Hírek

Titokzatos mintát fedeztek fel egy kínai hegyen

Tíz évvel ezelőtt a Szecsuán tartománybeli Csengtuban élő Gao Shuxian, a helyi fotó-klub tagja felmászott egy újonnan épített jelzőtoronyra, amely Matou falu egyik hegyének tetején állt. Az erdő északi része fölött egy rejtélyes mintázat különös látványát vette észre, de nem tudott rájönni, hogy mi lehet az.

Tíz évvel később Gao online műholdas térképek segítségével ellenőrizte a hegyeket, és meglátta a rejtélyes alakzatokat az erdőben.

„Amikor 10 évvel ezelőtt a jelzőtoronyban álltam, láttam, hogy a cédruserdőben néhány fa kissé különbözik a többi fától. Vonalazott sugárirányú mintázatokban nőttek. Azt gondoltam, hogy ez csodálatos volt, de nem tudtam az egész képet megnézni, mert a jelzőtorony, amelyen álltam, nem volt elég magas” – mondta Gao egy riporternek a Tencent Newsnál.

Július elején Gao rájött, hogy valószínűleg az online műholdas térképek segítségével megláthatja a mintákat. A fák által alkotott három óriási mintázat úgy nézett ki, mint a kínai „犇”, ami a „gyorsan futni” írásjegye. Ezt három egymás mellett álló „牛” „bika” írásjegy hozza létre. De van még más is ott, és ez olyan valami, ami úgy néz ki, mintha emberek egy csoportja kéz a kézben lenne lerajzolva.

A titokzatos minta északnyugatról délkeletre terjed a hegyen, több mint 1200 hektáron. A minta egyértelműen kiemelkedik a többi fa közül. A benne levő fák egyértelműen kiemelkednek a környező fák közül, egy jellegzetes színnel. Az egész minta körülbelül 0,6 mérföld hosszú és 0,3 mérföld széles.

A középső rész a legnagyobb, és a legbonyolultabb. Többszörös keresztek alkotják. A délkeleti rész a legkisebb, körülbelül 300 láb hosszú és széles.

Jelenleg nem világos, hogy mik is pontosan a karakterek jelentései, mivel más vonalak is látszanak, amelyek nem tartoznak a „gyorsan futni” írásjegyhez. Senki sem jelentkezett, hogy megmagyarázza. Továbbra is ismeretlen, hogy a hatalmas minta természetes képződmény, ember által ültetett, vagy a régi idők képződményeivel kapcsolatos.

Gao azt is kiderítette, hogy a rejtélyes minta a 30. szélességi fokon található, ahol a természet számos megoldatlan rejtélye látszik előfordulni.

Forrás:

Kép: Titokzatos, kínai írásjegyekre emlékeztető minták láthatók a kínai Szecsuan tartományban, Matou faluban található hegy tetején lévő erdő északi része felett. (Image via 腾讯图片 / Tencent Pictures)