Hírek

Sir Geoffrey Nice QC: A KKP által végzett erőszakos szerveltávolítás gyakorlata veszélyt jelent az emberiségre

„A Törvényszék tagjai biztosak – egyhangúlag, és minden kétséget kizáróan biztosak abban, hogy Kínában a lelkiismereti foglyokon végzett erőszakos szerveltávolításokat jelentős ideig gyakorolták, és az áldozatok száma igen jelentős.” – The China Tribunal, 2018

Az idézet háttere: Sir Nice 1971 óta ügyvéd. 1998 és 2006 között Slobodan Milošević, Szerbia volt elnökének ügyészségét vezette az ENSZ volt Jugoszláviával foglalkozó nemzetközi büntetőtörvényszékén (ICTY). 2007 óta számos belföldi és nemzetközi fegyveres konfliktusban volt tanácsadó, képviselt államokat és áldozatokat is.

2018 decemberében a Kína Törvényszék ideiglenes ítéletet adott ki: „A Törvényszék tagjai biztosak – egyhangúlag, és minden kétséget kizáróan biztosak abban, hogy Kínában a lelkiismereti foglyokon végzett erőszakos szerveltávolításokat jelentős ideig gyakorolták, és az áldozatok száma igen jelentős.”

2019. június 18-án a Törvényszék bejelentette a végleges döntését. „Kínában évek óta jelentős mértékben követnek el erőszakos szervrablást, és a Fálun Gong-gyakorlók voltak a szervellátás egyik és valószínűleg legfőbb forrása. Az ujgurok aggasztó üldöztetése és orvosi vizsgálata újabb keletű, így előfordulhat, hogy ezen a csoporton végrehajtott erőszakos szervrablás bizonyítékai merülhetnek fel a kérdéses időszakban”- folytatta a közlemény. „A Törvényszéknek nem volt bizonyítéka arra, hogy a kínai transzplantációs iparral összefüggő jelentős infrastruktúrát szétbontották volna, és kielégítő magyarázat hiányában a könnyen hozzáférhető szervek forrásával kapcsolatban arra enged következtetni, hogy az erőszakos szervrablás a mai napig folytatódik.”

Ezek az ítéletek két tárgyaláson alapultak, az egyik 2018. december 8. és 10. között történt, a másik pedig 2019. április 6. és 7. között zajlott. A meghallgatások során több mint 50 tanú, szakértő, nyomozó és elemző tett vallomást.

Sir Nice elmondta, hogy ezek alapján a vallomások alapján levonták a következtetéseket. Az ítéleteket számos országban széles körben elfogadták. Több nemzet is felhasználta őket a szervek eltávolításának visszaszorítására irányuló törvények végrehajtására. Ezen országok közé tartozik az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság és mások.

Az ilyen független népbíróságok a második világháború után jöttek létre. Európában viszonylag ritkák, de Dél-Amerikában gyakran megtalálhatóak – magyarázta Sir Nice. Azt mondta, hogy egy ilyen bíróság nem képes minden kérdést megoldani, de hasznos lehet, ha egyes kormányok vagy a nemzetközi szervezetek nem foglalkoznak bizonyos témákkal, és egy népbíróság így pótolhatja ezt a hiányt.

Teljes cikk:

https://hu.clearharmony.net/articles/a113550-Sir-Geoffrey-Nice-QC-A-KKP-altal-vegzett-eroszakos-szerveltavolitas-gyakorlata-veszelyt-jelent-az-emberisegre.html#.YJEJ4928qUk