Egyéb kategória,  Hírek

A kínai hatóságok pénzbónuszokkal ösztönöznek: az állampolgároknak részt kell venniük a Fálun Gong üldözésében

Epoch Times hír: Jutalom várja a polgárokat: ahogyan az NDK-ban, a szomszédok, barátok és rokonok Kínában mindenkit jelentenek, akit az állam ellenségének nyilvánítottak.

Akár 100 000 jüan (12 300 USD) – erre számíthatnak a jutalmakra vágyó kínai állampolgárok, ha a Fálun Gong gyakorlóit feladják a helyi rendőrségnek. A kínai hatóságok több tartományban és városban nemrégiben elindították ezt a jutalomprogramot. Egyes önkormányzatok szerint a program három évig fog tartani.

A Fálun Gong gyakorlók nagyon őszinte és igaz emberek, akiket nem lehet megvesztegetni. A rendszer 1999 óta üldözi ezeket az embereket, és ösztönözte a hétköznapi polgárokat és tisztviselőket a brutalitásokban való részvételre. Jutalomban részesülnek a Fálun Gongosokkal kapcsolatos információk gyűjtéséért és a gyakorlók letartóztatásáért.

A The Epoch Times rendelkezésére álló legfrissebb kormánydokumentumok azt mutatják, hogy az ilyen gyakorlatok változatlanok maradnak. Az egyik dokumentum szerint a polgárok beszámolhatnak a Fálun Gonggal kapcsolatos „bizonyítékokról”, például zászlókról, szlogenekről, szórólapokról, USB-meghajtókról és CD-kről.

A végzés a Politikai és Jogi Ügyek Bizottságától (PLAC) származik, amely egy pártügynökség, ami az ország biztonsági szervezetrendszerét felügyeli, például a bíróságokat, a rendőrséget és a fogva tartási központokat, a helyi rendőrségeket és a 610 irodát, amely 1999-ben a Fálun Gong üldözésére lett létrehozva.

Kelet-Kína Shandong tartománya

A kínai Sina.com hírportál szerint a Shandong tartományi rendörség külön ülést tartott június 1-jén. Az ülés során a tisztviselők úgy határoztak, hogy júniustól augusztusig végrehajtják a “hívők elleni küzdelem” programját.

Július 21-én az iqilu.com kínai hírportál jelentést tett a PLAC és a Zouping Városi Rendőrségi Iroda által irányított pénzjutalom-programról. Célkeresztjében az „eretnek tanok” állnak, és felhív mindenkit, hogy csatlakozzon az erőfeszítéshez.

A jelentés szerint mindenkit, aki részt vesz a Fálun Gonggal kapcsolatos információk közzétételében, terjesztésében, nyilvános megjelenítésében és televíziós közvetítésében, be kell jelenteni a rendõrségnek.

Dél-Hainan tartomány

A Hainan tartományi rendőrség június 15-én bejelentette, hogy pénzbeli jutalmazást fog nyújtani mindenkinek, aki bizonyítékot ad a Fálun Gongnal kapcsolatos „bűncselekményekre és tevékenységekre” vonatkozóan. Az illegálisnak tekintett tevékenységek közé tartozik az információk előállítása és terjesztése szórólapok, képek, szlogenek, könyvek és CD-k formájában.

A hatóságok akár 100 000 jüan jutalmat is kínáltak.

Guangdong délkeleti tartomány és Kelet-Zhejiang tartomány

A guangdong tartományi rendőrség márciusban elindított egy kísérleti programot. A cél az, hogy mindazokat megjutalmazza, akik „eretnek tanításokkal” kapcsolatos bűncselekményeket jelentenek a rendőrségnek. A jutalom 100 000 jüanig terjedhet, és a program várhatóan három évre szól.

Május 6-án a Yiwu Városi Rendőrségi Iroda szintén jutalmazási programot indított, amely hatszor említette a Fálun Gongot. A „bűnözők” azok, akik műholdas TV-vevőket telepítenek, szoftvereket használnak a kínai tűzfal megkerülésére és tiltott webhelyeken szörföznek.

Az amerikai székhelyű Minghui.org weboldal szerint Liu Chengjun, a Changchun városbeli Fálun Gong gyakorló egyike volt azoknak a gyakorlóknak, akik 2002. március 5-én egy helyi televíziós hálózatot használtak a Fálun Gong üldözéséről szóló információk közlésére. Liut hamarosan letartóztatták és börtönben kínozták. 2003. december 26-án halt meg – egy év és kilenc hónap börtön után.

Keleti Anhui tartomány

2019. április 23-án a Huangshan városi 610-es iroda hivatalos Weibo-oldalára azt írta: „Mindenkinek részt kell vennie az eretnek tanítások bejelentésében. 10 000 jüan jutalom vár rád ”. A közlemény részletezte a jutalmazási program működését is:

100–500 jüan jutalom mindazok számára, akik szlogeneket, reklámcsíkokat, szórólapokat, CD-ket és könyveket találnak a Fálun Gongról szóló információkkal, és jelentik őket a hatóságoknak.

2000–5000 jüan jutalom mindenki számára, aki a Fálun Gong gyakorlókat jelentette, akik elkészítették a Fálun Gongról szóló anyagokat.

5000–10 000 jüan (körülbelül 612–1225 euró) jutalom mindenkinek, aki a Fálun Gong gyakorlóinak helyi összejöveteleiről és tevékenységeiről számol be.

Országos letartóztatások a világjárvány idején

Kínában a Fálun Gong üldöztetésével kapcsolatos információkat gyűjtő Minghui.org statisztikái szerint a kínai rendőrség legalább 5313 Fálun Gong gyakorlót tartóztatott le az ország 28 tartományának, régiójának és önkormányzatának 238 városában 2020 első felében. A Kínai Kommunista Párt információs blokádja miatt a valós számok sokkal magasabbak lehetnek.

Az adatok azt is kimutatták, hogy legalább 623, 65 évesnél fiatalabb Fálun Gong gyakorlót halálra üldöztek, börtönre ítélték, a rendőrség elhurcolta vagy letartóztatta őket, vagy a hatóságok zaklatták őket az év elsõ felében.

A Fálun Gong, más néven Fálun Dáfa, egy testi gyakorlatokat és szellemi tanításokat tartalmazó rendszer, melynek erkölcsi tanításai az igazság-együttérzés-tolerancia elveire épülnek. 1999 júliusában, amikor a Fálun Gong gyakorlók száma elérte a 100 milliót, a kommunista rezsim a gyakorlat népszerűségét fenyegetőnek érezte a diktatórikus vezetés számára, és brutális üldöztetési kampányt indított. Azóta százezreket tartóztattak le, őrizetbe vették és sok esetben halálig kínozták a gyakorlókat a kínai börtönökben.

Forrás: https://www.epochtimes.de/china/chinas-behoerden-locken-mit-geldpraemie-buerger-sollen-sich-an-verfolgung-von-falun-gong-beteiligen-a3318960.html

Kép: Illusztráció egy Fálun Gong gyakorlóról egy fogvatartó központban, Kínában