Hírek,  Politika

Mind Moszkva, mind Peking visszautasít mindenfajta nyugati bírálatot és a napokban egységfrontot alakítottak.

Frissítés: Aggódnak a kínai vezető egészségéért, a megbeszélésen három alkalommal is erősen köhögött, amit a kínai közvetítésből kivágtak, de az orosz felvételeken jól látható. -NTD News

(szabadeuropa.hu) A két vezető szerdán videobeszélgetést folytatott, amelynek során a Kreml tájékoztatása szerint Putyin hangsúlyozta, hogy „az együttműködés új modellje jött létre” Oroszország és Kína között.

Az utóbbi években a két országnak egyre feszültebbé vált a viszonya a Nyugattal, és egyiket sem hívták meg a Joe Biden amerikai elnök által kezdeményezett, előző heti demokráciaügyi csúcstalálkozóra, ahogy egyébként az Európai Unió tagállamai közül egyedüliként Magyarországot sem.

Kínát az Egyesült Államok és az Európai Unió is élesen bírálja egyebek mellett a Hszincsiang tartományban elkövetett súlyos és tömeges jogsértések, a hongkongi politikai szabadságjogok korlátozása, illetve a fokozódó térségbeli katonai tevékenysége miatt.

Oroszországot is számos okból kritizálják, például az ellenzék elnyomása, a médiaszabadság elfojtása, valamint az ukrán határok közelében végrehajtott csapatösszevonásai miatt.

Tovább a teljes cikkhez:

(részlet innen)

https://www.szabadeuropa.hu/…/oroszorszag…/31610684.html

„Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”