Kultúra

Az alvilág útja

Vision Times: A kínai mitológia szerint az elhunytak lelkének meg kell járnia az alvilág útját, hogy szembenézzenek az alvilág királyával, aki meg fogja ítélni az életük során elkövetett cselekedeteiket. Az ítélet eldönti az elhunyt sorsát – felemelkedni a Mennybe, újjászületni emberként, újjászületés után állattá válni, vagy bezárni és megkínozni a pokolban, 18 réteggel az alvilág alatt.

A szabály alól van kivétel. Kétféle embert zárnak ki ebből a folyamatból. Az első típusú emberek azok, akiknek szellemi magassága elérte a tökéletességet. Ők egyenesen a Mennybe mennek. A második típusú emberek azok, akik a legteljesebb mértékben rosszat cselekedtek. Őket közvetlenül a pokol 18. rétegébe küldik.

A szecsuani tartomány Meishan városában, a Wawu-hegyen található egy titokzatos út, amely „Út az alvilágba” vagy „Halál útja” néven ismert, mivel azok, akik ezen járnak, soha nem térnek vissza, és senki sem ismeri az eltűnt emberek sorsát. A Wawu-hegy Kína legnagyobb dzsungelével rendelkezik, melynek területe 145 000 hektár. Ez egy buja erdővel, ritka növényekkel borított, természetes geológiai park, amelyet értékes vadon élő fajok ezrei lakják.

Az emberek azért jöttek a környékre, hogy ritka gyógynövényeket találjanak, de sokan eltűntek. Ennek eredményeként az emberek távol maradnak ettől az úttól, és a helyi önkormányzat megtiltotta a látogatóknak a belépést.

A legenda szerint ezt az utat egy taoista mester, Zhang Daoling építette, aki elrendezésében és felépítésében az öt elem és nyolc trigram elvét alkalmazta, annak érdekében, hogy megakadályozza az emberek beavatkozását a világi világból.

Vannak, akik azt feltételezik, hogy ezen a területen egy szörnyeteg él. Mások szerint az emberek elvesztik a tájékozódási képességüket, miután beléptek erre a helyre. A modern tudományos eszközök már nem működnek megfelelően ezen a területen. Például az iránytű balra és jobbra leng, és a GPS sem működik. A köd egész évben beborítja ezt a dzsungelt, a sűrű fák blokkolják a napfényt, és a zord terep kihívásokat jelent az emberek számára, hogy megtalálják az irányt, ahová tartanak. Ezek mind megakadályozták a felfedezéseket és a tanulmányokat.

Egyesek úgy vélik, hogy a furcsa jelenségeket az emberi szervezetre káros mérgező gázok belélegzése okozhatja. Ezt az állítást azonban a tudósok hamar elutasították, mivel a környéken található levegőminta elemzésekor nem találtak toxinokat. Mások arra gyanakszanak, hogy ezen a területen a kaotikus mágneses tér valamilyen módon hallucinációkat és zavart okoz.

A térség földrajzát tanulmányozó szakértők megállapították, hogy a terület hasonló szélességű fokon van, mint a Bermuda-háromszög, és véletlenül a természetfölötti jelenség is összehasonlítható. 1970-es felfedezése óta ez az út továbbra is rejtély maradt, és senki sem tudta megmagyarázni. De a helyiek meg vannak győződve arról, hogy ez valóban a halál útja.

Kínai eredetiből fordította angolra Joseph Wu

Forrás:

https://visiontimes.com/2020/06/20/the-path-to-the-underworld.html?fbclid=IwAR1QyJ9Y1eQvcIsSAC_6L4Saz5bKG_TyIARnVkXwVcrvdKBjbGveJbRBYMw

Kép: Erzsébet Nagy

Thiksey falifestmény, a létezés kerekéről

Cikk a témában: http://www.buddhapest.hu/…/bhavacsakra-letezes-kereke.html