Politika

Az amerikai külügyminiszter szerint minden nemzetre nézve sértés, amit Kína művel Hongkonggal

INDEX: “Bírálta és felháborítónak nevezte az új hongkongi nemzetbiztonsági törvényt az amerikai külügyminiszter szerdán Washingtonban tartott sajtótájékoztatóján.

Mike Pompeo hangsúlyozta, hogy a Kína által Hongkongra „erőltetett” törvény”SÉRTÉS VALAMENNYI NEMZETRE NÉZVE”.

A miniszter aggodalmát fejezte ki minden egyes hongkongi személyes biztonsága iránt. Pompeo szerint az új nemzetbiztonsági törvény valószínűleg érinti az ott élő amerikai állampolgárokat is.

Az amerikai kormányzat folytatja a Donald Trump elnök által meghatározott irányvonal megvalósítását, és minden tekintetben véget vet a Hongkongnak eddig biztosított kedvező elbánásnak, és teljesen megszünteti a különleges kereskedelmi státuszt – jelentette ki. “Még sok munka vár ránk” – fogalmazott, és jelezte, hogy az Egyesült Államok további, Kínára vonatozó törvények meghozatalára készül.

Ahogy arról beszámoltunk, a kínai parlament kedden megszavazta azt a hongkongi nemzetbiztonsági törvényt, amely ellen számos nagyhatalom is tiltakozott, és amely szakértők szerint gyakorlatilag megszünteti a városállam autonómiáját Kínával szemben.

”Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/07/01/az_amerikai_kulugyminiszter_szerint_minden_nemzetre_nezve_sertes_amit_kina_muvel_hongkonggal/