Egyéb kategória

Miért mondtam le a Kínai Kommunista Pártbeli tagságomról?

Egykor a Kínai Kommunista Párt (KKP) tagja voltam, és 2002 novemberéig Wei Jianxing számára írtam beszédeket, aki a Politikai Hivatal Állandó Bizottságának korábbi tagja és a Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottság titkára volt.

2004 novemberében a The Epoch Times megjelentetett egy szerkesztőségi sorozatot „Kilenc kommentár a kommunista pártról” címmel (magyarul itt: https://9kommentar.hu) , amely az elmélettől a gyakorlatig – a történelemtől a mai valóságig – vizsgálta meg a KKP-t, leleplezve minden álcáját, és felfedve a gonosz természetét a világ előtt. Azóta egy kilépési hullám indult el világszerte a KKP-ból és a hozzá kapcsolódó szervezetekből, mint például a Kínai Kommunista Ifjúsági Liga és a Kínai Fiatal Úttörők.

Akkoriban álnéven tettem közzé a pártból való kilépési nyilatkozatomat a The Epoch Times honlapján. Miért léptem ki a KKP-ből? Röviden elmesélem a meglátásaimat.

Hadd kezdjem azzal miért csatlakoztam a KKP-hez. Emlékszem, hogy 1994 elején léptem be a pártba. Akkoriban a Kínai Renmin Egyetem Nemzetközi Politika Tanszékének doktorandusz jelöltje voltam.

Néhány végzősnek a doktori fokozat megszerzése után a KKP központi szervezeteiben biztosítottak munkát. Ni Liya a Kínai Kommunista Párt (KKP) Központi Bizottságának Politikai Kutatási Hivatalában kapott megbízást, és egyszer a Központi Politikai Kutatási Hivatal Kulturális Irodájának igazgatójaként is dolgozott. Yu Hongjun a KKP Központi Bizottságának Nemzetközi Osztályán dolgozott, és egykor még miniszterhelyettesként is tevékenykedett. Xue Gang a Központi Katonai Bizottság vezérkari főnökségéhez került, majd katonai attaséként szolgált külföldön.

Én is egy központi ügynökségnél szerettem volna dolgozni a doktori fokozat megszerzése után. Mindazonáltal a KKP-nak van egy íratlan szabálya, hogy aki a központi ügynökségnél dolgozik, annak párttagnak kell lennie. Én elsősorban azért léptem be a KKP-be, mert ez volt a munkaköri követelmény.

Miért léptem ki a KKP-ból? Ez egy hosszú történet. Megpróbálok a KKP-val kapcsolatos megértésemre koncentrálni.

A KKP nem természetes módon nőtt ki a kínai földből. 1921-ben a Szovjetunió Kommunista Pártjának irányítása alatt épült fel ,és egyik fő küldetése a Szovjetunió védelme volt.

A KKP-nak és a kínai nemzetnek nincs közös őse. A kommunizmus nem az 5000 éves tradicionális kínai kultúrából származik, hanem Marx 1848-as Kommunista kiáltványából, amelynek központi ideológiája a „megtévesztés, a rosszindulat és a harc”.

Idén ünnepeljük a KKP megalapításának 100. évfordulóját. Az első 28 évben a KKP főként egyetlen dolgot tett: gátlástalanul felforgatta Kína törvényes kormányát – a Kínai Köztársaságot. A következő 72 évben pedig egy másik fontos dolgot csinált: gátlástalanul fenntartotta a szárazföldi Kína feletti totalitárius uralmát.

A KKP egyáltalán nem törődik Kínával

1999. december 9-én Pekingben a KKP vezetője, Csiang Cö-min és Borisz Jelcin orosz elnök aláírta a Kína és Oroszország közötti határról szóló megállapodást, amely elismerte a késői, korrupt Csing-kormány és a cári kormány között aláírt egyenlőtlen szerződések sorát. A jegyzőkönyv feltétel nélkül Oroszországnak adta az Oroszország által megszállt több mint 1 millió négyzetkilométernyi északkelet-kínai területet.

Csiang áruló magatartása ellen senki – sem a párthierarchia vezetésének tagjai, sem a helyi vagy a központi hatóságoktól senki – sem emelt kifogást.

A KKP-t nem érdeklik a kínai emberek

A KKP 72 éve van hatalmon, és ez idő alatt több tucat véres és brutális politikai kampányt indított. Mao Ce-tung például 1958-ban elindította a nagy ugrás politikai mozgalmat. Ez az ultrabaloldali politika olyan mértékű éhínséget okozott, amely ritka a kínai történelemben – vagy akár az egész emberiség történelmében.

1996-ban Chen Yizi, a volt főtitkár, Zhao Ziyang agytrösztjének egyik tagja a párton belül őrzött bizalmas dokumentumok alapján 43-46 millióra becsülte a többlethalálozások számát.

Egy veterán káder interjúja (video) szerint a Yang Shangkun által 1964-ben vezetett második nemzeti népszámlálás – Shangkun akkoriban a KKP Központi Bizottság Főhivatalának igazgatójaként szolgált – arra a következtetésre jutott, hogy a hároméves éhínségben éhen halt parasztok tényleges száma 96 millió volt. Ezt az aktát még mindig őrzik a Közbiztonsági Minisztériumban.

Amikor Csiang Cö-min volt hatalmon, őrült üldözést indított a Fálun Gong ellen, amelynek legborzalmasabb szörnyűsége a Fálun Gong gyakorlók szerveinek nagyszabású, élve történő begyűjtése. 2016. június 22-én David Matas és David Kilgour kanadai emberi jogi ügyvédek, valamint Ethan Gutmann amerikai újságíró közösen készítették el a „Bloody Harvest/The Slaughter, an Update” című jelentést ( https://endtransplantabuse.org/an-update/ ), amelyben a Kínában végzett szervátültetések számát évi 60 000 és 100 000 közé becsülték, és ez a szám a 2000 és 2016 közötti időszakban akár 1,5 millióra is emelkedhetett. Ezen szervek fő forrása pedig a Fálun Gong gyakorlók lehetnek.

A KKP nem törődik a kínai kultúrával sem

A hagyományos kínai kultúrát isteni ihletésű kultúrának is nevezik. Az ateista KKP mindenféle hitet megtilt a kínaiak számára. Önmagát isteníti és a párt felsőbbrendűségét hirdeti. A KKP uralma alatt a hadsereg, a vállalatok, a média, az egyetemek, sőt még a vallások is csak a KKP gonoszságát követhetik.

A KKP az összes létező vallást eltorzította Kínában. Shi Yinshun, a Kínai Buddhista Szövetség alelnöke azt mondta: „A KKP egy élő Buddha és Bodhiszattva, és a Kínai Kommunista Párt 19. Nemzeti Kongresszusának jelentése Kína mai buddhista szentírása”. Ezt a kijelentést átitatta a kommunista hit, és ezzel nyilvánosan káromolta Buddhát és a Dharmát.

Azok, akik ismerik a helyzetemet, megkérdezhetik: Önt kizárták a KKP-ből. Ha ez így van, miért jelentette be utána nyilvánosan is, hogy kilép a pártból?

Engem valóban kizártak a pártból. 1999. július 20-án, azon a napon, amikor a KKP diktátora, Csiang Cö-min elindította a Fálun Gong üldözését, karanténba raktak vizsgálat céljából. Hat nappal később kizártak a pártból.

A KKP nem azért zárt ki a pártból, mert hibát követtem el a munkahelyemen, nem azért, mert pénzügyi vétséget követtem volna el, sem azért, mert vétkeztem a személyes kapcsolataimban, hanem egyszerűen azért, mert 1999. május 7-én levelet írtam Csiang Cö-minnek. A Csiang nak címzett levélben azt írtam, hogy „a Fálun Dáfá hasznára válik az országnak és az embereknek, és senkinek sem árt”.

Elmondtam az igazságot a Fálun Gongról.

A KKP kizárt egy tagot a pártból, amikor az igazat mondott a párt főtitkárának. Szeretném megkérdezni: ez a párt igazságos vagy gonosz?

1995. május 3-án kezdtem el gyakorolni a Fálun Gongot. 1999. július 20-án már több mint négy éve gyakoroltam. A Fálun Gong egy buddhista gyakorlat, amely az ősi kínai hagyományokban gyökerezik. Alapfilozófiája az „őszinteség, jószívűség, tolerancia”, és megköveteli a gyakorlótól, hogy jó emberként szigorúan az ” őszinteség, jószívűség, tolerancia” elvek szerint viselkedjen, bárhol is van. Otthon légy jó apa, férj és fiú. A társadalomban légy jó állampolgár, és jó alkalmazott a munkahelyeden.

Ekkorra a Fálun Gong nagyjából négyéves gyakorlása a legjobbat hozta ki belőlem az életem minden területén. Ekkor történt, hogy a KKP „rossz emberként” bánt velem, és kirúgott a pártból. Szeretném megkérdezni: ez a párt igaz vagy gonosz?

Miért utasítottam el nyilvánosan a pártot?

A pártból való kizárásom a KKP büntetése, de nem a párttól való elszakadás. Amikor beléptem a KKP-ba, megfogadtam, hogy életem árán is harcolni fogok a Marx által szorgalmazott kommunizmusért. Ahogy a kínai mondás tartja: „Isten mindig figyeli, hogy mit csinálsz”. Isten bizonyára látta, hogy fogadalmat tettem.

Nyilvánosan kijelentettem, hogy lemondtam a párttagságról, hogy megmutassam Istennek, hogy megszakítottam a kapcsolatomat az ateista KKP-val, és visszatértem az Istenbe vetett hitemhez.

Csak azok részesülhetnek Isten áldásában és védelmében, akik igazán hisznek Istenben.

****

Wang Youqun a kínai Renmin Egyetemen szerzett jogi doktorátust. Egykoron Wei Jianxing (1931-2015), a KKP Politikai Hivatal Állandó Bizottságának tagja mellett dolgozott szövegíróként (1997 és 2002 között).

Eredeti cikk:

https://www.theepochtimes.com/why-did-i-renounce-the-chinese-communist-party-membership_3826227.html?fbclid=IwAR3imMN5ldQ4K0-Xz34mbPYyPz94Ducsn2SVp0ver11xBEI7f74eSi1PPKg

Kép: Wang Youqun