Hírek,  Politika

Európai parlamenti képviselő: Kínában az erőszakos szerveltávolítások fő áldozatai a Fálun Dáfá-gyakorlók

Az erőszakos szerveltávolítás, a létfontosságú szervek eltávolítása olyan donoroktól, akik nem járultak hozzá, az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, amelyet a Kínai Kommunista Párt (KKP) elkövetett, és ez jelenleg is folyamatban van. Az jelenlegi helyzet kiértékelése és a szörnyűségek megállítására való megoldás kidolgozása érdekében a Kínai Transzplantációs Visszaélés Elleni Nemzetközi Koalíció (ETAC) nevű szervezet online fórumot tartott 2021. február 24-én, ahol több mint 40 különböző ország választott tisztviselője és 117 szervezet vett részt ezen az eseményen.

A fórum videófelvétele „Konferencia a KKP erőszakos szerveltávolításról” címmel megtekinthető az ETAC honlapján. A napokban a Minghui weboldalon számos cikk számolt be jogi szakértők, etikai tudósok és választott tisztviselők előadásairól. Ma Ivan Vilibor Sinčić előadására fókuszálunk.

Sinčić horvát politikus, a Human Shield Párt elnöke, valamint az Európai Parlament (EP) képviselője. Beszéde során elmondta, hogy az erőszakos szerveltávolítások a legsúlyosabb emberi jogi jogsértés a KKP részéről, és főként a Fálun Gong-gyakorlók az áldozatai. Felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ítélje el és szankcionálja a KKP-t emiatt a tragikus cselekedetéért.

Teljes cikk:

https://hu.clearharmony.net/articles/a113553-Europai-parlamenti-kepviselo-Kinaban-az-eroszakos-szerveltavolitasok-fo-aldozatai-a-Falun-Dafa-gyakorlok.html#.YGoYAzy8qUk