Hírek,  Politika

38 ország kormánya kapta meg a 610-es Iroda több mint 9.000 ügynökének nevét tartalmazó listáját

(Minghui.org) A közelmúltban a Fálun Gong-gyakorlók 38 országban nyújtották be kormányaiknak Kína minden szintjén működő 610-es Iroda mintegy 9.300 ügynökének nevét tartalmazó listáját. A gyakorlók azt kérik a kormányaiktól, hogy szankcionálják ezeket az emberi jogi visszaélések elkövetőit, valamint a családtagjaikat azáltal, hogy megtiltják számukra a beutazást és befagyasztják a vagyonukat.

2020. december elején a gyakorlók 29 ország kormányának már benyújtottak egy rövidített listát, szankciókat kérve tőlük. Ez most további kilenc országgal bővült. A 38 ország közül 5 a Five Eyes szövetség tagjai, 25 ország az Európai Unióból (EU), 8 ország pedig más régiókból származik. Pontosabban, a Five Eyes szövetség magában foglalja az Egyesült Államokat, Kanadát, az Egyesült Királyságot, Ausztráliát és Új-Zélandot. A 25 EU-ország: Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Lengyelország, Belgium, Svédország, Ausztria, Írország, Dánia, Finnország, Csehország, Románia, Portugália, Görögország, Magyarország, Szlovákia, Luxemburg, Bulgária, Horvátország, Szlovénia, Lettország, Ciprus és Málta. A további 8 ország pedig Japán, Dél-Korea, Svájc, Norvégia, Liechtenstein, Izrael, Argentína és Mexikó.

A 610-es Irodát Jiang Zemin, a Kínai Kommunista Párt (KKP) korábbi vezetőjének parancsára 1999. június 10-én hozták létre a Fálun Gong elleni országos üldözés beindításához. A Politikai és Jogi Bizottsággal (PLAC) minden szinten szorosan együttműködve, a 610-es Iroda egy törvényen felüli szervezet, amely az államapparátus minden ágát mozgósítja a Fálun Gong elnyomására. Ide tartozik a rendőrség, az ügyészség, a bíróságok, a katonaság, a fegyveres rendőrség, a hírszerzés, a külügyi szervek, az oktatás, a média, az egészségügy és mások. Különösen azután, hogy Jiang elrendelte a „gyakorlók jó hírnevének tönkretételét, a pénzügyi csődbe döntésüket és a fizikai megsemmisítésüket”, a 610-es Iroda hálózata megtervezte, és végrehajtotta az utasítást, és szinte az összes többi ügynökséget, valamint szervezetet felszólította az üldözésben való részvételre.

Kínában a központi 610-es Iroda mellett az ügynökségnek szinte minden nagyvárosban, megyében, községben és faluban is vannak fióktelepei. Állami cégekben és nagyvállalatokban is jelen vannak. Az üldözés 1999-es kezdete óta eltelt 21 évben több mint 4.000 Fálun Gong-gyakorló vesztette életét a jogfosztottság miatt. Számos gyakorlót letartóztattak, őrizetbe vettek, bebörtönöztek és megkínoztak. Ezen kívül sok gyakorló szenvedett el pszichiátriai és szexuális bántalmazást, és jónéhányuk még az erőszakos szerveltávolítások áldozataivá is váltak.

Számos gyakorló elvesztette a fizikai mozgás szabadságát, megsérült vagy fogyatékossá vált, és leírhatatlan lelki gyötrelmeket szenvedett el. A gyakorlók családtagjainak is rendkívül sokat kellett elviselniük. Az iskolai, a munkahelyi és a társadalmi kirekesztettséggel kellett szembesülniük. Sok gyakorló családja széthullott az üldöztetés következtében. Ezekért a tragédiákért elsősorban a 610-es Iroda a felelős.

Körülbelül 9.300 személy szerepel a legfrissebb névjegyzékben, a központi kormányzat szintjétől a tartományi és a városi szintű ügynökökig terjedően. Az iskolák és más szervezetek 610-es Irodáinak tagjai is szerepelnek a listán.

A központi szintű kormányzati tisztviselők között vannak: Jiang Zemin, Zeng Qinghong, Li Lanqing, Luo Gan, Ding Guangen, Jia Chunwang, Liu Jing, Jia Qinglin, Wu Guanzheng, Liu Yunshan, Meng Jianzhu és mások.

A tartományi kormányzat tisztviselői : Du Libin (Peking), Ye Luhua (Shanghai), Teng Jinran (Tianjin), Chen Ming (Chongqing), Zhang Zhongyu (Liaoning), Li Guanghui (Jilin), Guo Yan (Heilongjiang), Wang Lishan (Hebei), Lin Xiuting (Shandong), Jia Yuecheng (Sichuan), Zhnag Shengqin (Guangdong), Jin Xiubin (Hubei), Chen Shulin (Hunan), Wu Xincheng (Shaanxi), és mások.

A városi szintű kormányzatok tisztviselői: Zhang Changshun (Senyang, Liaoning tartomány), Chen Fuchun (Jilin város Jilin tartományban), Xu Yujun (Weifang Shandong tartományban), Li Kunxue (Chengdu Sichuan tartományban), Zhang Zhanjiang (Tangshan Hebeiben) Tartomány), Li Xiaosheng (Guangzhou Guangdong tartományban), Tao Delin (Wuhan Hubei tartományban) és Xi Junming (Baoji Shaanxi tartományban).

A városi és megyei kormányzatok tisztviselői: Zhao Jian (Linquan megye, Anhui tartomány), Lin Xiaoxian (Xiapu megye, Fujian tartomány), Zhao Rongsen (Daxin megye, Guangxi tartomány), Zhao Qingguo (Ji megye, Tianjin város), Zhou Ke (Tongnan megye, Chongqing város), Yang Qingshan (Niujing város, Yunnan tartomány) és Yang Xiaofeng (Chaoyanggou város, Heilongjiang tartomány).

Távoli régiók tisztviselői: Zhu Dezhong (Bijie City, Guizhou tartomány), Chen Peifen (Chuxiong város, Yunnan tartomány), Sun Zonggui (Haidong város, Qinghai tartomány), Meng Youzhu (Jinchang város, Gansu tartomány) és Li Derong (Guyuan) Város, Ningxia tartomány).

A kisebbségi etnikai csoportok tisztviselői: Wang Jihong (Aksu város, Hszincsiang tartomány), Ciren Duoji (Lhasa város, Tibet) és Liang Junfeng (Bayannur város, Belső-Mongólia).

Ezek a tisztviselők Kína egész területét különböző szinteken lefedve óriási hálózatot hoztak létre, és irányították a kegyetlen üldözést az elmúlt 21 évben. De a bűneik nem maradnak észrevétlenek. Miután az Egyesült Államokban 2016-ban elfogadták a globális Magnitsky-törvényt, kb. 27 ország, köztük Kanada és sokan az EU-ban is elfogadták vagy tervezik hasonló törvények bevezetését, hogy ezeket az emberi jogokat megsértőket globálisan felelősségre vonhassák.

Forrás:

http://hu.clearharmony.net/articles/a113534-38-orszag-kormanya-kapta-meg-a-610-es-Iroda-tobb-mint-9000-ugynokenek-nevet-tartalmazo-listajat.html#.YE-mpZu6qUk

Name List of Over 9,000 Agents from 610 Office Submitted to 38 Countries – https://en.minghui.org/html/articles/2021/3/5/191258.html