Egyéb kategória,  Hírek

Életképek Kínából: A shanghaji férfi bűne…

www.en.minghui.org: Egy sanghaji lakost két év börtönbüntetésre ítéltek 2020. szeptember 9-én, mert hisz a Fálun Gongban, a meditációs gyakorlatban, amelyet 1999 óta üldöz a kínai kommunista rezsim.

Nie Guangfeng urat 2019. november 13-án tartóztatták le. A rendőrség átkutatta az otthonát és elkobozták két számítógépét. Bűnügyi fogva tartásba tették a Minhang fogvatartási központban, de az őrizetéről szóló értesítés nem tartalmazta a fogva tartásának az idejét.

Nie esetét 2020. február 19-én nyújtották be a Minhang kerületi ügyészségre. A tárgyalása 2020. szeptember 9-én volt a Fengxian kerületi bíróságon, amelyet kineveztek, hogy kezelje a legtöbb Fálun Gong ügyet Sanghajban. Nie-t két évre ítélték el.

Nie ügyvédje szerint, aki 2020 év elején meglátogatta, súlyos halláskárosodásban szenvedett a fogvatartási központban. A reakciója is lassú volt és bicegett, miközben sétált. Nem tiszta, vajon megkínozták-e a fogvatartási központban.

Nie-nek magas vérnyomása, súlyos gyomorproblémái és szívbetegsége is volt, ami mind eltűnt, miután elkezdte a Fálun Gongot gyakorolni.

Mivel felhívta a figyelmet a hitére azután, hogy a kommunista rezsim elrendelte az üldözést, 2012 szeptemberében letartóztatták és később három évre ítélték sanghaji Tilanqiao börtönben.

Annak érdekében, hogy a Fálun Gong feladására kényszerítsék, az őrök Nie-t és más gyakorlókat arra kényszerítették, hogy üljenek egy kábeldobon, amelynek az átmérője kb. 9 cm (miután a tetejét eltávolították), a kezeiket pedig összebilincselték a hátuknál. A rabok megverték őket, ha egy kicsit is megmozdultak. A legtöbb gyakorló ülepe begennyesedett a hosszú ülés után. Ha még mindig nem adták fel a Fálun Gongot a kínzások után, az őrök kicserélték a kábeldobot egy még kisebbre és megvonták a gyakorlóktól az alvást.

Kapcsolódó cikk angolul: Mr. Nie Guangfeng’s Lawyer Indiscriminately Dismissed at His Trial in Zhabei District Court in Shanghai (https://en.minghui.org/html/articles/2013/5/8/139279.html)

Forrás:

Shanghai Man Sentenced to Two Years, Suffers Hearing Loss in Custody (https://en.minghui.org/html/articles/2020/9/21/186872.html)

Magyar fordítás: http://hu.clearharmony.net/…/a113403-Eletkepek-Kinabol…

Kép: Kínzás illusztráció: ülés egy kábeldobon, aminek eltávolították a tetejét