Hírek

Egy sanghaji orvos rokona részleteket tár fel az államilag jóváhagyott erőszakkal végrehajtott szervrablásokról Kínában

Írta: EVA FU / The Epoch Times

Egy kaliforniai lakos elmondta, hogy a Kínában élő rokonai részt vettek az állam által jóváhagyott erőszakkal végrehajtott szervrablásban, és az Egyesült Államokból való betegek átirányítását kérték tőle – fedte fel egy friss emberi jogi jelentés.

Lu Shuping, egy sanghaji származású amerikai állandó lakos, aki jelenleg már elmúlt 70 éves, a teljes nevét megadta, amikor 2016 októberében nyilatkozatot tett a New York-i székhelyű nonprofit szervezetnek, a Fálun Gong üldözésének kivizsgálását végző Világszervezetnek (WOIPFG). Az emberi jogi csoport négy éven keresztül nem tette közzé az interjú részleteit, Lu biztonságáért való aggodalmuk miatt.

Lu sógornőjének idősebb nővére, Zhou Qing Lu szerint a Sanghaj Wanping Kórház igazgatójaként dolgozott a Xuhui kerületben. Lu visszaemlékezett arra, hogy egy 2002-es kínai utazása során, miután Zhou megtudta, hogy sok orvost ismer az Egyesült Államokban végzett otthon-felújítási vállalkozása révén, megkérdezte, hogy kapcsolatba hozhatja-e valakivel, akinek szervátültetésre van szüksége, különösen szaruhártyára, vesére vagy májra.

Miközben Lu, Zhou és férje egy napon találkoztak, „a férje személyesen mondta nekem, hogy a felesége egy katonai kórházba ment [szervátültetési műtétet] végezni. Azt is mondta, hogy ez gyors pénzt hoz, és az összeg elég nagy” – mondta Lu egy interjúban a WOIPFG-nek. „Azt mondta: »embereket kellene szerezned kívülről«, és hogy »ez nagyon jó minőségű, minden friss és élő«” –- mondta Lu.

Az „élő” szó zavarba hozta Lút abban az időben – mondta. De az évek során, amikor a médiában egyre többet kezdett hallani az „élő embereken végzett szervrablásról”, elkezdte összerakni az információkat.

Lu információi újabb adalékot adnak egy egyre növekvő bizonyítékcsokor újabb adalékaként, amely egy hatalmas „igény szerinti” szerviparra utal, ahol a lelkiismereti foglyokat, mint például a Fálun Gong hitcsoport gyakorlóit, megölik a szerveikért, amelyeket haszonszerzés céljából értékesítenek, transzplantációs műtétben történő felhasználásra.

A Fálun Gong hívei egy súlyos üldözés célpontjai 1999 óta, amikor a Kínai Kommunista Párt a teljes biztonsági apparátusát mozgósította a csoport felszámolása érdekében. Híveinek millióit tartóztatták le és zárták munkatáborokba, börtönökbe, pszichiátriai osztályokba és más fogvatartási intézményekbe.

2019-ben egy londoni székhelyű népbíróság egy éven át tartó vizsgálat végén arra a következtetésre jutott, hogy egyértelmű bizonyíték van arra, hogy az erőszakkal végrehajtott szervrablás „jelentős mértékben” fordult elő, és hogy a bebörtönzött Fálun Gong-gyakorlók valószínűleg „az elsődleges forrásai ennek”.

Zhou, a sanghaji orvos számos szerveltávolítási műtétet hajtott végre, de később félelme miatt abbahagyta – mondta Lu.

„Azt mondta, hogy rémálmai voltak, amiért ezt csinálta” – mondta Lu. Lu arra sarkallta sógornőjét, Zhou Yut, hogy további részleteket áruljon el arról, hogy mit tud nővére munkájáról. Közölte, hogy amikor Zhou Qing a műtéteket végezte, az emberek, akiket nem altattak el, „teljes erejükből üvöltöttek a valódi haláltusájuk közepette”.

„Azt mondta, hogy az anesztézia nem alkalmazható minden helyen, és az a terület, ahol szükség van rá [a szervre], nem érzésteleníthető” – mondta Zhou. „Minél frissebb és kevésbé altatott, annál jobb. A minőség garantált, abban biztos lehetsz” – emlékezett vissza arra, amit a sógornője mondott neki. Ezek az emberek „folyton azt mondták, hogy »a Fálun Dáfá jó«, amikor először mentek be [a műtétre]” – mondta neki a sógornő.

A műtőben általában három-öt ember tartózkodott, köztük fegyveres rendőrök és katonai orvosok.

„Azt mondta, hogy a pénzt nem olyan könnyű megszerezni” – mondta Lu, hozzátéve, hogy Zhou Yu többször mondta neki, hogy soha ne említse meg ezt az információt másoknak.

Zhou beszámolója kísértetiesen hasonlít az olyan visszaélést bejelentő személyek információjához, mint Annie és Peter, akik először 2006-ban keresték meg a The Epoch Times-ot a Kínában végrehajtott szervrablással kapcsolatos információkkal, és ezzel felhívták a nemzetközi figyelmet a témára.

Annie, akinek volt férje idegsebész volt az északkelet-kínai Liaoning tartományban, elmondta, hogy a férje szaruhártyákat távolított el olyan Fálun Gong-gyakorlóktól, akik még életben voltak a műtét idején. Az áldozatok holttestét azután krematóriumokba vetették a műtét után.

2009-ben egy férfi, aki annak idején a liaoningi rendőrségi hivatalnál dolgozott, élénk részletességgel mesélte el, ahogyan tanúja volt annak, hogy két katonai sebész felvágott egy középkorú Fálun Gong-gyakorlót, aki még életben volt, hogy kivegyék a szerveit.

Míg Kína azt állítja, hogy 2015 óta minden szervet önkéntes adományokból szerez be, a WOIPFG egy 2015 és 2020 közötti vizsgálat során arra késztette az orvosokat, köztük a sanghaji orvosokat, hogy ismerjék el jegyzőkönyvben, hogy a Fálun Gong-gyakorlók szerveit használják transzplantációs műtétekhez.

A különféle sanghaji kórházak nyolc orvosa telefonhívások során rövid várakozási időt ígért, az „azonnali” és az „egy-két hónap” között. Míg hivatalos adatok szerint Sanghaj 2013 augusztusa és 2017 augusztusa között összesen 400 szervadományt kapott, egyedül a város Renji kórháza azzal büszkélkedett, hogy 2017-ben több mint 800 máj-transzplantációs műtétet hajtott végre, amiről a kínai média azt mondta, hogy „a világ legnagyobb éves máj-transzplantáció rekordját állította fel egy intézmény számára.”

Sanghajban, Pudong területén mintegy tucatnyi Fálun Gong gyakorló számolt be nemrég arról, hogy rendőrök érkeztek az otthonukba, és erőszakkal mentek be vérmintákat venni tőlük, időnként letartóztatással fenyegetve őket, ha nem működnek együtt. Szakértők szerint ezeket potenciálisan fel lehet használni a szervek kompatibilitásának a megállapítására.

Forrás: https://epochtimes.today/relative-of-shanghai-doctor…/

Kép: Egy Fálun Gong gyakorló festménye az élő gyakorlótársán végzett szerveltávolító műtétről / Minghui.org