Hírek

Elpusztult állatállomány az árvíz után – Közép-Kína egyes részei

A Közép-Kínában elterjedt áradások tönkretették a gazdák megélhetését, és az elvesztett állatállományuk most potenciális kórokozó veszélyt jelent. A vízzel áztatott állati tetemek és a magas hőmérséklet együttesen a levegőben terjedő betegségek kockázatát jelentik.

Július 20-án Henan tartomány városait, településeit és falvait áradások sújtották, és nem sokkal később a kínai közösségi médiában disznótetemekről készült fotók jelentek meg.

Az egyik, Nanweiwu nevű falu tisztviselői július 29-én levelet tettek közzé, amelyben fertőtlenítőszereket, védőfelszerelést és egy profi csapatot kértek az elhullott állatállomány ártalmatlanítására és a mezőgazdasági területek megtisztítására.

Azt mondták, hogy az elhullott állatok több mint 90 százaléka még mindig a vízben úszik.

A hatóságok szerint több mint 6000 sertés fulladt bele az árvízbe, de egy Wang Shi (álnév) nevű helyi lakos a The Epoch Timesnak azt mondta, hogy becslései szerint legalább 10 000 sertés pusztult el.

„A disznók egy ideig úsznak, majd három nap múlva elkezdenek elpusztulni” – mondta Wang július 31-én. „Ma van a tizedik nap.”

Azt mondta, hogy a víz több mint egy héten keresztül minden nap emelkedett, és a tetőzés körülbelül 2 méternél volt.

Ennek eredményeként Wang elmondta, hogy sok gazda „fontolóra vette, hogy véget vet az életének”, mivel nem tudják majd kifizetni az állattenyésztésre felvett többmilliós hiteleket.

A helyi gazdák általában nagy istállókban tartják a sertéseket, ahol 700-800 állatot tartanak. Egy istálló általában több mint 300 000 dollárt ér. Wang szerint a gazdáknak mindig legalább két istállójuk van. Várakozásai szerint az állatállomány és a termésveszteség együttesen meghaladja a 15 millió dollárt.

Nanweiwu helyi hatóságai nem nyilatkoztak arról, hogy nyújtanak-e pénzügyi támogatást az árvízkárosultaknak. A mezőgazdasági minisztérium szerint a súlyos áradások országszerte csaknem 250 000 sertést öltek meg, és 15 000 gazdát érintettek.

Forrás:

https://www.theepochtimes.com/mkt_app/dead-livestock-litter-parts-of-central-china-after-flood_3932121.html?fbclid=IwAR0aZFtTus4mqNk3x4VQovoT7sguo7mxX6-yAQZfChSQFrgQ5NLVYPIxL5Q?v=ul

Kép: NTD News