Hírek

Félelem az ellátás hiánya miatt: Peking tervezi szabályozni a gabona és a főzőolaj vásárolható mennyiségét és árát

A pekingi kormány nemrégiben vészhelyzeti tervet terjesztett elő a gabonafélék és az étolaj árainak szabályozására. Ez a Kína és az Egyesült Államok közötti növekvő kereskedelmi feszültségek közepette történt.

A pekingi Fejlesztési és Reform Bizottság azt állította, hogy a terv biztosítja, hogy a városi gabona- és olajkészletek, különös tekintettel az árakra, a normál tartományba kerüljenek. Az állami tulajdonú Pekingi Hírek május 13-i adatai szerint.A tervezett nyomon követési és szabályozási intézkedések aggályokat vetnek fel a lakosság biztonságos ellátásával kapcsolatban.

A Bizottság kijelentette, hogy figyelmet fordít a kulcsfontosságú gabonafélék, például a japonica rizs (a Kínában leggyakrabban fogyasztott rizs) és a fehér liszt, valamint az étkezési olajok hullámzó nagykereskedelmi árára. Minden termékhez riasztási jelzőszintet rendelnek: biztonságos, közepes, veszélyes vagy nagyon veszélyes, az áringadozás mértékétől függően.

A „mérsékelten veszélyes” szintet elérő termékek esetében a hatóságok felülvizsgálják az országos készleteket, „megerősítik a piacfelügyeletet” és értékelik az előrejelzéseket. Azok számára, amelyek elérték a „rendkívül veszélyes” szintet, a hatóságok elkezdenek a biztonsági magtárból készleteket hozni a piacra, új ellátási forrásokat nyitnak meg és „beavatkoznak” a kiskereskedelmi árakba.

A Bizottság egy tisztviselőjét idézték a jelentésben. Aki azt mondta, hogy a terv „figyelembe veszi a hosszú távú perspektívákat, ami közben Kína komplex nemzeti és nemzetközi keretfeltételekkel néz szembe”. Ez utóbbi jelzi a jelenlegi kereskedelmi vitát az Egyesült Államokkal.

Forràs: https://www.epochtimes.de/china/china-wirtschaft/angst-vor-versorgungsknappheit-peking-plant-mengen-und-preisregulierung-von-getreide-und-speiseoel-a2887952.html

Félelem az ellátás hiánya miatt: Peking tervezi szabályozni a gabona és a főzőolaj vásárolható mennyiségét és árátA…

Közzétette: Kína Fókusz – 2020. július 6., hétfő