Hírek

A Dalai Láma elhatározta, hogy hosszú életet fog élni, ami akár 125 év is lehet

TibetPress : “Tibeti spirituális vezetője, Őszentsége, a Dalai Láma megismételte azt az elhatározását, hogy hosszú ideig fog élni. A vasárnap tartott hosszú élet felajánlás szertartáson a tibeti spirituális vezető elmondta, hogy gyakran voltak álmai hosszú életét illetően. Noha voltak olyan álmai, amelyek szerint 110 vagy akár 113 évig is fog élni, Őszentsége azt reméli, hogy 125 évig lesz az élők sorában.

A három fő pillérnek nevezett kolostorok valamelyikéből származó szerzetesek, a Központi Tibeti Kormányzat vezetőségével együtt gyűltek össze a Gaden Kolostorban, hogy hosszú élet imát celebráljanak a Dalai Láma személyének. A mintegy 15 000 hívő összejövetelén Őszentsége felajánlotta elkötelezettségét, valamint elhatározását, hogy gyakorlatilag 125 éves koráig fogja szolgálni az emberiséget és az összes érzőlényt.

A Dalai Láma biztosította a jelenlevőket, hogy elkötelezte magát abban, hogy addig fog élni, amíg emberbaráti szeretetével az emberiséget szolgálhatja. Álmait szerint akár 110 vagy 113 évig is élhet, de még a 125 éves élettartam iránti hajlandóságát is kifejezte.

„Ahogy emberbaráti motivációmat ápoltam, álmaim voltak a hosszú élet hasznosságáról. Egy álmomban például 13 lépcsőfokon másztam fel, amely álmot úgy értelmeztem, hogy ez előrejelzés arra, hogy 113 éves koromig fogok élni. Az első Dalai Láma, Gendun Drup ideje óta a Dalai Lámák mindig is szoros kapcsolatban álltak Palden Lhamóval, a tibetiek legjelentősebb női védelmezőjével. Egy másik álmomban Palden Lhamo azt mondta, hogy halálomkor 110 éves leszek. Időközben Trulszik Rinpocse felkért, hogy addig éljek ameddig Thangtong Gyalpo. Tibet Leonardója állítólag 125 éves koráig élt, és akár, akkor ezt én is megtehetem” – nyilatkozta a fentieket Őszentsége a Dalai Láma, irodájának hivatalos weboldalán található jelentés szerint.

„Számos különböző tényező előmozdíthatja a hosszú életet, és én elhatároztam, hogy megfelelek ezeknek. Valójában annyira eltökélt vagyok ebbe, hogy nincs is szükségem a hosszú élet imák megtartására” – tette hozzá mondandójához Őszentsége.

A XIV. Dalai Láma ennek a hónapnak a 12. napján érkezett a Drepung és a Gaden Kolostorok székhelyére, Mundgod tibeti településen, Indiában. 2021. év január elejétől Őszentsége öt napos tanítást fog adni a Kálacsakra Oktatási Központban; január 2-án Gyalsze Thokme Szangpo Bódhiszattva harminchét gyakorlatáról (laklen sodunma), majd január 3-án Avalókitésvara (Csenrézi wang) beavatást fog adni és január 4-én, 5-én és 6-án a Dalai Láma teljes Mandzsushrí felhatalmazást ad a tankerék megforgatásának alapján, amely 2018 decemberében indult Bodhgayában.”

Link: TibetPress