Egyéb kategória,  Kultúra

A kínai gyógynövények eredete

A kínai gyógynövények megismerése Shen Nong-hoz fűződik, akit a kínai történelemben „Medicin Buddha”-ként ismertek. A régi időkben nem tudták az emberek Kínában, hogy hogyan kezeljék a betegségeiket, amikor megbetegedtek.

Shen Nong magához ragadott egy isteni pálcát, hogy több száz fűhalmot különféle gyógynövényekké változtasson. Megtanította az embereknek, hogy hogyan tudják ezeket használni, és besorolta őket ízük és jellemvonásaik alapján.

Shen Nong írt egy könyvet, ’Shen Nong gyógynövény orvossága’ címmel. Ebben a könyvben a gyógynövényeket felső, középső és alsó osztályba sorolta. A felső osztályban 120 gyógynövényfajta volt. Arra használták őket, hogy megőrizzék az emberek egészségét és meghosszabbítsák az emberi életet. A középső osztályban is ugyanúgy 120 növény volt. Ezek arra szolgáltak, hogy az emberek szelleme megpihenhessen és megerősítették az emberi test energiáját. Az alsó osztályban 125 gyógynövényfajta volt. Ezeket gyógykezelésekhez alkalmazták.

A történelemben ezt a könyvet a kínai gyógynövényekkel való orvoslás klasszikus művének tartották. Shen Nong természetfeletti képességekkel rendelkezett. Azt mesélik, hogy a teste átlátszó volt, a gyomra pedig kristályból volt. Ő maga ízlelte, osztályozta és gyűjtötte a növényeket. A növények hatását a testén lehetett látni. Majd átadta a gyógynövénykezelések használatát és hatásosságát a hétköznapi embereknek.

Shen Nong nagyban hozzájárult az emberek egészségéhez és a jólétéhez. Az őt követő generációk mind élvezték munkája hasznát, és „Medicin Buddha”-ként tisztelték.

Forrás: Clearharmony.net