tapasztalataik emlékeztették őket a járvány csúcspontja alatt Wuhanból érkezett jelentésekre.

A daliáni Guanshanyue lakótelepet eddig csaknem tíz napra bezárták. December 28-án este a lakók kiabáltak a lakásuk ablakaiból, és arra szólították fel a hatóságokat, hogy biztosítsanak nekik ételt és egyéb létfenntartáshoz szükséges cikkeket.

Kedden a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság új fertőzési adatokat jelentett be Pekingben, Dalianban és Shenyangban, miközben megerősítette a tünetmentes hordozókat (külön kategóriába számítva) anélkül, hogy megemlítenék, hol észlelték őket.

De a központi kormányzat adatai ellentmondtak a helyi önkormányzatok adatainak.

Dalian

Jinpu kerületben a tisztviselők zárakat használtak az emberek ajtajainak rögzítésére. Ha a pecsét megszakad, a hatóságok feltételezik, hogy a család megsértette az előírásokat, és a karanténközpontokban elszigetelik a családot.

Azokat, akik engedély nélkül vezetnek autót, 300 jüan (46 dollár) pénzbírsággal sújtják, és elveszítik vezetői engedélyüket.

December 28. óta csak teherautóval áruszállítás céljából közlekedő embereket engednek az úton. A járművezetőknek az egész út során bent kell maradniuk járművükben, és nem tudják kinyitni a pótkocsit vagy az ablakot. A kerületi emberek nyitják ki az utánfutót az áruk kirakásához.

A teherautó ablakain és ajtóin papírzárakat helyeztek el, hogy a sofőrök betartsák a szabályokat.

Egy daliáni lakos sírva telefonált, miközben elmagyarázta családja helyzetét. Attól tartva, hogy a hatóságoktól megtorlást kapnak a médiának adott információk miatt, úgy döntött, hogy Zhang álnévvel mer csak információkat adni.

Zhang és testvérei egy másik körzetben élnek, szüleik azonban a Jinpu kerületben élnek, amelyet teljesen bezártak. December 25-én Zhang egyik szülője hirtelen szívrohamot kapott. Zhang mentőt hívott. Azonban egyetlen orvos sem gondoskodott a szülőről, miután a mentők kórházba szállították a beteget.

„ Három napja feküdt a kórház sürgősségi osztályán. Nem nézte meg orvos – mondta Zhang. „Miután sokszor megkérdezték a rokonok, mi történik, az ápolónő azt mondta nekik, hogy a betegnek két nukleinsav-tesztet kell elvégeznie a diagnózis előtt.”

Zhang szülője két tesztet végzett. Erre fel egy nővér arról tájékoztatta a családot, hogy az általuk fizetett 10 000 jüan (1531 dollár) már elhasználódott. Kínában a betegnek előzetesen díjat kell fizetnie bármilyen kezelés vagy diagnózis előtt.

Más családok is szembesülhetnek ugyanezzel a nehézséggel. December 27-én a daliani egészségügyi bizottság 18 helyi kórházat utasított az új betegek befogadásának leállítására és a tervezett műtétek nagy részének törlésére.

Senyang, Liaoning tartomány fővárosa, legalább öt nagy méretű kórházát, valamint az összes kis és közepes méretű kórházat és klinikát bezárta.

Egyéb járványok

A Pekingben észlelt COVID-19 pozitív betegek közül kettő sofőr volt. A hatóságok kedden hamarosan lezárták Szunyi kerület 10-es területét. Megtiltották az egyetemistáknak az egyetem elhagyását is.

A pekingi kormány azt is közölte, hogy lemondja a nagyszabású összejöveteleket, például a templomi vásárokat és a sporteseményeket, és ellenőrzi az offline események, például az éves partik méretét.

A központi kormány elmulasztotta bejelenteni azokat az új fertőzéseket, amelyeket Heilongjiang tartományi hatóságok észleltek az Oroszországgal határos Heihe városban, valamint tünetmentes hordozókat, amelyeket Hangzhou városában, Zhejiang tartományban és Wuxi városában, Jiangsu tartományban találtak.

A wuxi hatóságok azt állították, hogy a fuvarozó a tengerentúlon tartózkodva fertőződött meg a COVID-19-el. A férfi azonban december 12-én Egyiptomból érkezett Kínába, és az elmúlt 17 napban négyszer volt negatív.

Nem világos, hogy mi a valós mértéke ezeknek a járványoknak, figyelembe véve a kínai hatóságok korábbi eljárását a fertőzések méretének leplezésével kapcsolatban.

Keményebb intézkedések az új évre

Az Országos Egészségügyi Bizottság kedden videokonferenciát szervezett az újév járványokkal kapcsolatos feladatai rendezésére, megjegyezve, hogy a COVID-19 vidéki területeken történő elterjedésének megakadályozása kritikus fontosságú lesz.

„[Minden falunak] meg kell erősítenie a hálózat ellenőrzését a vidéki területeken, és meg kell erősítenie a kezelést a kijelölt kórházakban” – mondta a bizottság. A hálózatvezérlés a kínai rezsim felügyeleti rendszerének része, amely a városrészeket kis tömbökre osztja, és egy „hálózatkezelő” néven ismert tisztviselő feladata, hogy figyelje a blokk összes lakóját.

A pekingi kormány is felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon az ünnepek alatt.

A szilveszteri fény show-t is leállították.

Forrás:

https://m.theepochtimes.com/…/chinese-cities-issue-more…