Kultúra

Egy fengsuj mester utolsó szavai

Vision Times: Li Ka Shing, egy hongkongi milliárdos 30 éves korában kezdett kisvállalkozóként. Egy fogadáson találkozott Csen Langgal, az akkori Hong Kong 10 leghíresebb fengsuj mesterének egyikével.

Csen tanulmányozta Li sorsát, és tréfásan megkérdezte Lit: „Mennyi vagyont akarsz annak érdekében, hogy kielégítsd magad?” Li azt válaszolta: „Ha 30 millió dollárom lehetne, nagyon elégedett lennék.”

Csen akkor azt mondta Linek: „Az életedben a vagyonod nem fog kifogyni. Nincs határa. Hong Kong leggazdagabb embere leszel!”

A fengsuj mester 2007. január 29-én hunyt el 78 éves korában a hongkongi Yanghe (Jangho) kórházban. Csen Lang halála előtt sok iparmágnás tett magánlátogatást nála a kórházban. Ezek a gazdag és hatalmas egyének mind olyan emberek, akiknek Csen Lang őszintén segített. Csen Lang utolsó szavai (amiket a kórházban mondott) a halála előtt, a következők voltak:

– Az ok, amiért mindannyiótoknak segítettem, az, hogy mindannyian sok más embernek tudtok segíteni. Valójában az összes gazdag ember nem egy életből nyeri el az áldásait (a vagyonát és pozícióját), hanem sok életen át halmozta fel őket azáltal, hogy jótetteket hajtott végre, vigyázott az erényére, gyermeki kegyeletet mutatott és érző lényeket mentett meg.

– Manapság sokan járnak a rossz úton. Alattomos taktikához folyamodnak, és annak érdekében, hogy pénzt keressenek, visszaélnek a hatalmukkal és a modern technikai tudásukkal. Nem tudják, hogy minden a sorsból származik. Fel kellett volna építeniük a saját erényeiket és jótetteiket, mielőtt betakaríthatnák a gyümölcsöket; csak akkor lennék képes felajánlani a segítségemet.

– Amiért most szenvedek (arra a három műtétre utalva, amelynek Hongkongban vetette alá magát), azért van, mert mindannyiótoknak segítettem abban, hogy megváltoztassátok a sorsotokat, és lehetővé tegyem mindannyiótoknak, hogy korán legyetek sikeresek, hogy minél több embernek segíthessetek. Azok a dolgok, amiket tettem, mind a Menny akarata ellen vannak, ezért büntetést kell elszenvednem. Minden dolog okkal történik.

– A siker elérése mind sors által meghatározott, eltekintve a saját szerencse gyümölcseinek az elültetésétől, amelyek a ti érdemeitek vagy erényetek. Van egy régi mondás: „A harmónia gazdagságot terem.” Az érdemek megszerzése érdekében őszintén és udvariasan kell bánnotok az emberekkel. Ezek azok az emberek, akik viszonzásként segítenek nektek abban, hogy sikeresek legyetek a jövőben. Ne légy gőgös, ha gazdag vagy, mert ez elveszi az áldásaidat. A Ji csingben is megállapították, hogy az emberi ügyekben megjutalmazzák az alázatot.

– Az emberi társadalomban elfoglalt helyzetedtől függetlenül az alázat megtévesztően erőteljes tulajdonság. Ha magas pozícióban vagy, de alázatos maradsz, az emberek vonzódnak hozzád és a dolgokhoz, amiket támogatsz. Az igazi alázat olyan erény, amely mindenki számára előnyös, és amelyre mindenkinek törekednie kell.

– Az üzleti tevékenység során a helyes utat járjátok a szabályok és az etika szerint. Legyetek türelemmel e dolgok iránt, amelyek olyan áldásokat ültetnek el, amelyek szerencsét és érdemeket hoznak. Egy jó sors természetesen módon fog jönni, és a siker csak az idő kérdése. Ez arra is van, hogy jó példákat mutasson más embereknek, hogy megtanulják és kövessék őket.

– Az áldásokat nem lehet milliárdokkal kiszámítani. Ne járjatok görbe utat, különben az áldások nagyon gyorsan elmúlnak. Az életünknek valójában billió áldása van. Ha azonban görbe úton jártok, több tízmilliárd áldást veszíthettek el… még mindig azt gondoljátok, hogy sikeresek vagytok, nem tudván, hogy karmikus megtorlás lesz a vége. Ez nem éri meg.

– Most rossz a világ. A pozíció, státusz és haszon keresése érdekében mindenki gátlástalan taktikákat alkalmaz. A probléma a szent vallás, a bölcsek és az oktatás hiányában rejlik. Az emberek között nincs szégyen, erkölcs vagy etika. Ha mindannyian gazdagságot és áldást akartok szerezni sok elkövetkező nemzedék számára, fontos egy szent vallás támogatása. Mindenkinek etikus magatartással kell rendelkeznie. Akkor kevesebb ember okozta katasztrófa lesz, és a természeti katasztrófák is csökkenni fognak.

– Nektek, embereknek a hatása nagyon nagy. Építsetek jó iskolákat, képezzetek jó tanárokat és fejlesszetek ki jó oktatást. Ha Kína stabil, a világ minden tájáról természetes módon fog jönni mindenki, hogy tanuljon. Mindezeket a dolgokat megtenni annak érdekében, hogy áldásokat ültessünk el a földön, ez a legnagyobb együttérzés. Bárki támogatja ezeket, hasznot fog húzni belőlük.”- mondta a fengsuj mester.

Fordította (kínairól angolra): Chua BC

Forrás: https://visiontimes.com/…/a-feng-shui-masters-last…

Kép: Illusztráció: Fengsuj spirál Los Angeles-ben

https://upload.wikimedia.org/…/1280px-La-chinatown…

Készítette: Arnold C (https://en.wikipedia.org/wiki/User:Buchanan-Hermit)

Jogok: https://commons.m.wikimedia.org/…/Commons:Reusing…