Egyéb kategória

Személyes tapasztalatok egy Fálun Dáfá gyakorlótól Kínából

“A hála könnyei töltötték meg a szememet, amikor meghallottam a „Fálun Dáfá jó” című dalt. Felidézte bennem azokat az időket, mikor Li mester megtanította anyámat és engem, hogyan műveljük magunkat és miként váljunk jó emberré. Az elmúlt 20 év tapasztalatai most is élénken élnek emlékeinkben, amelyek közül szeretnék most néhányat megosztani.”

*******************

Háttérinformáció

A Fálun Dáfá (vagy más nevén Fálun Gong) a test és szellem nemesítésére szolgáló meditációs gyakorlat, melynek célja, az egyén nemesítése, ill. az őszinteség, jószívűség, tolerancia alapelveinek való megfelelés. A Fálun Dáfá nem vallás, hanem egy meditációs gyakorlat, mely több ezer éves hagyományon alapszik. Gyakorlatai a testre és a lélekre egyaránt nagyon kedvező hatásúak, ezáltal igen nagy népszerűségnek örvend a világ 114 országában, valamint több mint 100 millióan gyakorolják világszerte.

A Kínai Kommunista Párt egykori vezetője Csiang Cö-min 1999-ben betiltotta a Fálun Dáfát, amelyet addigra már közel 70 milió kínai állampolgár gyakorolt országszerte. A párt riválisának tekintette a hatalmas népszerűsége miatt, és úgy vélte, hogy akadályozza az embereknek a kommunista párt ideológiájába vetett feltétlen hitét, mivel a Fálun Dáfá nem illeszkedik bele a szigorúan ellenőrzött rendszerükbe. A gyakorlókat koncentrációs táborokba zárják, ahol kényszermunkát végeztetnek velük és kegyetlenül kínozzák őket, hogy feladják hitüket az őszinteség, jószívűség, tolerancia” elvekben.

Teljes cikk:

http://hu.clearharmony.net/articles/a113497-A-hala-konnycseppjei.html#.YENtwpu6qUk