Hírek

A CCTV bemondójának szavai 1,4 milliárd kínai haragját váltották ki

A sok katasztrófa Kínában 2020 folyamán, beleértve a COVID-19 kitörését és az áradásokat délen, nagy kárt okoztak a szárazföldi kínai embereknek. A közelmúltban a CCTV közvetítésében Kang Hui hírközlő szavai feldühítették a kínai internet felhasználókat, akik már régóta lesújtva érezték magukat.

Augusztus 8-án a CCTV News felkérte Kang Huit, a CCTV népszerű hír felolvasóját, hogy mondjon néhány szót a nézők felvidítására. Kang Hui azt mondta: „A járványokkal és az áradásokkal együtt számos csapást éltünk meg 2020-ban. Bármilyen nehéz is egy probléma, ha elosztjuk 1,4 milliárddal, jelentéktelenné válik. Nem számít, milyen kicsi erő, ha megsokszorozzák 1,4 milliárddal, hatalmas lesz!”

Weibo felhasználói bírálták a bemondót, hogy „szamárságokat beszél”, és „tévesen alkalmazta ezt a szorzás-osztás módszert, és a végletekbe ment vele”. Sok netező megkérdőjelezte: „A civilek valóban egyedül vállalják a felelősséget, amikor segítségre van szükségük, de hol vannak a segítő kezek ebben az időben?”; „Miért nem oszthatóak el a speciális kedvezmények, a kiváltságos tisztviselők jutalmai és a svájci bankszámlájukon elhelyezett pénz 1,4 milliárddal? Mivel mindannyian rossz időket élünk át, a jó időkben is osztoznunk kell! ”; „Bármilyen csekély nehézség is, ha 1,4 milliárddal megszorozzuk, óriási problémává válik.”; „A házak kiosztásakor, az autók hivatalok szerinti kiosztásakor és a magas rangú tisztviselők jutalmának élvezésekor nem kell gondolnunk az 1,4 milliárd civilre?”

Az „1,4 milliárdos” számot a Kínai Kommunista Párt (KKP) mindig manipulálta, hogy dicsőítse önmagát, befolyásolja a közvéleményt, alakítsa az ideológiát és fenntartsa az uralmát.

2018-ban, az Egyesült Államok-Kína kereskedelmi háborúja kezdetén a KKP 1,4 milliárd kínai embert bujtott fel küzdeni a kereskedelmi háborúban, mondván, hogy „mindenáron” megnyeri a csatát. A tavalyi hongkongi kiadatásellenes kampány során, amikor a tüntetők a rendőrség egyre erőszakosabb elnyomásával szembesültek, a CCTV bemondója ismét 1,4 milliárd ember képviseletére hivatkozva, kijelentette, hogy mindannyian támogatják a hongkongi rendőrség intézkedéseit. Az internet felhasználók kigúnyolták, mondván: „Ne képviselj engem.”

A múlt hónapban, Kínához intézett beszédében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter külön megemlítette, hogy „… a kommunisták szinte mindig hazudnak. A legnagyobb hazugság, amit elmondanak, azt gondolni, hogy 1,4 milliárd emberért beszélnek, akiket megfigyelnek, elnyomnak és elnémítanak. ” De valójában „a KKP minden ellenségnél jobban féli a kínai nép őszinte véleményét”.

(https://www.state.gov/communist-china-and-the-free-worlds-future/)

Forrás: https://www.visiontimes.com/2020/08/26/cctv-anchors-words-anger-1-4-billion-chinese.html

Kép: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:CCTV_building_in_Beijing.jpg

Credit: https://commons.m.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Verdgris&redlink=1