Hírek

Belső dokumentumok: Figyelmeztetés a koronavírus elleni védőoltások által kiváltott „rendellenes reakciókra” Kínában

Az Epochtimes.de cikkének teljes magyar fordítása: “Kína híres oltási botrányairól. A belső hivatalos dokumentumok most arra utalnak, hogy a koronavakcinákkal is vannak problémák.

A Kínából származó oltások minősége régóta aggodalomra ad okot. Kínában van a legtöbb oltási botrány a világon. A kínai koronavakcina szintén biztonsági kérdéseket vet fel.

A kínai nyelvű Epoch Times nemrégiben belső dokumentumokat kapott a kínai Guangxi tartomány hatóságaitól, figyelmeztetve a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatos „rendellenes reakciókra”.

2020 decemberében dokumentumot adott ki a Kínai Kommunista Párt Állami Tanácsának járványmegelőzési és -kontroll-egészségügyi ellátó csoportja. A Guangxi Tartományi Járványmegelőzési és Ellenőrzési Munka Parancsnokság hasonló dokumentumot adott ki december végén.

A nem publikált dokumentumok kifejezetten figyelmeztettek „számos rendellenes reakcióra, amelyek előfordulhatnak a hazai gyártású vakcinákkal történő oltás után”. A mellékhatások az akut allergiás reakcióktól kezdve az eszméletlenségig, görcsökig, tömeges hisztériáig, sőt akut légzési és szívmegállásig terjednek.

A hatóságok szerint láz, bőrpír és duzzanat is előfordulhat, olyan tünetek kíséretében, mint a fizikai kellemetlenség, a fáradtság és az étvágytalanság, valamint a gyengeség, az induráció, a nyirokcsomók duzzanata, a nyirokcsomó-gyulladás, a bőrpír, a hegek és a keloidok. A koronavédőoltás leggyakoribb reakciója a bőrpír, a fájdalom és az induráció.

Gyakori tünetek a fejfájás, szédülés, fáradtság, általános rossz közérzet, ingerlékenység, láz, hidegrázás, a felső légúti hurut, hányinger, hasi fájdalom és hasmenés. Kiütést, duzzanatot, ízületi fájdalmat vagy olyan tüneteket is tapasztalhat, mint az ízületi gyulladás.

A súlyos mellékhatásokat „rendellenes reakcióknak” nevezik, amelyek elsősorban olyan reakciókra utalnak, amelyek károsítják az oltást kapó személy szöveteit, szerveit és funkcióit. Nem specifikus, biológiailag specifikus, allergiás reakciókra, neurológiai szövődményekre és immunhiányos reakciókra tagozódik.

Például a biológiailag specifikus válaszoknak különböző klinikai megnyilvánulásai vannak. Egyes súlyos reakciók életveszélyesek lehetnek, ha nem kezelik őket időben. Allergiás reakciók esetén súlyos esetekben időben történő kezelésre van szükség. A helytelen kezelés halálhoz vezethet.

Korábban Tao Lina, a Sanghaji Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ korábbi immunizálási szakértője közzétette az interneten a hazai koronavakcinákra vonatkozó utasításokat, megjegyezve, hogy az oltás után akár 73 mellékhatás is előfordulhat. A leggyakoribb mellékhatások közé tartozik a fejfájás, láz, fáradtság, látásvesztés, ízlésvesztés, sőt súlyos vizeletinkontinencia is. Tao Lina a kínai koronavakcinát „a világ legbizonytalanabb oltóanyagaként” írja le.

Tao Lina később a Kínai Kommunista Párt erős nyomására bocsánatot kért az elemzése miatt.

Szakértői csoport jött létre

December végén egy vakcinával történő orvosi kezelésekkel, azok vizsgálatával és diagnosztizálásával foglalkozó szakértői csoportot hoztak létre a Guangxi-i Liuzhou városban. A csoport elsősorban egészségügyi szakemberekből áll a sürgősségi osztály, az ideggyógyászat, a szív- és érrendszeri és az agyi érrendszeri betegségek, a súlyos betegségek, a légzőszervi, az immunológia, a gyermekgyógyászat, a laboratóriumi, a fertőző betegségek, a pszichológia, a mikrobiológia, a bőrgyógyászat, az ápolás és az epidemiológia területén.

A szakértői csoport azért jött létre, mert nyilvánvalóan számos orvosi esemény történt a koronavédő oltásokkal kapcsolatban. A város december végén még kiadott egy „készenléti tervet a liuzhoui immunizálással kapcsolatos eseményekre” vonatkozóan.

A dokumentum felsorolta a biztonsági események besorolásának szabványait a főbb, fontosabb, viszonylag fontos és általános oltással kapcsolatos biztonsági eseményekbe.

A vakcinákkal kapcsolatos egyik különösen súlyos biztonsági esemény a következőket tartalmazza:

Ugyanaz az oltási tétel rövid idő alatt több mint 5 halált okoz; ugyanaz az oltás viszonylag rövid idő alatt több mint 20 embernél okoz ritka vagy váratlan mellékhatásokat ugyanazon a területen. Vagy az oltás több mint öt embernél különösen súlyos nemkívánatos eseményeket okoz – például az emberi test tartós fogyatékosságát, a szervfunkciók maradandó károsodását vagy életveszélyes állapotokat;

az oltásokkal kapcsolatos egyéb biztonsági eseményeket, amelyek különösen károsak és társadalmi kihatással vannak.

A Guangxi-hatóságok egy nagyszabású korona vakcina kampány előtt adták ki a tervet. Egy szakértő szerint egy ilyen terv azt sugallja, hogy a be nem jelentett száma azoknak, akik egy kínai oltás beadása után „rendellenes reakcióktól” szenvedtek, nagyon magas lehet.”

Forrás:

https://www.epochtimes.de/china/interne-dokumente-warnung-vor-abnormalen-reaktionen-auf-corona-impfstoffe-in-china-…

Az eredeti cikket írta: Gu Qinger

(Kiemelt kép: https://commons.m.wikimedia.org/…/File:Novel… / Credit: NIAID / Jogok: https://commons.m.wikimedia.org/…/File:Novel…)

Kép: Peking (Jogok: Kína Fókusz saját kép)