Egyéb kategória,  Hírek

Hogyan mentett meg egy kis majom egy egész falut

Ez itt annak a falusinak az igaz története, aki a kínai Csongcsing közelében élt, a Jinfo-hegy lábánál, mégpedig arról szólunk itt, hogy hogyan mentett meg a falusi egy majmot, amely aztán könyörületességből később visszatért a faluba csak azért, hogy ezúttal ő mentse meg az embereket és az egész kis falut is a pusztulástól.

2000 júliusában egy Zhicheng Wang nevű falusi, aki a hegy lábánál lakott, gyógynövényeket szedett az erdőben. Hirtelen hangos „durranást” hallott, és látta, hogy egy fekete golyó leesik a fáról. A hang nagyon megdöbbentette, és épp menekülni kezdett, amikor a lábán egy rántást érzett. Amikor lenézett, látta, hogy egy kismajom szánalmas arccal bámul rá. Sírt, miközben a bal mancsa vérzett. Úgy tűnt, hogy Wang segítségét kérte!

Minden további gondolkodás nélkül Wang sietve hazavitte a majmot. Megtisztította a sebet, és kenőcsöt tett rá, amelyet az összegyűjtött gyógynövényekből készített. A majom egyáltalán nem harcolt vele. Miután befejezte, Wang egy rögtönzött pórázt kötött a majom nyakába, hogy biztonságosan mozoghasson a házban.

Egy héttel később a seb teljesen meggyógyult. Wang kinyitotta a húrt, és hagyta, hogy a majom visszamenjen az erdőbe. Váratlanul a majom nem akart távozni. Wang házában maradt, sőt segített neki.

Reggelente a majom kiszaladt Wang földjére. Valahányszor egy vaddisznó, gyapjasmajom vagy sündisznó jött enni a termésből, ordított és fogait mutatta, hogy elriassza a nem kívánt vendéget. Ha ez nem volt sikeres, akkor erőteljesen megrázta az ágakat, hogy megfélemlítse a többi állatot. Általában ez működött is neki, kivéve, ha gyapjasmajmokról volt szó. Ezekben az esetekben a gyapjasmajom felé rohant, és erőszakosan hosszú farkával megszúrta a betolakodó hátát, amíg az el nem ment.

A majom több mint egy hónapig tartózkodott Wangnál, majd egyik reggel eltűnt.

Egy szeptemberi nap korai óráiban, amikor Wang és az összes többi falubeli mélyen aludt, hangos kopogás és kétségbeesett sikoltozó hangok ébresztették Wangot. Amikor kinyitotta az ajtót, meglátta a majmot. Előrelépett, hogy megölelje, de a majom megpróbált kiszabadulni szorításából, és szörnyen visító hangot adott ki. Wang nem értette. A majom ekkor a hegygerincre mutatott. Wang megfordult és körbe nézett.

Földcsuszamlás kezdődött, és hatalmas sziklák gördültek le a hegyről. A majom megragadta Wangot, és elhúzta a házból.

Wang végre megértette. Visszafutott a házba, hogy felébressze a feleségét, felkapta a gyermekét és kiszaladt a házból. Aztán egymás után kopogtatott a falu szomszédainak minden ajtaján. Amikor a falusiak el tudtak menekülni, a sziklák elérték a falut, és mindent összetörtek útjuk során.

Sok falubeli sírt. Olyan közel voltak a halálhoz. A majom nélkül mind meghaltak volna. Megkeresték a majmot, és látták, hogy egy ágon áll, és őket nézi. A majom örömteli hangokat hallatott, majd figyelmeztetés nélkül eltűnt az erdőben.

Wang feltétel nélkül segítette a majmot önző gondolatok nélkül, és csak mindent megtett, hogy segítsen. Wang segíteni tudott a kis majmon, aki aztán cserébe segített neki. Az állatok segítenek az embereknek, ha a körülmények megfelelőek.

https://visiontimes.com/2020/11/26/how-a-little-monkey-saved-a-village…

Kép:

https://www.pexels.com/@erik-karits-2093459

https://www.pexels.com/…/black-and-gray-monkey-on-tree…/

https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en