Hírek,  Kultúra

Egy hely a léleknek: Zhen Shan Ren múzeum Arizónában

Arizona, Tempe – A „Zhen Shan Ren Művészete Nemzetközi Kiállítás” 50 országban és 900 városban került már bemutatásra Európában, Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában.

Megkapta első állandó otthonát 20 festménnyel, melyet az újonnan épített Zhen Shan Ren Múzeumban helyeztek el az arizonai Tempe-ben.

A Zhen Shan Ren jelentése “Őszinteség – Jószívűség – Tolerancia” mely elvek a Fálun Dáfá Kínából eredő meditációs gyakorlat és Buddha művelési út alapelvei is egyben.

Nick és Holly Janicki üzlettulajdonosok hónapokat töltöttek a múzeum legjobb helyét keresve, kutatva ősi kínai belsőépítészeti megoldások után, és végül felépítettek egy nyugodt és gyönyörű környezetet, hogy bemutassák a festményeket és otthont adjanak a rendezvényeknek. Végül április 29-én sikeresen megnyílt a megálmodott múzeum.

„Egy több éven át tartó látomás volt, hogy legyen egy állandó Zhen Shan Ren múzeum. Valóban csodálatos mindezt megvalósítani” – mondta Nick Janicki

A múzeum bejáratát két szép unikornis őrzi, amelyek az ősi kínai hit szerint jóindulatú és szelíd lények. Szelídségük mellett az unikornisok rendíthetetlen bátorsággal védik az ártatlan embereket a gonoszok rosszindulatától.

A Fálun Dáfá és a béke útja

A Janickis családnak erőt és lelki békét nyújt a Fálun Dáfá gyakorlása. Ez a spirituális tanítás, a zhen, shan, ren – őszinteség, jószívűség, tolerancia alapelveken nyugszik. Azok, akik ezekkel az alapelvekkel élnek, és végzik az öt könnyed gyakorlatot, az egészségük javítására és a bölcsesség elnyerésére törekednek.

A múzeummal Nick Janicki esélyt lát arra, hogy megismertesse az emberekkel a Fálun Dáfá gyakorlat szépségét. A festmények közül sokat a békés meditációs gyakorlat inspirált, amely bepillantást nyújt a belső szépség, erő és csoda világába.

„Reméljük, hogy elér a helyi közösségünkhöz, és még több iskolai csoporthoz, közösséghez és egyetemi diákhoz eljut” – mondta Nick Janicki.

A múzeum egyben egy vizuális beszámolót is kínál a Fálun Dáfá gyakorlók jelenleg is tartó útjáról a Kínai Kommunista Párt uralma alatt. Néhány a festmények közül dokumentálja a kommunista rezsim általi, jelenleg is tartó Fálun Dáfá elleni üldözést.

1999 előtt a kommunista párt beszámolt róla, hogy közel 100 millió ember gyakorolja Kínában a Fálun Dáfát. Félve a ténytől, hogy több ember gyakorolja a Fálun Dáfát, mint ahány regisztrált tagja van a pártnak, az akkori pártvezető, Csiáng Cö-min 1999. július 20-án betiltotta a gyakorlatot, és elindított egy kegyetlen, véres kampányt, hogy felszámolja.

Mindegyik festmény, amely kiállításra került a múzeumban, igaz történetet mesél el. Habár a festmények egy része hihetetlen kegyetlenséget dokumentál, az összhatás békés. A belső tér finom szépsége belépésre hívogatja a látogatókat. Ahogy átsétálnak a múzeum belső szentélyén, megérinti őket a mélységes csend.

„Sokan megjegyzik a kiállítást átölelő különleges atmoszférát” – mondta Nick Janicki. Béke árad a művészek alkotásaiból, és a festmények a Fálun Dáfá szépségét ábrázolják.

A múzeumban a látogatók számára mindig van egy vezető, aki kéznél van, hogy elmagyarázza a festmények mögött rejlő történeteket, és hogy válaszoljon a felmerülő kérdésekre.

További képek és információ: https://fofg.org/…/art-zhen-shan-ren-museum-opens-arizona/