Hírek,  Politika

Hszi Csin-ping katonákat készít fel a háborúra: „Ne féljetek se a szenvedéstől, se a haláltól”

Hszi Csin-ping egy katonai támaszpontot látogatott meg Kínában. Felszólította a katonákat, hogy összpontosítsanak egy háború előkészítésére. Eközben Tajvan is befektet a hadseregbe.

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt (KKP) vezetője jelenleg nyári turnén vesz részt Dél-Kínában. Kedd reggel (október 13.) a haditengerészeti támaszpontot szemlélte meg Csaocsou városában.

Az állami médiában közölt beszámoló szerint Hszi arra kérte a csapatokat, „hogy minden gondolatukat és energiájukat fordítsák a háborús előkészületekre”.

Hszi felszólította a katonákat, hogy vállalják a felelősséget az ország szuverenitásának a védelméért – és tartsák magukat a Kommunista Párt „abszolút vezetéséhez”, ahogyan ő nevezte azt. A csapatoknak „abszolút hűségesnek, tisztának és megbízhatónak” kell lenniük – írja az állami „Hszinhua” ügynökség.

Hszi beszélt a „vörös gén továbbadásáról” is a Népi Felszabadító Hadsereg tengerészgyalogságán belül és egy olyan harci szellem kialakításáról is, amely „nem fél sem a szenvedéstől, sem a haláltól”.

A rezsim az utóbbi hónapokban erősen növelte a katonai nyomást Tajvanra. A saját kormánnyal rendelkező szigetet a területe részének tekinti, és soha nem zárta ki az erőszak alkalmazását, azért hogy a párt ellenőrzése alá vonja.

Peking és Tajvan között egyre növekszenek a katonai feszültségek

A Népi Felszabadító Hadsereg repülőgépei többször átlépték a Tajvani-szoros érzékeny „középvonalát”.

Október 7-ig a Népi Felszabadító Hadsereg 1710 repülőgépet és 1029 hajót küldött a tajvani védelmi övezetbe, mire fel Yen De-Fa (Jen Tö-Fa) tajvani védelmi miniszter adatai szerint a sziget csaknem 3000 sugárhajtású repülőgépet indított el.

Tsai Ing-wen (Caj Jing-ven) tajvani elnök a rezsimet a régió agresszoraként ábrázolta múlt héten a sziget nemzeti ünnepén tartott beszédében. Tajvan ugyanakkor kész tárgyalásokat folytatni Pekinggel. Ugyanezen a napon Kína déli partvidékén Tajvannal szemben a rezsim nagyszabású katonai gyakorlatokat hajtott végre a sziget inváziójára.

Peking erre fel azt vetette Caj szemére, hogy „konfrontatív és ellenséges” mentalitást tanúsít a rezsimmel szemben.

Hszi globális szuperhatalommá akarja átalakítani Kínát 2049-ig

Wang Juntao (Vang Csüntao), az Egyesült Államokban élő kínai demokrácia-aktivista és tudós úgy véli, hogy Hszi 2027-ben kezdi majd el a háborút. A Népi Felszabadító Hadsereg abban az évben fogja ünnepelni fennállásának 100. évfordulóját.

„Háborút akar folytatni, és el akarja érni egy „nagy katonai tábornok” státuszát – mondta Wang a kínai Epoch Timesnak.

Ez a terv Hszi „Kína álmának” egy rejtett része, amely azt célozza meg, hogy 2049-ig az országot egy globális szuperhatalommá alakítsa át.

„Az amerikaiak már nagyon pontosan figyelemmel kísérik őt [Hszit]” – mondta Wang. „De neki fel kell készülnie a háborúra.”

Wang azt mondta, hogy a Népi Felszabadító Hadsereg a következő két-három évben nem volna képes megszervezni Tajvan invázióját, de megpróbálhatná elfoglalni a külső szigetek egyikét – például Kinment és Matsut, amelyek közelebb fekszenek a kínai szárazföldhöz.

(A The Epoch Times USA és az NTD anyagával)

Credit: Szilvia Akbar

Forrás:

https://www.epochtimes.de/…/xi-jinping-bereitet…