Hírek,  Politika

Ausztrália nagyot lépett, a kínai kommunista rezsim túl messzire ment

Részlet a cikkből:

“December 8-án az ausztrál parlament elfogadta a külkapcsolatokról szóló törvényt. Ez az új törvény felhatalmazza a kormányt arra, hogy felmondja azokat a megállapodásokat, amelyeket az egyetemek, az állami és helyi önkormányzatok, vagy a helyi tanácsok kötöttek a kínai üzleti partnerekkel.

A törvény a meglévő megállapodásokra is vonatkozik, ami azt jelenti, hogy törölni lehet a pekingi „One Belt One Road” kezdeményezést, amelyet a Victoria kormánnyal írtak alá.”

“December 7-én az ausztrál külügyi, védelmi és kereskedelmi vegyes állandó bizottság albizottsága jelentést tett közzé „Bűnözés, korrupció és büntetlenség: Csatlakozzon-e Ausztrália a globális Magnitsky-mozgalomhoz?” címmel.

A 192 oldalas jelentés 33 ajánlást tartalmaz. A lista elején a következő szerepel: „Az albizottság javasolja az ausztrál kormánynak, hogy hozzon külön jogszabályokat az emberi jogok megsértésére és a korrupció elleni célzott szankciók kezelésére, hasonlóan az Egyesült Államok 2012. évi Magnitsky törvényéhez.”

Egyéb intézkedések: „Az albizottság azt javasolja, hogy a szankciók tartalmazzanak vízum / utazási korlátozásokat, korlátozzák az eszközökhöz való hozzáférést és korlátozzák Ausztrália pénzügyi rendszereihez való hozzáférést.”

Az új törvény várhatóan 2021 elejére lép életbe. Ez Ausztrália legnagyobb előrelépése az emberi jogi kérdésekben az elmúlt évtizedekben.”

Teljes cikk:

http://hu.clearharmony.net/…/a113476-Ausztralia-uj…