Hírek,  Politika

Meghallgatás a német Bundestagban: A szakértők aggódnak a kínai emberi jogi helyzet szisztematikus romlása miattA szövetségi kormány cselekvésre szólított fel

(de.Minghui.org) 2020. november 18-án az Emberi Jogok és Humanitárius Segélyek Bizottságának 65. ülésén nyilvános meghallgatást tartottak az emberi jogok jelenlegi helyzetéről Kínában.

Hat szakértőt kértek fel, hogy mutassák be, a Kínai Kommunista Párt miként sértette meg a hitszabadsághoz való jogot. A meghívott szakértők között volt a Fálun Dáfá Egyesület képviselője, a Xinjiang-i ügyek képviselője és a Német Nemzetközi Tibeti Mozgalom képviselője.

Az ülést a bizottság elnöke, Gyde Jensen vezette, amit élőben közvetítettek az interneten.

Meghallgatás a német Bundestagban a kínai emberi jogi helyzetről

A tárgyaláson a szakértők feltárták a Kínai Kommunista Párt „átnevelés” módszerét, melyet a Fálun Dáfá gyakorlók üldözése során alkalmazott. Ezt a módszert felerősítették, majd kiterjesztették más hitközösségekre is. Lea Zhou, a Német Fálun Dáfá Szövetség elnöke és egy újságíró arról számolt be, hogy a Kínai Kommunista Párt a Fálun Dáfá gyakorlókat üldözte. Hangsúlyozta, hogy az emberi jogok ezen megsértésének megszüntetésére a megfelelő megoldás a Kínai Kommunista Párt feloszlatása.

A kínai kommunista párt „átnevelése” a hitcsoportoknál

Egész Kínában ma már szinte minden városban, megyében és több községben léteznek agymosó létesítmények. De Kínában egyetlen börtönt sem neveznek kifejezetten agymosó létesítménynek. Különböző nevük van, mint például „Jogi Oktatási Központ”, „Drogelvonási Központ” vagy „Szakképzési Intézet.”

Zhou kifejtette: „Az első agymosási létesítményeket a 610-es iroda hozta létre 2001-ben. A 610-es iroda egy bíróságon kívüli szervezet, amelyet 1999-ben alapítottak kifejezetten a Fálun Gong büntetőeljárás alá vonása céljából. Jogi eljárás nélkül a másként gondolkodókat, mint a keresztények, a muzulmánok és a Fálun Gong gyakorlóit agymosó létesítményekbe zárják, és arra kényszerítik őket, hogy írásbeli nyilatkozatokban feladják a hitüket.

A gyakori kínzási módszerek közé tartozik a verés, a kényszeretetés, a gyötrelmes pozíciókban maradás, az érzékszervi túlzott stimuláció, az elektrosokkok, a vizes kínzás és a fojtogatás, a magánzárka és a szexuális zaklatás. Sokakat halálra kínoztak. A Fálun Dáfá Információs Központ statisztikái szerint legalább 4500 Fálun Gong gyakorló halt meg az üldöztetés következtében. Emellett számtalan áldozata van az erőszakos szerveltávolításnak.”

Sayragul Sauytbay, egy Xinjiang-i muszlim szintén beszélt a Kínai Kommunista Párt hitkorlátozásáról és az etnikai és vallási csoportokba való beszivárgásáról; Wenzel Michalski, a Human Rights Watch német részlegének ügyvezető igazgatója; Adrian Zenz, német antropológus és Xingjian-szakértő, és Kai Müller, a Német Nemzetközi Tibeti Kampány ügyvezető igazgatója.

Wenzel Michalski rámutatott, hogy a muszlimoknak évek óta tilos imádkozniuk a börtönökben, utalva ezzel a mindenütt jelenlévő KKP agymosására. Az átnevelő táborokban a foglyoknak meg kell tanulniuk a kínai karaktereket, dalokat kell énekelniük, hogy dicsérjék a KKP-t, és azonnal megbüntetik őket, amint gyakorolják a vallásukat.

Beszédében, Adrian Zenz azt mondta, hogy a KKP abszolút ellenőrzése alatt akarja tartani az embereket. A Kínai Kommunista Párt dönti el, hogy hol legyenek az emberek, mit mondjanak, hány percet lehetnek a Toaletten, mikor sírhatnak, hogyan gondolkodjanak, kinek adjanak áramütést, és így tovább.

Müller azt mondta: „Több tízezer párt kádereket küldtek a tibeti vidéki régiókba terjeszteni a párt politikáját, és „barátkozni” a tibetiekkel, hogy teljes mértékben ellenőrizni tudják őket … A tibeti buddhizmusnak alá kell vetnie magát a párt ideológiai céljainak; a tibeti nyelvet lefokozták köznyelvi nyelvre, a hatóságok döntenek a buddhista papok beiktatásáról…”

A Kínai Kommunista Párt nem tűri a vallási csoportot

A meghallgatás során a Fálun Dáfá Egyesület képviselőjét, Lea Zhou-t megkérdezték: „Ön szerint a Kínai Kommunista Párt képes-e egy liberálisabb politikai gondolkodást kialakítani az emberi jogokról – a véleménynyilvánítás szabadságát, a vallásszabadságot, a kulturális önrendelkezést – olyan mértékben, hogy képes legyen megreformálni?” Válasza a következő volt: „A Kínai Kommunista Párt soha nem állt készen a politikai reformra. A véleménynyilvánítás szabadságát, a vallásszabadságot a Kínai Kommunista Párt önkényuralma elleni fenyegetésnek tekintik. A vallásokat Hszi Csin-ping utasításai szerint kell felszámolni. Hszi Csin-ping azt követeli, hogy a vallások hódoljanak be a Kommunista Pártnak. A vallási közösségeknek követniük kell a párt vezetését.

A hagyományos kínai kultúra gyökerei a taoizmus, a buddhizmus és a konfucianizmus. Az erények tisztelete jellemzi. A KKP nézetei teljes ellentétben állnak ezzel. Azt terjesztik: „Az emberek legyőzik a mennyet.” A kommunisták látták, hogy a marxista, leninista eszmék nem vethetik meg a lábukat Kínában, csak akkor, ha Kína hagyományos kultúrája pusztul el. Így kezdődött a vallások kihalása. A hatalom közvetlenül az 1949-es hatalomra kerülése után a Kínai Kommunista Párt a nemzet minden eszközét felhasználta a hagyományos kínai kultúra elpusztítására és a vallási közösségek elnyomására. Minden vallási közösségnek el kellett köteleznie magát a pártvezetés mellett.”

Zhou példaként említette a Fálun Gong-ot: A Fálun Gong meditációs gyakorlatot 20 évvel ezelőtt népszerű qigong iskolának tekintették Kínában. Mindazonáltal a párt potenciális veszélynek tekintette. Mivel a Fálun Gong gyakorlók nem egy intézmény formájában működnek, ezért a Kínai Kommunista Párt egy új helyzettel szembesült: Hogyan lehet a Fálun Gong 70-100 millió gyakorlóját egy időben ellenőrizni?

Ezenkívűl a Fálun Gong gyakorlók három alapelvet követnek az életükben: őszinteség, együttérzés és türelem. Ezek az elvek viszont teljesen ellentétesek az úgynevezett pártkultúrával, amelyet a hazugságok, a küzdelem és az intolerancia jellemez. E meditációs gyakorlat ellenőrizhetetlenségététől tartva a Kommunista Párt vezetése 1999 júliusában példátlan üldöztetést indított a Fálun Gong gyakorlók ellen, ami még ma sem fejeződött be.”

A meghallgatás után Zhou válaszolt Jürgen Braun, az Emberi Jogi Bizottság alelnökének kérdésére. Azt mondta: „Kínában alapvető fontosságú lenne az emberi jogok védelmének következetes és nagy horderejű törvénybe iktatása. Nemzetközi nyomás nélkül Kína uralkodói sem szüntették volna meg a munkatáborok rendszerét, és nem engedtek volna szabadon egyes politikai foglyokat. Kínában 70 éve „forgatott horrorfilm” azonban soha nem ér véget, hacsak a Kínai Kommunista Párt véget nem ér.

Az elmúlt 30 évben világossá vált az a feltételezés, hogy a kereskedelmen keresztül történő változás csak vágyálom volt. A kínai kommunista vezetés ígéretet tett a kínai emberi jogi helyzet javítására, de csak egy nagy börtönt csinált belőle. Megígérte, hogy lépésről lépésre megnyitja az országot. Az olyan nagy tech cégek segítségével, mint a Huawei, Kína a világ legnagyobb felügyeleti államává vált. Sajnálatos módon a Nyugat puha diplomáciája nem járult hozzá alapvetően a kínai emberi jogi helyzet javításához. Itt az ideje, hogy a kínai politika egészének keretében újragondoljuk és átalakítsuk az emberi jogi politikát.”

Zhou felszólítja a német kormányt, hogy hajtson végre konkrét büntető intézkedéseket

Zhou ismertette, hogy a KKP először egy rágalomkampánnyal kezd, majd letartóztatja a célpontot. „Mivel a Kínai Kommunista Párt által az emberi jogok megsértése elérhető volt külföldön is, arra is szeretném kérni a Bundestagot, hogy indítson célzott vizsgálatokat a kínai propaganda ellen Németországban.”

Végezetül kihangsúlyozta: „Végső soron a cél a Kínai Kommunista Párt eltörlése kell, hogy legyen, amely az emberiség elleni bűncselekmények egész láncolatáért felelős. Kína csak a Kínai Kommunista Párt nélkül létezhet, mint az emberi jogok megsértése nélküli ország, és megbízható partner Németország számára.”

Müller azt is hangsúlyozta, hogy nem elég, ha a nemzetközi közösség bírálja a Kínai Kommunista Pártot. Konkrét büntető intézkedéseket sürgetett a magas rangú kínai tisztviselőkkel szemben, különösen azokkal szemben, akik felelősek Tibet blokkolásáért.

Forrás:

http://hu.clearharmony.net/…/a113446-Meghallgatas-a…

https://de.minghui.org/html/articles/2020/11/23/149799.html

Kép: Lea Zhou, a Német Fálun Dáfá Egyesület elnöke (Minghui)