Egyéb kategória

Jóslás 2021-re: Veszély a Gengzi-ciklus végén

Írta: Emma Lu / Visiontimes

A kínai naptár szerint egy teljes ciklus 600 évente egyszer zárul le. A 2020-ban kezdődött holdév végével egy ilyen ciklus zárul le, amely Gengzi-ciklus néven ismert. Az előrejelzések szerint ez az idő káoszt és felfordulást hoz a világra. Mivel a jelenlegi kínai holdciklus a jövő hónapban véget ér, Shu Rong kínai orvos az öt elem elmélet hagyományos jóslási módszereivel és az ősi kínai orvoslás hat éghajlati változásával jósolja meg a világ egészségi állapotának és a világjárványnak a következő szakaszait.

Az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek az öt elem és a hat éghajlati változás elmélete iránt, olyan módszerekként, hogy feltárják az éghajlatváltozás, az emberek és a világjárványok közötti kapcsolatot.

A Yi jing (Ji csing)

A Yi jing (vagy a Változások könyve) hexagramja, amely a Gengzi 2020-at képviseli, a 36., „di huo ming yi”, amelyben a „di” sötétséget jelent. Általában a sötétség a hexagram alján látható, felül a nappal. 2020-ra ezek az elemek megfordulnak. A sötétség növekedésével a fény elhomályosul. Ez egy olyan évet jelöl, amelynek katasztrófa, háború, járványok és káosz van a nyomában.

A 36. hexagram egy időkeretet képvisel, amely 2021 február 11-én ér véget. Üzenete a következő: „Ha nem vagy tiszta, akkor veszélyben vagy.”

Egészségügyi szempontból ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha egészséges vagy, fennáll annak a veszélye, hogy megfertőződsz a vírussal, és súlyos következményektől szenvedsz, vagy hirtelen egy súlyos betegségben szenvedhetsz, például szívelégtelenségben vagy szélütésben.

Ősi bölcsesség

Hogyan történhetett veled ilyesmi? Az ősi kínai filozófia szerint ez azért történik, mert az erkölcsi színvonalad leesett. A régiek bölcsessége azt mondja, hogy az erkölcsi színvonalad közvetlen kapcsolatban áll az egészségeddel, és hogy neked összhangban kell élned az univerzum követelményeivel. A természet szabálya ellenében való haladás konfliktusba fog juttatni a kozmosz energiaterével, és veszélybe sodorja az egészségedet. Ha a veszély megduplázódik az ilyen időkben, amikor egy világjárvány tombol, a test még nagyobb kockázatnak van kitéve, hogy elkapjon egy súlyos betegséget.

Az elv egy másik része az elmédet és a gondolataidat emeli ki. Amikor a gondolataid konfliktusban vannak a természet szabályával, amely tisztaságra és jóságra szólít fel, negatív energia árad ki a testedből. Ez a kozmosz által kibocsátott pozitív energia ellen hat, és káoszt eredményezhet a testedben és elmédben. Ez megint a rossz egészségi állapot további kockázatának tesz ki téged.

Mi fog történni az elkövetkező időben? Látnunk kell, hogyan alakul a téli szezon.

Fenntartani az elveket és erkölcsöket

A Sárga Császár belső könyvei, egy ősi kínai orvosi szöveg azt mondja, hogy a tél az energiáink megőrzésének és tárolásának az ideje. Ha télen nincs elegendő esszencia és energia tárolva, tavasszal pestis következik. Ha télen tombol a pestis, a tavasz még rosszabb lesz.

Ha télen rendellenes időjárás van, például nem az évszakhoz illő meleg vagy hideg, vagy hó olyan helyeken, ahol sohasem havazik, ez azt jelenti, hogy az energiák nincsenek megfelelően tartósítva. A következő tavasszal valószínűleg súlyosbodni fog a világjárvány.

E szabály betartásával, ha télen az erkölcsi színvonaladon és a gondolataidon dolgozol, akkor kevésbé valószínű, hogy a tavasz beköszöntével rossz egészségi állapotod lesz.

A Gengzi-ciklus vége emlékeztetőt hoz magával: Ne veszítsd el az elveidet. A Gengzi-ciklus utolsó két hónapja a legsötétebb. Még az egészséges embereknek is fokozott óvatosságra van szükségük, és ügyelniük kell az elveik és az erkölcsi színvonaluk fenntartására. Ha ezeket fizikailag és lelkileg egyaránt meg tudod őrizni, az évszakoknak megfelelően cselekedni, és a kozmikus energiával rezonálni, akkor biztonságban leszel a veszélytől.

Őrizd meg és tárold az energiádat

Hogy csináld ezt? Először is vigyázz testedre. Tartózkodj az alkoholtól, a tiltott drogoktól és a féktelen szextől. Rendszeresen egyél, aludj és pihenj eleget, és ne egyél túl sok grillezett vagy pácolt ételt, mivel ez zavarja az étrendet.

A pozitív gondolkodásmód megőrzése szintén kulcsfontosságú. Ha mindig félsz, pesszimista, csüggedt vagy, negatívan gondolkozol, vagy önző vagy, a gondolkodásmódod megváltoztatása elősegíti az energiameződ átalakulását.

Ez csökkenteni fogja az olyan sötét gondolatok által felvetett kockázatot, amelyek árthatnak neked, még ha nem is szándékosan.

Egy boldog és optimista szemlélet segíthet, hogy megvédd magad a sötétségtől és a káosztól, amely azzal fenyeget, hogy elárasztja a világunkat.

Forrás: https://visiontimes.com/…/what-will-happen-in-the-last…

Kép: Gale Titus: https://www.publicdomainpictures.net/en/view-image.php… (Jogok: https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)