Hírek,  Politika

Az USA hivatalosan kijelentette, hogy a Huawei és a ZTE nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek

“Az FCC amerikai hivatala további lépéseket tett a kínai technológiai óriások ellen. A Huawei és a ZTE most hivatalosan is nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államokban.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) hivatalosan is besorolta a Huawei és a ZTE kínai vállalatokat nemzetbiztonsági fenyegetésnek. Ez a lépés megakadályozza az amerikai távközlési szolgáltatókat, hogy egy 8,3 milliárd dolláros szövetségi alapot használjanak fel arra, hogy berendezéseket vásároljanak e társaságoktól.

Az intézkedés formálisan egy 2019. novemberi határozatra vezethető vissza, amikor az Egyesült Államok egyhangúlag megszavazta ezt a megközelítést. Azt is javasolták, hogy az amerikai vidéki szolgáltatókat kötelezzék a Huawei és a ZTE berendezések „eltávolítására és cseréjére” meglévő hálózatukban.

„Nem engedhetjük, és nem is engedjük, hogy a Kínai Kommunista Párt kihasználja a hálózati sebezhetőségeket és veszélyeztesse a kritikus kommunikációs infrastruktúránkat” – nyilatkozta Ajit Pai, az FCC elnöke.

Mindkét társaság szoros kapcsolatban áll a Kínai Kommunista Párttal és a kínai katonai berendezéssel. És mindkét társaságra nagyrészt a kínai törvények vonatkoznak, amelyek arra kötelezik őket, hogy működjenek együtt az ország titkosszolgálataival. „

Részlet innen: https://www.epochtimes.de/china/china-wirtschaft/us-regulierungsbehoerde-erklaert-huawei-und-zte-formell-zur-nationalen-sicherheitsbedrohung-a3280830.html

Kép: Huawei Photo: iStock