Egyéb kategória

Mit taníthat nekünk a „Nyugati utazás” c. klasszikus a KKP álnokságáról?

Chin Jin*, kommentárja a világjárványról:

“Van egy klasszikus történet a Nyugati utazás című könyvben, amelyben három különböző alkalommal egy démon átváltozott egy lánnyá, egy öregemberré, majd egy öregasszonnyá, hogy megtévessze Tang Sanzang szerzetest.

Tang Indiába utazott, hogy visszaszerezze a buddhista szentírásokat, és tudott volt, hogy a húsának az elfogyasztása örök életet biztosít.

A démon támadásait azonban meghiúsította a leleményes és hatalmas Majomkirály, aki mindhárom alkalommal felfedezte és „megölte” a lányt, a férfit és a nőt.

Ezek a tettek azonban feldühítették Tangot, aki halandó szemével nem láthatta, hogy mit művel a démon valójában, és ezért a Majomkirály tettein megdöbbenve, kitette őt a zarándoklatról.

A Nyugati utazás hemzseg a hasonló történetektől és tanulságoktól, és emlékeztetett a Nyugat küzdelmeire a Kínai Kommunista Párttal (KKP) szemben.

A wuhani járványról szóló hírek 2020 januárjában törtek felszínre, de később megerősítették, hogy már 2019 novemberében elkezdődött a járvány Kínában.

A KKP mindent megtett annak érdekében, hogy eltussolja a járvány eredetének valódi kivizsgálását, és bizonyos mértékig sikerrel is járt.

Nyolc kínai bejelentőt – köztük az elhunyt Dr. Li Wenliangot – hallgatásra intették.

Wuhan polgármestere, akire óriási nyomás nehezedett a járvány kitörése miatt, elhárította a felelősséget azért, hogy nem adott ki korai figyelmeztetést, és azt állította, hogy felettesei nem hatalmazták fel arra, hogy bármilyen információt nyilvánosságra hozzon.

Az Egészségügyi Világszervezet is segítette a KKP ügyét azzal, hogy hiteltelenítette a Tajvanból származó korai figyelmeztetéseket.

A KKP-nak sikerült több mint egy éven át késleltetnie és elutasítania a vírussal kapcsolatos vizsgálatokat, miközben gazdaságilag megbüntette Ausztráliát, amiért nyilvános vizsgálatot követelt.

Egy vizsgálatra csak később került sor, és még mindig kérdéses a vizsgálat hitelessége.

A világjárvány kitörése óta eltelt 18 hónapban a demokratikus nemzetek még mindig nem tudják megerősíteni a vírus valódi forrását – vagy nem merik megerősíteni –, és csak passzívan tudnak küzdeni a járvány kitörése és az új törzsek ellen, és milliárdokat fektetnek be vakcinákba.

Az okozott kár egy háborús cselekményhez hasonlít, a politikai vezetők mégis túl óvatosan lépkedtek a KKP körül, és képtelenek látni a kínai rezsim valódi szándékát – ami feltehetőleg az, hogy hagyja a vírust elszabadulni, és addig folytassa az eltussolást, ameddig csak tudja.

Végső soron a globális járványra adott válaszokat nem Wuhanban vagy a P4 laboratóriumban, hanem Zhongnanhaiban, a KKP központi székhelyén fogják megtalálni.

A kínai orvoslásban az orvosok arra összpontosítják az erőfeszítéseiket, hogy a betegség gyökerét kezeljék, nem pedig arra, hogy csak a tüneteket kezeljék.

Ami a COVID-19-et illeti, a gyökérproblémával kell foglalkoznunk, és nem csak ideiglenes intézkedésekre kell összpontosítanunk. Egyesülnünk kell, és rá kell kényszerítenünk Pekinget, hogy együttműködjön a nemzetközi közösséggel.

Ez nem lesz könnyű.

Vannak felhívások egy második vírusvizsgálatra. Marco Rubio amerikai szenátor azonban már figyelmeztetett, hogy „kizárt”, hogy a KKP együttműködne, és ezzel kockáztassa, hogy más biológiai kutatásai is lelepleződjenek.

Összességükben a demokratikus nemzetek hibái az elmúlt 18 hónapban engem visszavittek Tang Sanzang szerzetes hibájához.

Mind Tang, mind a nemzetközi közösség küzdött azzal, hogy meglássa az ellenfelei valódi lényegét.

Csak remélni tudjuk, hogy a vezetők továbbra is felébrednek, és nem riadnak vissza a világ igazi ördögével való szembeszállástól.”

*Megjegyzés: Az ausztrál Chin Jin a Szövetség egy Demokratikus Kínáért szervezet globális elnöke. A csoport a kommunista párttal való szembenállás és az emberi jogok támogatása révén Kína demokratizálódását szorgalmazza. Chin maga is saját bőrén tapasztalta meg a Nagy Ugrás előre és a kulturális forradalom tragédiáit.

A cikkben kifejtett nézetek a szerző véleményét tükrözik, és nem feltétlenül a The Epoch Times vagy a fordítást leközlő Kína Fókusz véleményét.

Forrás: What ‘Journey to the West’ Can Teach Us About the Deceitfulness of the CCP – https://www.theepochtimes.com/mkt_app/what-journey-to-the-west-can-teach-us-about-the-deceitfulness-of-the-ccp_3914922.html?fbclid=IwAR22kW6UykguDt2j59qi5Tzn9B19v7VngbPg5TrYsrwEKwbWTVw6LToY7Z0?v=ul

Kép: Courtesy of Shen Yun