Hírek

Kínai tisztviselők próbálják meg elkerülni a COVID-19 oltásokat, egészségügyi okokra hivatkozva: kiszivárgott dokumentumok

Epoch Times hír: Miközben a kínai rezsim kényszerpolitikával és propaganda-hadjárattal tízmilliókat olt be, néhány helyi tisztviselő csendben kikerüli az oltásokat.

Peking agresszív oltóanyag-nyomása közepette Liaoningben, Kína északkeleti részének több tucat tisztviselője különféle egészségügyi okokra hivatkozott, hogy ne adják be nekik a kínai COVID-19 vakcinát – derül ki a The Epoch Times által megszerzett belső dokumentumokból.

A Xintai nevű városban, amely a tartomány központjában található, 66 tisztviselőből csak hármat oltottak be, további kettő szerepel a nyilvántartási listán – ez 10 százalék alatti hajlandóságot mutat.

Ötven kormánytiszt, valamint a helyi igazságügyi hivatal és a bűnüldöző szervek munkatársai adtak meg különféle “elhárító” okokat, például betegség, allergia, terhesség, nemrégiben történt műtét vagy megfázás – derül ki egy táblázatból, amely összefoglalja a régió oltási erőfeszítéseit.

Az allergia kiemelkedett a legfőbb okként, amelyet 22 alkalommal említettek. Húsz ember emlegette a magas vérnyomást, míg öt a cukorbetegséget említette – annak ellenére, hogy mindkettő krónikus betegség, amely a KKP (Kínai Kommunista Párt) vírusával szemben fokozottan sebezhetővé tenné őket.

A város felett joghatósággal rendelkező Tai’an megyében az 56 tagú Lakás- és Városfejlesztés Irodájában csak négyen járultak hozzá az oltáshoz, három ember pedig kimentette magát „rossz egészségi állapota” miatt. A megyei politikai és jogi ügyek bizottságában, egy jól finanszírozott KKP-szervben, amely közvetlenül felügyeli a bírósági rendszert, egy személy említette meg a fogfájást mint elhárító okot. Tai’an fiskális szolgáltató központjában egyesek azt mondták, hogy kínai gyógyszert szednek, vagy nem meghatározható betegségeik vannak.

Az oltás elfogadása már nem egyértelmű a Tai’an Foglalkoztatási Oktatási Központban sem, a megye főbb műszaki főiskoláján, ahol körülbelül egyharmaduk allergiás alkatúnak vallotta magát, és sokan azt mondták, hogy épp felépülnek a szezonális influenzából.

A tisztviselők alacsony részvételi aránya, akiket a „példamutatással” bíztak meg a kínai oltási akcióban, a jelek szerint az országon belüli nagyobb lelkesedés hiányát jelzi.

A rezsim otthon és külföldön is népszerűsítette saját termelésű oltásait, ingyenes adagokat szállított 69 országba, és március végéig Kína szerte beadott 100 milliós rekordot ünnepelt. Gao Fu, az ország Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjának vezetője a közelmúltban az állami médiának elmondta, hogy a kínai lakosság 70-80 százalékát oltják be az állomány immunitásának elérése érdekében.

Wuhan zárolásának egyéves évfordulója

Az oltási rekord elérése azonban országszerte mobilizálta a kommunista párt kádereit. Bizonyos esetekben a túlbuzgó tisztviselők háztól házig jártak, hogy beoltassák a lakosokat, sőt azzal fenyegetőztek, hogy feketelistára teszik a nem együttműködőket.

A kampány időközben tele volt az oltások minőségével kapcsolatos kérdésekkel.

Még mindig nagyon keveset tudunk a kínai oltásokról, amelyeket a rezsim elterjesztett. A vezető oltóanyaggyártó, az állami tulajdonban lévő Sinopharm március 28-án bejelentette, hogy a tengerentúlon harmadik szakaszban próbákat végezne annak megfigyelésére, hogy meddig tart a vírus elleni védelem. Hongkongban legalább 12 helyi ember halt meg a pekingi Sinovac oltások nyomán.

Egyik vállalat sem hozta nyilvánosságra klinikai adatait, bár az Egészségügyi Világszervezet március 31-én biztosította, hogy a hatékonysági szint meghaladja az 50 százalékot – ez a minimális sáv az oltások nyilvános használatához.

„Semmit sem tudunk erről az oltásról” – mondta egy Li nevű szárazföldi lakos a kínai nyelvű NTD-nek, a The Epoch Times leányvállalatának. „Nincs harmadik stádiumú vizsgálati adat, és nincs elemzés sem arról, hogy képes-e egyáltalán antitesteket termelni, megfertőződhetünk-e vagy megfertőzhetünk másokat. Semmit sem tudunk.

„Jobb, ha egyszerűen van néhány tál húsleves otthon az immunitásunk növelése érdekében, nem gondolod?”

A rezsim a nyilvánosság szkepticizmusa közepette fokozta a nyomást. Az állami média szervezetei támogatták az oltási szlogeneket, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy „nyújtsák ki a karjukat”.

A déli Hainan tartományban egy Wancheng nevű helyi város vezetése azt jelentette be a lakosoknak, hogy oltási igazolás nélkül nem tudnak busszal közlekedni, éttermekbe és szupermarketekbe járni.

“Ha nem szed oltásokat, az a jövőben befolyásolja gyermekei iskolai végzettségét, munkáját, katonai belépését és lakhatását” – áll az azóta a kínai közösségi médiában vírussá vált közlemény szerint. A tisztviselők később az ellentámadás közepette kértek bocsánatot és visszavonták a megbízatást.

Kína központi városából, Wuhanból származó Wu úr nemrégiben kapott egy szöveget a helyi szomszédsági bizottságtól és a munkahelyétől, amelyben azt mondták neki, hogy egy bizonyos időpontban adassa az oltást.

Ő és apja, egy kormánytisztviselő egyaránt feleslegesnek tartják – mondta, a korábbi kínai oltásokkal kapcsolatos problémák történetére hivatkozva.

„Úgy tűnik, hogy a Kínai Kommunista Párt eléggé aggódik az emberek érdeklődésének hiánya miatt az oltások beszerzése kapcsán” – mondta egy friss interjúban. „Látszólag sokan támogatják a pártot és gyűlölik Amerikát normális időkben, de ha arra kérnéd őket, hogy vegyenek be hazai oltásokat, akkor senki sem értene egyet.”

Egy másik nyugdíjas pekingi tisztviselő szintén aggodalmának adott hangot a lehetséges mellékhatások miatt.

„Sok egyszerű ember aggódik emiatt, és én is” – mondta a The Epoch Times egyik legutóbbi interjújában.

Luo Ya közreműködött a jelentés elkészítésében.

Kép: A Hainan tartomány egyik városában, Wanchengben március 31-én kiadott közlemény figyelmezteti az embereket a következményekre, ha nem hajlandók oltani. (Pillanatkép a Weibón keresztül)

Forrás:

https://www.theepochtimes.com/mkt_app/chinese-officials-trying-to-dodge-covid-19-vaccinations-citing-health-reasons-leaked-documents…