Hírek,  Politika

A Kínai Kommunista Párt (KKP) uralma alatt már több mint 20 éve titkos szervkereskedelem folyik országszerte

Március 22-én virtuális rendezvényt tartanak, amelyen felhívják a figyelmet a Kínában államilag támogatott, élő emberekből történő, vallási és etnikai kisebbségeket célzó, erőszakos szervkereskedelemre.

Az esemény leírása szerint a Kínai Kommunista Párt (KKP) uralma alatt már több mint 20 éve titkos szervkereskedelem folyik országszerte, ami az emberi jogok megsértésének 21. századi eszkalálódására világít rá.

Az Emberi Jogi Tanács 49. genfi ülésszakának kísérő rendezvénye szerda reggel indítja el online webináriumát. A 90 perces online esemény házigazdája a CAP Freedom of Conscience, egy európai civil szervezet, amely konzultatív státusszal rendelkezik az ENSZ-ben, és társszervezője a Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), egy washingtoni székhelyű orvosi etikai érdekvédelmi csoport. Egy tucatnyi nemzetközi előadó, köztük politikusok, szakértők, jogászok, újságírók és emberi jogi aktivisták mutatják be a kínai emberi jogi jogsértésekkel kapcsolatos meglátásaikat.

https://www.theepochtimes.com/ngos-to-launch-summit-on-chinas-forced-organ-harvesting_4349327.html?fbclid=IwAR3yZpnrnX5ZETNZ9q1pIwym4arWfKJ1hXPYGWL_1OMX3SiPP7Vh9jwe9mg

Kép: Falun Dafa Information Center (https://faluninfo.net/)