Hírek

Békés tiltakozás a kínai diktatúra rejtett bugyrának felszámolásáért

CLEARHARMONY.NET: A Fálun Dáfá gyakorlók Horvátországban 2020. június 10-én békés tiltakozást tartottak Zágrábban, a kínai konzulátus előtt.

Felszólították a Kínai Kommunista Pártot (KKP), hogy fejezze be a gyakorlók üldözését, és állítsák bíróság elé Csiáng Cö-mint, a KKP egykori vezetőjét, aki az elnyomásért felelős.

Ezen a napon történt 1999-ben, hogy a 610-es Irodát – egy gestapó alapjaira épülő hivatal, amely az igazságszolgáltatáson felüli hatalommal bír – felállították, hogy hajtsa végre a rezsim üldözéspolitikáját.

A gyakorlók éppen délután két óra előtt érkeztek a kínai konzulátushoz, amely a Mlinovi utcában található. Kitettek egy zászlót a járdára az épülettel szemben, és elkezdték csinálni a gyakorlatokat. Több gyakorló tájékoztatókat adott a járókelőknek és a szolgálatban lévő rendőröknek.

Nem volt sok gyalogos a konzulátus körül, de sok autó elhaladt. Ez egy olyan zóna, ahol sebességkorlátozás van érvényben, ezért minden autósnak le kellett csökkentenie a sebességét a hivatal előtt. Így a sofőröknek és utasaiknak lehetőségük volt elolvasni az „Állítsák meg a Fálun Gong üldözését, állítsák bíróság elő Csiang Cö-mint” feliratú zászlót.

Néhány autós dudált, hogy kifejezze támogatását. Egy sofőr még oda is kiáltott a gyakorlóknak: „Az Isten áldjon benneteket!”

Ivan, egy gyakorló elmondta a szolgálatban lévő rendőrnek a Fálun Dáfával, test-és lélek gyakorlattal kapcsolatos alapvető információkat, és a KKP üldözését. A rendőr javasolta, hogy következő alkalommal a gyakorlók egy másik területen tartsák a rendezvényünket a városközpontban, ahol nincs szükségük engedélyt kérni és nincs időszigorítás. Néhány rendőr szintén elfogadta a Fálun Dáfá tájékoztató anyagokat.

Forrás: http://hu.clearharmony.net/articles/a113339-Bekes-tiltakozas-a-kinai-diktatura-rejtett-bugyranak-felszamolasaert.html