Egyéb kategória,  Hírek

A 67 éves triatlonista a Fálun Dáfának köszönheti kiváló egészségét

A 2018. augusztus 4-én évente megrendezésre kerülő Jersey Girl Triatlon egyik résztvevője figyelemfelkeltő ruhát viselt, a következő szavakkal: „Szabadság a Fálun Dáfának” Ő a 67 éves Jeanne Mitchell, a 65-69 éves korosztály harmadik helyezettje.

A nyugdíjkorhatár elérésekor sokan a nyugodt és kényelmes életet várják. Miért vett részt Jeanne az emberek akaratát és állóképességét próbára tevő Ironman Triatlonon?

Két kedvezőtlen fordulat a boldog életben

Jeanne egy felső középosztálybeli családban született New Yorkban. Apja ügyvéd volt. A főiskolán képzőművészeti szakon végzett, majd társadalmi munkából szerzett mesterfokozatot. Aktívan festett és egy önálló kiállítást is tartott a Manhattanben lévő Chelsea-i privát galériában.

Miután 1981-ben megszülte a fiát, Jeanne szülés utáni depresszióban szenvedett. Állapota fokozatosan javult, majd 1992-ben megszületett várva várt lánya. Jeanne-nak jó jövedelme, szép munkája, támogató férje, egészséges fia és lánya volt – élete tökéletesnek tűnt.

Sajnos Jeanne ismét szülés utáni depresszióba esett, ami ezúttal még rosszabb volt. Két hétre kórházba került. Az orvosi kezelés nem segített az állapotán, és az orvosa nem tudta megérteni, miért szenved ennyire súlyos depresszióban, amikor az élete tökéletesnek tűnt. Azt tanácsolta neki, hogy: „Meg kell találnia az élet értelmét.”

Valójában Jeanne 18 éves kora óta kereste a lelki kiteljesedés útját. Az orvos tanácsára kipróbálta a jógát és a Tai Chit.

A Fálun Dáfá felemelő hatása

2003-ban egy Tai Chi-t gyakorló barátja javasolta Jeanne-nek, hogy próbálja ki a Fálun Dáfá meditációt. Megkérte férjét, hogy segítsen megtalálni a Zhuán Fálun című könyvet. A férje utánanézett az interneten, és rágalmazó tartalommal találkozott, melyet a Kínai Kommunista Párt (KKP) terjesztett a Fálun Dáfáról. Zavarban volt, és nagyon odafigyelt azokra a változásokra, amelyeket Jeanne tapasztalt, miután elkezdte gyakorolni a Fálun Dáfát.

A Zhuán Fálun elolvasása után Jeanne olyan békét érzett, amelyet még soha nem tapasztalt. A depressziója, szorongása és a fiatal kora óta tartó krónikus fáradtsága teljesen elmúlt. Azóta is hihetetlen egészségnek örvend.

Jeanne elmesélte „A múltban az immunrendszerem nagyon gyenge volt, gyakran megfáztam és lázas lettem. Miután elkezdtem gyakorolni a Fálun Dáfát, szinte egyik napról a másikra egészséges lettem. A családi összejöveteleken a rokonaim mindig azt mondták: Add át a beteg gyereket Jeanne-nak, Ő nem betegszik meg.”

Leginkább az nyűgözte le, hogy megtalálta az élet valódi értelmét. „Megtaláltam, amit kerestem, amikor megismertem a Fálun Dáfát” – mondta Jeanne. „Azt hiszem, jobb ember lettem.”

A férje egyetértett ezzel. „Könnyebb lett veled kijönni” – mondta neki egyik nap. Azóta a férje nagyon támogatja a gyakorlását.

Jeanne volt a harmadik gyermek a családjában, és mindig úgy érezte, hogy figyelmen kívül hagyják és elhanyagolják őt. Érzékeny volt és törékenynek érezte magát – mindig azt akarta, hogy mások megerősítsék és megbecsüljék. Folyamatos konfliktusa volt nővérével, mert mindig úgy érezte, hogy igazságtalanul bánnak vele. Miután elkezdte a Fálun Dáfát gyakorolni, megtanulta ezt elengedni.

Kínaiul tanulni

Miután elkezdte gyakorolni a Fálun Dáfát, Jeanne meghallotta, hogy néhány nyugati gyakorló kínaiul tanul. Eleinte úgy érezte, hogy ez neki egy lehetetlen küldetés, mivel hallássérült volt, és nem tudta megtanulni a négy hangot kínaiul. Két évvel később mégis nagyon vágyott a kínai nyelv megtanulására.

Először egy kínai iskolába járt, hogy kisgyerekekkel tanuljon. Aztán kínai órát vett a Columbia Egyetemen. Jeanne hamarosan kínaiul olvashatta a Zhuán Fálun-t. Beszélt a professzorainak és az osztálytársainak a Fálun Dáfá gyakorlásával kapcsolatos személyes tapasztalatairól és arról, hogy a KKP hogyan üldözi a Dáfát Kínában.

Futás a Szabadságért

Nyugdíjba vonulása után Jeanne és férje New Jersey legészakibb partjára költözött, ahol gyönyörű a táj és a strandok szélesek. Sok új barátot szerzett.

Annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a Fálun Dáfá-gyakorlók erőfeszítéseit a KKP üldöztetése ellen, Jeanne úgy döntött, hogy részt vesz egy triatlonon. 67 éves korában, aki soha nem vett részt sport versenyeken, komoly kihívásnak érezte ezt az erejét és az állóképességét illetően. Az volt a kívánsága, hogy be tudja fejezni a versenyt, miközben büszkén visel egy pólót a „Fálun Dáfá” felirattal.

2018 januárjától, amikor úgy döntött, hogy részt vesz a versenyen, az augusztus végi verseny végéig Jeanne szisztematikusan edzett. A futás jelentette számára a legnagyobb kihívást.

Ezer sportoló volt a versenyen, akik különböző korosztályokba voltak felosztva. Jeanne több versenyöltözetet készített, elöl és hátul a „Szabadság a Fálun Dáfáért” felirattal, valamint a faluninfo.net weboldallal.

Bárhová ment, a rendezvény személyzete, az edzők, a ruházati cikkek gyártóinak képviselői, a sportolók és a családtagok is mind kíváncsiak voltak a sportruházaton lévő szavak jelentésére. Jeanne mesélt nekik a pozitív változásokról, miután elkezdte gyakorolni a Fálun Dáfát, és a Kínában zajló üldözésről.

Egyik nap Jeanne elment egy helyi rekreációs körzetbe gyakorolni az úszást. Mivel az áramlat túl erős volt, nem sokkal később visszatért a partra. Amikor visszatért az autójához, két középkorú férfi odajött, és azt mondták neki, hogy észrevették Jeanne-t a vízben úszva, és el sem tudták képzelni, hogyan bírja ilyen gyors áramlatban. Azt mondta nekik, hogy nem lett volna képes megtenni, ha nem gyakorolja a Fálun Dáfát.

2018. augusztus 4-én Jeanne részt vett a Jersey Girl Triatlonon, és a 65-69 éves korosztályban harmadik helyezést ért el. Férje, lánya és lánya barátja büszkén figyelte az eseményt. A családja által készített fotókat és videókat tett közzé az esemény weboldalán és a közösségi médiában.

Jeanne családjának támogatása megmozgatta az olvasókat a közösségi médiában, és Jeanne sok like-ot és megjegyzést kapott. Az első üzenet, amelyet kapott, a „Szabadság a Fálun Dáfáért” jelentéséről érdeklődött. Tudta, hogy ez egy újabb nagyszerű lehetőség az emberek számára, hogy megismerjék a Fálun Dáfát és a Kínában zajló üldözést.

Jeanne később elgondolkodott: „Ha nem lenne a Fálun Dáfá, az életem véget érhetett volna. Soha nem tudtam elképzelni, hogy 67 éves koromban triatlonon induljak. Ez egy csoda, és ez a Dáfá hatalmas ereje is. Remélem, a világ tudni fogja, hogy a Fálun Dáfá jó, becsülni és tisztelni fogják a Dáfát, hogy őket is áldásokban részesíthesse.”

Forrás:

https://hu.clearharmony.net/articles/a113567-A-67-eves-triatlonista-a-Falun-Dafanak-koszonheti-kivalo-egeszseget.html#.YIbpht28qUk