Egyéb kategória,  Hírek

Inspiráló levél Liang Jizhangtól a fiának

Ez egy inspiráló levél egy ismert hongkongi rádióállomás műsorvezetőjétől, Liang Jizhangtól a fiának. A levél nagyon megható és szívhez szóló. Liang Jizhang életfelfogását és a családja iránti végtelen szeretetét tartalmazza.

“Az élet bizonytalan – senki sem tudja, meddig fog élni, és vannak bizonyos dolgok, amelyeket meg kell tennünk, és amelyekről beszélnünk kell, mielőtt túl késő lenne. Én vagyok az apád; ha én nem mondom el neked, senki más nem fogja. Ez a levél a fájdalmas kudarcokról szerzett tapasztalataimat rögzíti, amelyek talán hasznodra válnak az élet során.

A te életedben senki sem köteles jól bánni veled, kivéve anyádat és engem. Azokat, akik jót tesznek veled, becsüld meg és légy hálás nekik.

Senki sem nélkülözhetetlen, és nem szükséges, hogy mindent birtokolj. Át kell látnod ezt a pontot. A jövőben, ha elveszíted a világ legértékesebb anyagi tárgyát, meg kell értened, hogy az nem fontos.

Az élet rövid; ma még elpazarolhatod az életed, de holnap rájössz, hogy ez az idő örökre elveszett. Ezért minél hamarabb megbecsülöd az életet, annál jobban fogod élvezni. Ahelyett, hogy a hosszú életre törekednél, jobb, ha már korán megtanulod értékelni az életet.

A szerelem csak egy érzés, amely idővel változik, és követi a hangulatodat. Ha a legkedvesebb szerelmed elhagy, kérlek, várj türelmesen. Hagyd, hogy az idő lassan eltörölje a fájdalmat, hagyd, hogy az elméd lassan megnyugodjon, és a keserűséged lassan el fog múlni. Ne képzeld el a szerelem ideális szépségét, és ne vidd túlzásba a szerelmed elvesztése miatti szomorúságot.

Bár sok sikeres embernek korlátozott az iskolázottsága, ez nem jelenti azt, hogy megengedheted magadnak, hogy ne tanulj keményen. A megszerzett tudás egy eszköz. Az emberek kezdhetik a nulláról, de nem lehetnek alapvető tudás nélkül – emlékezz erre.

Nem fogom azt kérni tőled, hogy támogass életem végéig, és én sem foglak téged támogatni életed végéig. Amikor felnősz és önállóvá válsz, az én felelősségem érted megszűnik. A jövőben a döntéseid a te saját felelősséged.

Kérheted magadtól, hogy légy megbízható, de nem követelheted meg másoktól, hogy ugyanezt tegyék; kérheted magadtól, hogy légy jó, de nem várhatod el másoktól, hogy jók legyenek hozzád. Az, ahogyan te bánsz az emberekkel, nem jelenti azt, hogy az embereknek ugyanúgy kell bánniuk veled.

Huszonhat éve veszek lottószelvényeket, de nem vagyok gazdag. Ha valaki boldogulni akar, keményen kell dolgoznia; nincs ingyen ebéd ebben a világban.

Az a sorsunk, hogy ebben az életben együtt legyünk; nem számít, mennyi ideig vagyok veled, meg kell becsülnöd az együtt töltött időt, mert a következő életben talán nem fogunk újra találkozni.”

Forrás:

Kép: Kína Fókusz