Kultúra

Mi a Fálun Gong (Fálun Dáfá)?

A Fálun Gong egy ősi kínai spirituális gyakorlat, mely buddhista hagyományokon alapul. Kiejtése: “Fálun Gong,” erkölcsi tanításokból, meditációból és négy szelíd gyakorlatból áll, amely valóban egyedülálló és rendkívül hatékony módja az egészség és az energiaszint javításának.

A Fálun Gong középpontjában az Őszinteség, az Együttérzés és a Türelem (kínaiul Zhen 真 Shan 善 Ren 忍) elvei állnak. A Fálun Gong azt tanítja, hogy ezek az univerzum alapvető tulajdonságai és a gyakorlók ezeket a tulajdonságokat igyekeznek megvalósítani a mindennapi életükben.

A Fálun Gong alapítójának, Li Hongzhi úrnak a szavaival élve, “azonosulni a Világegyetem legmagasabb tulajdonságaival: Zhen, Shan, Ren (Őszinteség, Együttérzés, Türelem) – ez a gyakorlat alapja. Az önművelési utat ezek a legfontosabb tulajdonságok vezetik, ez az út azokon a törvényeken alapul, amelyek a világegyetem fejlődési folyamatát is biztosítják.”

A Fálun Gong, vagy más néven Fálun Dáfá

1999-re a Fálun Gong a legnagyobb és leggyorsabban növekvő gyakorlattá nőtte ki magát Kína, ha nem az egész világ történelmében. Alig hét év alatt, amióta 1992-ben bemutatták a nyilvánosságnak, becslések szerint 100 millió ember gyakorolta a Fálun Gongot.